[]

askere gitmis abiler

Kardesimin tecili kasim da bittigi icin gidip bozdurdu ve kasimda gidersin demisler,uzun veya kisa henuz belki degil.

Ama sorun su ki,toza alerjisi oldugu icinkalabalik ortamlarda kalamiyor.uni de ilk yurtta kalmayi dedi hastanelik oldu.tek korkusu ayni seyleri yasamak.

Simdi bu cocuk allerjik astim bronsiti ilac kullanmiyor ama cok dikkat ettigi icin.

Sormak istedigim gitmeden bi doktora falan gidip askeriyeye bilgi vermesi icin rapor mu alsa?ya da direk askerlik subesine gidip bilgi mi verse,form falan dolduruluyor mu?

 
sağlık muayenesinde askeri hastaneye sevk istesin orada anlatsın derdini.
spor yapmaya elverişsiz durumu yoksa bir şey çıkacağını sanmıyorum.

  • gibicibicis  (30.09.16 00:38:59) 
hocam koğuşlar battaniyeler, askerlyede banyo hariç her yer toz toprak. bildiğin bütün gün tozun toprağın içinde cebelleşiyorsun yani ben 15 ay yapmıştım, o zamandan bu zamana da hiç bişey değişmemiştir adım gibi eminim.

gitsin askerlik şubesine ya benim durumum böyle böyle, bak zamanında ben kaç kere hastanelik oldum bana bilgi verin desin, askeriye de ki memurlar sivildir ve tam olarak tüm açıklamayı kasmadan yaparlar.


eğer askere gitmeden elverişsiz raporu alabilecekse, askere gittiğinde bu raporu alması en az 7 hatta 8 ay sürer.

örnek bi adamın gözü görmüyo, sarası var sürekli krize giriyodu, tek göz kör yani.

askerlik şubesinde söyledim böyle böyle gidince ordan söylersin dediler sallamadılar dedi, bi ara krizleri çoğaldı, bizim bölük komutanı baktı olmıycak böyle, derhal hastaneye çıkardılar, çocuk 3 aylıkken hastaneye gidip gelmeye başladı , 10 ay sonra çürükraporu alabildi, ağladı ulan 2 ay kalmıoş 2 ay daha yapaydım da çürük demeselerdi ben nerden bileyim böyle olacağını deyip çok zoruna gittiydi.
  • killerbee  (30.09.16 00:45:18 ~ 00:50:30) 
Ozet geciyorum
Ya curuk alacak ya da cekecek, ucuncu alternatif yok maalesef..
Burasi turkiye ve insanin degeri sifir..
  • alttaraf  (30.09.16 02:01:10) 
saglik muayenesinde durumu soylesin, sivil dr. raporu varsa onunda alsin yanina. askeri hastaneye yollarlar. orda netlesir mevzu. ama direkt muafiyet vermiyorlar uzunca bir sureci var.


  • enaz3kedi  (30.09.16 11:34:43) 
Askerlikten muaf olma gibi bi dusuncesi yok,tek derdi o kogusta battaniye tozundan bogulmamak.sanirim orda ilac kullanmakta sikinti oluyormus,yani her zaman ilac bulamiyor veya vermiyorlarmis.bunun cozumunu ariyoruz.

Eger uzun donem cikar ve (sanirim yedek subay oluyor bu)o zaman belki ev tutma sansi olur.ama olmazsa kogusta kalmasi buyuk sikinti olucak.
  • brnbrs  (30.09.16 14:57:28) 
sivilde düzenli kullandığı ilaçları varsa ordada kontrol altında kullanabilir, sabah akşam revire giderek(er için)

subay olursa zaten kullanabilir

sade koğuş battaniye tozu olarak düşünme, askerlik amelelik, yat kalk sürün koş, spor yap, tatbikata git vs vs herşeyinde toz toprak ve yüksek tempo var yani.

ben nazar değmesin de bünyesi en sağlam insanlardan birisiyim, bilmem daha sağlamı varmdır.

askerde acemi birliğine gitim hasta oldum, bademciklerim şişti 3 hafta kendime gelemedim, doktora gönderiyolar bişey yapmıyo gönderiyo, ikinciye gönderiyolar,kışla içinde ki doktordan bahsediyorum, bu sefer antibiyotik iğne veriyo, sabah oluyosun revirde, akşam 30 yataklı hastaneye gitmen lazım, kışlanın ucu bucağı yok, 2 km yürümen lazım, o kadar büyük biyer ki zaten gitmemişin kaybolmaman içten değil. ya oldu 3 hafta dilim şiş boğazım şiş nefes alamıyom 15 kilo vermişim haberim yok, ilgilenmiyolar, bi gün tepe taklak bi yığıldım, ambulansla hastaneye, 1 hafta yattım iyileşemedim, aradım evdekileri bak böyle böyle çok ciddi bi enfeksiyon geçiriyorum , zordayım bana amoklavin getirin diye, zar zor geldiler içeri sokmuyolar, hani yok anlatıyosun olmuyo, ısrarla tsk nın askerlimize verecek ilacı vardır, sikindirik sikindirik ilaçlar adını sanını duymadığın, en sonunda gizli saktı sokuldu o ilaç, kullandım hakkatan 1 hafta da iyileştim, durumumu şöyle anlatayım, yaklaşık 1.5 su bardağı iltahap çıktı bademciklerimden, dil balon gibi, nefes alamıyosun edemiyosun, öleceğime inandım.

aynen bizim bölükte olan abdulkadir diye bi arkadaşım vardı, sonra usta birliğine gittik beraber, onunla orda karşılaştım, astımı var, çocuk sigara içmez etmez, astım var , bi tıkandı bi gün oldu mosmor, onu muayene ederlerken bende orada yan tarafta muayene oluyodum 30 yataklı hastanede, çocuk ağlıyo, nefes alamıyom diyo, mosmor olmuş bilinç gidicek, oradakiler artık ne süzme şerefsizse, yok senin bişeyin yok senin bişeyin diyodu. kesin asteğmen falandır. böyle bi zihniyet böyle bi sistem düşünün.

abi 15 kilo ne demek ya 85 kilo adamın 3 haftada 70 e düşmesi, ben yine anlayamadım durumu, acemi birliği bitti, izne gititm, beni gören noolmuş olm saan diyo, ne olmuş diyom, erimişsin falan diyo, inanmadım tabi, sonra eskiden kalma fotoğrafıma baktım, hakakten geldiğim noktanın yakından uzaktan o fotoğrafla alakası yoktu.
  • killerbee  (30.09.16 20:40:21 ~ 20:49:08) 
ASkerdeki muayenede hic onemsemezler boyle seyleri.


  • stavro  (30.09.16 22:23:27) 
Soylediginize gore yapcak bir sey yok.cunku suanda alerji ilaci alsada belki kullandirmicaklar orda.korkum iki katina cikti.


  • brnbrs  (02.10.16 00:02:42) 
askerde kullanır ilaçlarını onda sorun olmaz. revirciye verir hergün belli saatlerde kullanır.
gitmeden evvel zorlayabildiği kadar zorlasın rapor işini. hatta gittiğinde de katılış-sağlık muayenesinde de iletsin durumunu.

kısa dönem filansa bölük komutanı masabaşı işi filan verir büyük ihtimal. hatta olabiiyorsa revirci olsun.
  • gibicibicis  (02.10.16 05:30:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.