[]

Çalısaym mı ben?

Selam canlar, dün bi soru sorulmustu ordan aklıma geldi de. Kıskananlar yazmasın. Ayıp baya söylemesi de 3 tane evim var benim. 3,5k kira gelirim var. Aynı zamanda calısıyorum. Sosyal bi bölüm bitirdim, burslu okudum evet, parayla deil.Neyse su an ufak bi sirkette bir cok alana bakıyorum, maasım 3k. Sirketi cok benimsedim, patronla iyiyiz filan. Esas soru su simdi yeni bir miras durumu daha oldu. 3 daire daha alabilcek param olcak. Baska yatırmdan pek anlamıom, daire alcam.Simdi ben ne yapaym,isten cıkaym mı?Bosluga düser miyim? Cıkarsam neler yapabilirim?6-7 bin gelir oldu diyelim? Gezmeye yeter mi dünyaya açılsam? Sırf gezmekle ömür gecer mi?Yerim de olsanız napardınz?




 
ben senin yerinde olsam çalışmaya devam ederim. 45-50 yaşına kadar çalış sonra gezmeye tozmaya bak...


  • gotic  (29.09.16 19:11:02) 
miras gelsin, sen daireleri al, kiraya ver sonra cak istifayi.
sonra direk latin amerika bileti alirdim, turist gibi hizli hizli degilde agir agir yasayarak gezmeye calisirdim. canin mi sikiliyor baska yere gec yada ulkene don istersen calis istersen goygoy.

  • jedilance  (29.09.16 19:12:21) 
modlardan rica ediyorum. üstte tutsunlar da linç edelim rahat rahat :)

ben çalışmazdım ama muhakkak kendi çapımda projelerim olurdu.
  • lazpalle  (29.09.16 19:12:34 ~ 19:12:49) 
hala çalışırdeım ben işi seviyorsam. işi sevmiyorsanızda tamamen seveceğiniz iş bakın.

modlardan rica, şu mesajı alsanız üste sabitlesek arada gelip küfretsek güzel olmaz mı?
  • kurnaz  (29.09.16 19:15:55) 
vay canına.
' insanlar yaşıyor' daki insan siz olabilirsiniz.
olabilirsiniz yani..........
  • yuvarlanantencereninkapagi  (29.09.16 19:18:06) 
Sakın istifa etme! Hele ki şirketteki konumun, patronla da aran iyi ise.
Aylık sabit 10-15k+ geliri olan insanlar tanıyorum. Yapacak hiç bir şeyleri yok. O kadar sorunlular, o kadar saçma şeylere kafayı takmışlar ki. Kendine bir sürü uğraşlar bulabilirsin, gezmenin yanına ek olarak..

  • bir3iki7  (29.09.16 19:23:08) 
Erkeksen bence çalış tabi, mutlaka bir uğraşın olsun bu hayatta.


  • aklimdakisorular  (29.09.16 19:25:08) 
Evleri al, yanina bir tane de arsa al(10 sene sonra gelismeye acilma imkani olan bir yere)

Firmayla gorus kendini yari zamanli/home office e cevir.

Her ay farkli bir ulkede kalacak sekilde airbnb seceneklerini arastir ve oradan calismaya devam et.

Zenginligin tadini cikar, optum kib.
  • nekibula  (29.09.16 19:26:06) 
Aylik 6bin lira gelirle dunyayi gezmek. Hmm oldu o zaman. Otostop cekerek seyahat edeceksiniz galiba.


  • zoghurt  (29.09.16 19:27:14) 
Çalışmayacaksan eğer bir şekilde dışarıdan prim ödemeyi sakın ihmal etme, bir deprem olur evler yıkılır rezil olursun. Emeklilik her halükarda lazım olur.


  • xaxxbczczaaxax  (29.09.16 19:46:10 ~ 20:31:25) 
Diğer ülkeler mükemmel değil. Ben olsam ailemle daha çok vakit geçirir ihtiyaçı olan en yakinlarimdan başlar burs verirdim öğrencilere. Kendim icin de; alanimda en iyi olmak için uzmanlık eğitimi alirdim. Maaş için çalışmaz alanımda saygın olup üretim yapardım. Benim en büyük problemim zaman ve para. Enerjim var zira. Öyle işte sen de kendince bir şeyler mutlaka planlarsın. Sadece sıradan insanlar gibi gezip tozmak eksenine hayatını oturtma. Biseyler yap. Tatminiyet duygusu gezmekten ziyade üretmek fayda saglamakla olur.


  • lion de la Turquie  (29.09.16 20:01:19) 
çalışmadan durulmaz, bir yerden sonra sıkılırsın, yapacak bir şeyin olsun gibi cevaplar ufku aşırı dar, vizyonu 0 insanların vereceği cevaplar olur. 1 dakika bile durma, bas istifayı geç. dünyada yapılacak o kadar şey, görülecek o kadar yer, tanışılacak o kadar insan, edinecek o kadar tecrübe varken maddi durumu elverdiği halde çalışan ya da evde oturan insan maldır, çok net.

o para yetmez diyenleri de ciddiye alma. o tipler en lüks otelde konaklayıp, tren-otobüs nedir bilmeyen tipler. bir kültürü tanımak orada 3 gün mal gibi para harcamaktan çok daha ucuz, bana güvenebilirsin. nasıl dersen yaz anlatayım.
  • ack3000  (29.09.16 20:03:03) 
benim nazarım dokunur bak..

dikkat et kendine :)

Ben olsam yarım günlük bir iş bulurum kendime.
  • astronom olmak isteyen makina muhendisi  (29.09.16 20:07:38) 
Ya nedense bir tuhaf oldum. Simdi biri gelse bana 6 dairem var dese icimden "vay be!" falan derim. Hesabini yaptigindaysa bir dairede otursan diger ikisinden 3. 500 gelse, diger ucunden de 3000 geldi diyelim, aylik 6.500 yapiyor. 6 dairenin aylık karşılığı. Cok acayip yahu, sahiden.

Yerinde olsak kendi beceri ve arzularimiza gore secim yapacagimiz icin senin hayatini anlamli kilacagini sanmam.
  • shadowcat  (29.09.16 20:29:55) 
ben olsam güzelce gezer tozar, sonra da kendimi bir sosyal sorumluluk projesi gibi yardım olaylarına adardım. hem yoğun olurdum, hep uğraşacak işim olurdu, bu işin katı mesai koşulları da olmazdı, hem de birilerine faydam dokunurdu. işe yarar hissederdim ve gerçekten de yarardım...
geçinme derdi olmadan dünyada işe yarar bir şeylerin ucundan tutmak güzel olurdu...

  • dene  (29.09.16 20:32:36) 
ciddi ciddi cevap veriyolar lan buna:)


  • nothing in my way  (29.09.16 22:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.