[]

hayattaki gider kalemleri

selamlar,

simdi ben turkiye'de daha fazla yasamak istemiyorum. kesin olarak ulkeyi terk etme karari aldim. param pulum yok, gecerli bir meslegim de yok.
yabanci dillerim iyidir; iyi okullarda okudum falan. bi sekilde bir miktar para bulurum sagdan soldan.
elimde BG pasaportu oldugu icin bir AB ulkesinde yasamak istiyorum. Ilk etapta ekonomik sebeplerden dolayi Bulgaristan'da yasayacagim. Belki 6 ay belki 1 sene; belki daha fazlasi.

Once aylik giderimi tahmin etmek istiyorum ki ona gore aylik gelirimi planlayayim.
Esya kitap vs satisiyla birkac ay yasayacak param olur sanirim Bulgaristan ucuz bir ulke oldugu icin.

Hesaba katmam gereken kalemler neler arkadaslar?

- kira(muhtemelen bekar evinde bir oda)
- faturalar(ev faturalari ve cep telefonu)
- gunluk yemek(mutfak-pazar alisverisi)
- sigara iciyorum(yani tutun gideri)
- alkol kullaniyorum(hesapli sekilde nasil olur diye bakacagim)
- ulasim giderleri

yani sorum su aslinda; ekstra gider ne olur nasil olur ne kadar olur?

yani kirasini odedigim evde uyandim, evden hic cikmadim diyelim. butun gun bilgisayar basinda zaman gecirebilirim. 3 ogun yemek parasi ile birlikte icki-sigara-kahve parasi disinda neyi hesaba katmaliyim? bir sure kitaba konsere para vermem belimi dogrultana kadar. kesin bir seyleri atliyorum su anda ama aklima gelmiyor. var mi akliniza gelen bir seyler?

tesekkurler...

edit: 27 yasinda er kisiyim.

 
bulgaristan ayrı bir diyar. her ülke farklı bu konuda.

ama almanyada filan kira dışında 300€ya yaşarsın. yaşarsın. aç kalmazsın, sağlıklı beslenme şansın olur. ama dikkatli harcama bu. hani kafana göre değil, planlı programlı ucuz yerlerden alırsan.

kira tamamen şans, 800€ da olur, 300€ da.

bunun dışında telefon, internet, ulaşım, için aylık 100€ ayırman gerekebilir.

sigorta bg vatandaşlarına nasıl bilmiyorum.

sigara olayınıda bilmiyorum.

alkol avrupada ucuz zaten.

birde bunlar tamamen kişiye bağlı.
  • kurnaz  (29.09.16 15:05:03) 
su site aradiginiz tum sorularin cevaplarina sahip;

www.numbeo.com

hem fiyat karsilastirmasi yapabilirsiniz, hem de fiyatlari olan akliniza gelmeyen harcamalar gozunuze carpabilir.
  • ekyil  (29.09.16 15:33:22) 
@ekyil

numbeo çok yüzeysel. ve bence karşılaştırma için verilerde hatalı. 3 ülkede yaşamış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim.

daha doğrusu bazı ülkelerde doğru iken datanın az olduğu yerlerde yanlış.
  • kurnaz  (29.09.16 16:25:07 ~ 16:26:13) 
@kurnaz evet, secilen yerle ilgili cok fazla bilgi yoksa genellikle ortalama veriler degil kisisel girdiler oluyor. ancak az-cok bir bilgi verebilir. en azindan beni fazlasiyla tatmin etmisti zamaninda.


  • ekyil  (29.09.16 18:29:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.