[]

Dün gece 03:00 - 03:30 civarı ISS

Uluslararası Uzay İstasyonu Adana dan görülebiliyor muydu?




 
Tracker haritasına baktım şimdi. Sanırım görüldü. Türkiye'den sık sık gözlenebiliyor. Eğer gördüğünüz şey yıldız boyutlarında, parlak ve ortalama 2-3 dakika içinde gökyüzünü bir baştan bir başa geçip bir anda gözden kaybolduysa kendisi uzay istasyonudur.

ISS Tracker başlığı altında birçok canlı harita var. NASA da kendi bünyesinde bulunduğunuz konuma göre geçeceği günü, saati ve açıyı takvim halinde sunuyor.
  • desdenova34  (29.09.16 14:38:11) 
Ohalde gördüğüm ISS değildi. Evet büyükçe bir yıldız giyidi aynı ama çoğunlukla duruyor, arada sırada alışıldığın dışında hareketler yaparak aşağı yukarı, sağa sola gidiyordu. Tabi mesafeyi atacak kadar bile tahmin edemediğimden birkaç parmak kalınlığında bir alanda yapıyordu bunları.


  • podrostok  (29.09.16 14:57:34) 
O coğrafyalar askeri hareketliliğin de olduğu yerler. Belki de bir şeyler deneniyordu. Komplo üretilir :)


  • desdenova34  (29.09.16 15:02:03) 
En başta aklıma drone gelmişti uzaklık ve büyüklük imkansız kılsa da ama zaten tamamen hareketsiz de durabiliyordu havada.

Iss olmadığına kesinlikle kani olursak çektiğim videoyu da vermeye çalışırım 354645465 kez beyazlatarak.
  • podrostok  (29.09.16 15:26:16) 
ISS saga sola gitmiyor tabi ki :) uzaktan belirerek geliyor sonra rotasina gore 2-3 dk da o egri yolu tamamliyor ve kayboluyor.

siz ne gormus olabilirsiniz bilemiyorum
  • jedilance  (29.09.16 16:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.