[]

Yüksek lisansı dondurmak askerlik tecilini etkiler mi

Selam, Ben, tezsiz yüksek lisans programına başladım. Askerlik tecil süresi 1,5 yıl ve kayıt olduktan sonra bu süre işlemeye başladı. Sorum şu ki, ben yüksek lisansımı, eğitim öğretim dönemi başlamadan dondursam bu durum askerlik tecil süresini etkiler mi? Yani dondurma sürem sona erdikten sonra askerlik tecilim de bitmiş olacak ve o zaman eğitime başlasam tekrar tecil yaptırabilir miyim? Okulun söylediğine göre kendileri daha önce böyle bir durumla karşılaşmamışlar? Sizin bu konudaki bilgileriniz nelerdir?




 
donmuyo gardaş


  • bobinhoo  (29.09.16 13:29:10) 
3 sene öğrencilik hakkı veriliyor sana yüksek lisansa başlayınca. dondurursan tecilin bozulmaz, devam edersin.


  • naberabi  (29.09.16 13:32:08) 
az benzer bir durumu yaşadım ben.

ama ben askere gitmek için dondurdum. dondurmak için verdiğim dilekçe işleme alındığında okuldan bir belge askeriyeye gitmişti yanlış hatırlamıyorsam. sonrasında askerliği yapıp geldim ve tekrar yl'ye kaydımı yaptırdım.

tecil süren dondurunca devam eder ve 1.5 yıl sonunda biter. yl'ye tekrar kayıt olmak için 'belki' askerlik durum belgesi isteyebilirler. askeriye ile gidip konuşabilirsin. eskisi gibi sert karşılamıyorlar. özellikle askere alma daire başkanlıkları tarzı kurumdaki memurlar çok anlayışlı ve yardımcı olabiliyorlar.

son örnek de bir arkadaşımdan. 2012'de mezun olup hiç tecil başvurusu yapmadan hayatına devam etti. 2016 yılı içerisinde gidip bi konuştu şube ile 2018'e kadar tecilli demişler onun için. yakaladıklarını öpüyorlar bu tarz durumlarda sanırım :)
  • nivtin le pilank  (29.09.16 13:34:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.