[]

dosyayı sürükleyerek taşımak/kopyalamak

windows'ta aynı disk içinde bir dosyyı sürükleyip başka bir yere atıyorsam o dosyatı taşıyor, yani ilk konumundan siliyor. ancak farklı iki disk arasında sürüklediğim zaman kopyalıyor, yani ilk konumunda da bırakıyor. aynı disk içinde taşıma değil de kopyalama yapmak gerekiyorsa sürüklerken ctrl tuşuna basılı tutmak gerekiyor.

ön bilgiden sonra soru: aynı disk içinde dosyayı sürükleyip bıraktığımda ctrl tuşuna basılı tutmama gerek olmadan kopyalama yapsın. taşısın istiyorsam ctrl tuşuna basayım (bu şart değil).

bi ayarı var mıdır?

 
kopyalasın işte. ben de kopyalasın diyorum zaten. bu aynı disk içinde kopyalamıyor, taşıyor.


  • kibritsuyu  (29.09.16 12:36:42) 
ama benim farklı klasörlerdeki evrakları masaüstünde toplayıp mail atmam icap ediyor. o klasörden bu klasörden masaüstüne toplayıp mail atıyorum, sonra da masaüstünden siliyorum. masaüstüne toplarken ctrl tuşuna basmayı unutmuşsam dosyalar gidiyor. o riski göze almamak için ben masaüstüne toplarken asıl yerlerinden de silinmesinler.


  • kibritsuyu  (29.09.16 12:49:32 ~ 12:50:22) 
var mıdır bilmem ama mouse yerine elini klavyeden ctrl+c ctrl+v yapmaya alıştırarak da çözebilirsin bu aksilikleri.


  • matrix  (29.09.16 12:53:41) 
ctrl'ye bas yazmıştım ama zaten soruda varmış o. ben çözüm olarak mouse yerine ctrl+c tuş kombinasyonu ile yapmaya çalışıyorum.

nette çözüm olarak bir de farenin sağ tuşuyla sürüklemeyi alışkanlık edinin demişler. o zaman karşımıza seçenek menüsü çıkyor.
  • lazpalle  (29.09.16 12:54:17 ~ 12:56:38) 
ya bunların hepsi çözüm ama benim işimi zorlaştırıyor. sağ tuş yapıp menüden kopyala demek, ctrl+c yapmak da mümkün. ama ben mouse ile klasör penceresinden tutup masaüstüne bırakıyorum. seri oluyor böyle. neyi sürüdüğüm de gözüküyor.

registry'de bir şeyler yapınca oluyordu sanki ama hatırlayamadım. sürüklediğim şeyi taşımasın, kopyalasın. kopyamalası için ctrl tuşuna basmam gerekmesin. 9 tane dosyayı masaüstüne toplarken birinde ctrl yapmayı unutuyorum, işim bitince masaüstünden de siliyorum. o anda ctrl yapmayı unuttuğumu da fark etmezsem iki ay sonra o dosya tekrar lazım olduğunda yerinde bulamıyorum. niye bulamadığımı da hatırlamıyorum.

"taşıma" özelliği, kullanmak istediğim bir özellik değil. illa kullanacaksam onu kullanırken shift'e basılı tutarım, sağ tuşla sürükleyip menüden seçerim veya ctrl+x yaparım. ama default hali hiçbir şey yapmadan sürüklediğim şeyi kopyalaması olsun.

öneri yapan arkadaşlara teşekkürler ama farklı bir yöntem aramıyorum. sorduğum şeyi nasıl yapabileceğimi arıyorum.
  • kibritsuyu  (29.09.16 13:15:57 ~ 13:45:11) 
sağ tuşla sürükle, bıraktığında çıkan menüden taşı ya da kopyala olarak seçebilirsin.

son cevabı şimdi okudum. araştırıyorum.

www.tenforums.com

ingilizcen yoksa özelden yardımcı olabilirim.
  • safepassage  (29.09.16 13:21:20 ~ 13:26:57) 
şöyle bir şey buldum ama denemedim, bir bakın isterseniz: winaero.com


  • inheritance  (29.09.16 13:25:08) 
winaero.com
şu sayfanın ortalarında böyle bir şeyden bahsediyor.
"If you prefer to change the desired action permanently without using any modifier keys, you need to apply a simple Registry tweak."
  • lazpalle  (29.09.16 14:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.