[]

yönetici mal mı orço mu?

varan 1: dogalgaz merkezi sistem aylık aidata dahil(kol gibi)
varan 2: ankara'da toplu gaz alımı kısıtlandı.

şimdi bu yönetici diyor ki valla biz normalde kışa 27k metreküp ile girerdik ama artık eskisi gibi bol gaz alamadıgımız için 15k metreküp stoğumuz var, şimdi yakarsak kışa yakıtsız kalabiliriz yoksa ben de yakmak isterim, ben de evimde elektrikli ısıtıcı yakıyorum mecbur.

soru: o zaman niye aidat hala öyle kol gibi?

 
yönetici haklı. aidat tutarı yönetim toplantısında belirlenir ve şu şu dönemler arası şu kadardır diye kara defterine de yazılır. bu ay yaktık dur aidatı 50 lira eksik alıyım demez.


  • genc irisi  (29.09.16 09:26:19) 
aidatı yönetici belirlemez, genel kurulda karar alınır. paramız çok birikti aidatı düşürelim veya paramız azaldı aidatı arttıralım diyemezler. sadece yine genel kurulda böyle bir yetki verilmişse birkaç ay ek aidat alabilme yetkisi verilmiş olabilir. o zaman para yetmeyince ek aidat isteyebilirler.

ankara'da gaz alımı sınırı var ama apartmanlar için bu sınır evlerinkinden daha yüksek haliyle. yani eylül ayı için şahıslara 150 lira sınır varken koca apartmana da 150 değil. eğer aidatlar toplanmışsa ve para varsa yönetici eylül ayında gazı alır, ekim ayı girince o ayınkini de alır yükler. gazsız kalmazsınız.

ayrıca kartlarda x metreküp yedek gaz var. sayaçtaki gaz bittikten sonra o ek gazı da yüklemişseniz, gidip bir o kadar daha gaz alabiliyorsunuz. bu ayki hakkını bitirdiysen bir daha gaz yok demiyorlar. yani bittiği noktada o yedek gaz bitene kadar yeniden gidip yüklenebilir. en kötü ihtimalle yedek de biterse en yakın ing bank'a gidiş geliş süresi kadar gazsız kalınır.

ya yönetici bilmiyor, ya da tasarruf yapmak için sizi yiyor.

not: yöneticiyim. hala kalorifer yaktırmadım. yaz boyunca toplanan aidatlarla her ay üst sınır kadar gaz aldım yüklettim. bankada para da var. yine de biterse başkent gaz şurası. gidip gelmek 15 dakika.
  • kibritsuyu  (29.09.16 10:58:35 ~ 11:01:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.