[]

Vucut gelistirme ve beslenme 401 - ileri duzey sorular

2+ yildir, ilk donemlerde basketbola yonelik cabukluk, guc vs kazanmak icin sonrasinda da yag oranimi dusurup kas kutlemi artirmak icin duzenli spor yapiyorum. Yuzlerce binlerce video izledim, yazi okudum, insanla konustum ancak hala kafama takilan, tam cozemedigim birkac soru var.

Programim (her bolge icin 2-3 farkli hareket, 4x12):
1. gun - gogus, omuz, triceps + 20dk bisiklet (diz problemim yuzunden kosu, veya eliptik yapamiyorum)
2. gun - sirt, biceps + 20dk bisiklet
3. gun - bacak + 20dk bisiklet

1- Bu programi ara vermeden yapiyorum. Haftada 7 gun bu programi yapmamda herhangi bir sakinca var mi?

2- Karin idmani yapmiyorum, cunku zaten gobeke bolgem yagli gozukuyor. Karin ve yanlari calisinca daha da kalinlastigini hissediyorum. Sikinti bende mi? Yag oranimi dusurene kadar karin calismamakta kararliyim, hata mi ediyorum?

3- Kilo artisi icin 3500 cal civarinda almam gerekiyor gibi gozukuyor. Macrolarim Carb - %50, Yag - %20, Protein - %30 seklinde. Mumkun degil 2500u gecemiyorum ben. Gainer almali miyim?

Bonus soru- (Bu soru advanced abilerime cok salakca gelecek ama) Anatomik yapimdan midir, posture bozuklugumdan mi yoksa rounded shoulder'larimdan mi bilmiyorum, rear disindaki deltoid'leri gelistiremiyorum. Diger hicbir kas grubumda sikinti yok, kucuk kucuk de olsa gelisimi goruyorum ama delt'lerde olmuyor. Neyi yanlis yapiyor olabilirim?

Fiziksel ozellikler:
Boy: 196
Kilo: 96
BF: %17

 
Omuz ilacın burada. Kendi yazım.

www.bodyforumtr.com
  • arnold schwarzeneger  (29.09.16 09:21:49) 
"Benim yazacaklarım ise bu başlangıç seviyesini aşan, her yer büyüyor ama bir omuzlarım kaldı diyenler için."

Hahah, nokta atisi oldu hocam. Yazi efsane bu arada, cok tesekkurler.
  • elon  (29.09.16 15:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.