[]

hangi markanın lor peyniri? ve yeme önerileri

ucuz protein kaynağı arıyorum lor alacağım ama hangisini alayım bilemedim. f/p (p burada hem performans hem protein anlamına geliyor) ürünü önerilerinizi alırım. bir de soğuk olarak nasıl, ne ile tüketeyim, en basit şekilde?




 
a101 deki lor en babası.


  • gozu acik sevisen yahudi  (28.09.16 23:21:49) 
tahsildaroğlu aldım yeniyor en azından o.
ben 6 yumurta, lor peyniri ve 2 kaşık yulaf ile omlet yapıp yiyorum.

  • cekilmis gayfe  (28.09.16 23:22:30) 
Lor peynirin markası mı olur ya? Gel İzmir'e bizim mandıranın Lor peynirini ye, vazgeçmezsin.


  • teknikekip  (28.09.16 23:23:30) 
azıcık tuz, kimyon ve çörek otu ekleyince güzel oluyor.istersen biraz da zeytinyağı koyabilirsin.


  • MtKrt  (28.09.16 23:24:39) 
Kecheese in keci lorunu yiyorum.

Domates-avokado-lor peynirli salata yapiyorum
  • kuehles blondes  (28.09.16 23:25:03) 
En guzeli kelle loru.
@Teknikekip e katiliyorum lorun markasi mi olur?

Corekotu ve dereotunu karistir,nefis oluyor.
  • brnbrs  (28.09.16 23:42:10) 
kesinlikle kecheese lor peynir... :)


  • chihirovekohaku  (28.09.16 23:44:12) 
İzmir'deysen Gürsüt'ün lor peyniri güzeldir.
Loru çok çeşiti şekilde tüketebilirsin.
- domates biber doğra üzerine lor ekle zeytinyağıyla lezzetlendir Biz burda çingen salatası deriz çok güzel olur.
- Çörek otu zeytinyağı ekle öyle ye
- tatlı lora kişniş, pekmez reçel gibi şeyler ekleyebilirsin, çok güzel oluyor.
- şokella gibi yapıyorum ben tatlı lorla. çok güzel oluyor.
200 gr tereyağını tencerede erit, 1/2 kg loru ekle karıştırarak pişir. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra 2 yemek kaşığı un ekle, un biraz pişsin yine karıştırarak tabii. Sonra 1 bardak kadar şeker ekle. şekeri koyunca sulanacak, bir iki taşım pişir inmesine yakın kakao ekle. Kapaklı bi kaba al. İster kahvaltıda ye ister akşam yat zıbar atıştırmalığı yap. Her türlü gidiyor.
Kakao yerine portakal kabuğu şekerlemesi gibi kuru meyve şekerlemesi gibi şeyler de ekleyebilirsin.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.09.16 23:46:17) 
Ünal çiftliği mamullerini şarküterinizden ısrarla isteyiniz.


  • kargn  (29.09.16 00:07:14) 
bilindik markalardan muratbey'in lor peyniri güzel, sade yenebiliyor. yeşillikli salatalara katabilirsin.

protein almak isteyen bünyeye unlu, şekerli tarif vermek de ilginç olmuş.
  • centrolenidae  (29.09.16 00:15:25 ~ 00:16:00) 
@centrolenidae, niye ilginç olmuş anlamadım, şeker ve un proteinle kavgalı mıymış?
arkadaş diyet yapıyorum dememiş, ucuz protein kaynağı arıyorum demiş. verdiğim tarifin toplam protein değeri 70 -80 gr dır.
lor 1/2 kg = 50-60 gr protein,
tereyağı 200 gr = 15-20 gr proteini
un 2 kaşık = 5-6 gr protein içerir.

Tarifte en az 10 yumurtalık protein var.

Edi:
Tarifin bonusu; kakao magnezyum açısından en zengin kaynaktır ve magnezyumu günümüz koşullarında yeterince alamıyoruz. en basitinden içtiğimiz sular yumuşatılırken magnezyum kaybına uğruyor. topraklar magnezyumca zayıfladı yetişen bitkiler eskisi kadar magnezyum zengini değil deniyor vs. vs.
magnezyum kalsiyum ve potasyumun vücuda aynı oranlarda alınması lazım. hem beynin sağlıklı çalışması hem damarlar vs. için.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.09.16 01:02:00 ~ 01:16:05) 
filozof bey tereyağının neresinde protein var? neredeyse tamamı yağ.

nutritiondata.self.com
authoritynutrition.com
  • alperz  (29.09.16 07:11:35) 
Aa haklısın @alperz. gece gece 1.5 -2 gr yerine 15 20 gr yazmışım. gıdaların içeriklerini ezbere bilmiyorum, google amcaya sorduydum yazım veya okuma hatası yapmışım.
1.5 gr tereyağından 2 gr da kakaodan geliyor dersek; tarifin yaklaşık protein değeri 58- 70 gr oluyor diye düzeltieyim :)

tereyağında potasyum miktarı iyiymiş.

---annelik halleri---
anne omak demek çoğu konuda en az 101 seviyesinde de olsa anlayabilmeyi gerektiriyor. dışarıdan bakınca kolay içine girince gerçekten çok zor. çünkü;
biraz doktor olunur mu ya da biraz hemşire, biraz öğretmen, biraz kimyager, biraz biyolog, biraz sosyolog, biraz psikolog, biraz matematikçi, biraz fizyoterapist, biraz kahin, biraz jinekolog, biraz sanatçı (müzik, resim, tiyatro...) biraz beden eğitimci, biraz ajan, biraz pedegok, biraz temizlikçi (bunda çoğumuz süpere yakınız bence), biraz ahçı, biraz terzi, biraz kitap okuyan, biraz gıda mühendisi, biraz nörolog, biraz siyaset bilen, biraz kadın, biraz gelin, biraz evlat, biraz kardeş, arkadaş, çalışan, patron, komşu, vatandaş...

her yönüyle sağlıklı bir birey yetiştirmek istiyorsan işin zor anlayacağın. benim şokella hikayemin altında da işte bu birazların bir kısmı var.
benim üç kız çocuğum var. kızlar çikolata şokella sever çünkü kakaonun seratonin salgısıyla, kas spazmlarıyla ilişkisi var. regl dönemlerinde yani hormonların halaya durduğu, kaslara aşırı yüklenme olduğu zamanlarda vücut "bana biraz kakaoo" diyor ve kızlar kakaolu ürünlere yöneliyor. sadece yağdan üretilmiş ( ne yağı olduğundan emin değilim üstelik) bir ürüne alternatif olabilecek, kalsiyum potasyum protein vb. de içeren bir ürün üretme çabası benimki. ama lezzetten ödün vermeden.
bu nedenle tarifte şeker var. e, şokellada da şeker var ve ne şekeri olduğu belli. gdo lu mısır şurubu veya daha alt bir ürün. çünkü fabrikasyon. ben şeker kamışından üretilmiş şeker kullanarak o yönde de fayda sağlıyorum. tarife şeker yerine bal koyamam çünkü ısıl işlem görüyor. ısı balı bozar. pekmez koyabilirim pekmezin içindeki e vitamininden feragat etmem lazım o zaman. göğüslenebilecek bir feragat. gelgelelim lezzet değişir. şokella yapmış olmam, o başka bişey olur, şokella gibi yemezler bu sefer. ben bunu istemiyorum, şokella yiyeceklerse niye uğraşayım ki tenceresiyle tavasıyla demi.
işte böyle biraz ondan biraz bundan halleridir anne olmak. besinlerin içeriklerinden üstünkörü haberdar olmak daha zengin içeriğe sahip olana yönelmek. zamanında bakmışım, geçmişim. hepsini ezbere bilemem, mesleğim değil, eğitimini almadım. zaten gıdım gıdım içerik hesaplayarak menü oluşturamazsın. o değerlerin piyasadan aldığın üründe tam olarak olduğundan bile emin değilsin. o kadar çok değişken var ki bir ürünün içeriğine etki eden... bizi fersah fersah aşar o kadarı.
hata ve yanılma insana mahsus, elbette en doğrusunu yapıyorum diyemem. benim aklım buna yetti, belki bir başkasının aklına daha iyi fikirler gelir, paylaşır, biz de faydalanırız. :)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.09.16 10:04:23 ~ 10:21:08) 
Seker, un vs. Tuketmiyorum ama konuyu bu kadar buyutmeye gerek yok. Ben uygulamayacagim baskasi gorur uygular belki.


  • signore  (29.09.16 13:03:06) 
bulabilirsen kaşar loru en iyisi. ayvalıkta harika yaparlar. biberli zeytinyağında harika olur.


  • cptxxx  (29.09.16 17:26:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.