[]

Modem kablosu uzatma

Evdeki modeme direkt dışarıdaki siyah bir kablodan hat geliyor, prizden vs. değil yani. Aşağıdaki gibi ama splitter yok bizde.

www.technopat.net

Dışarıdan gelen kabloyla modeme giden kabloyu birbirine bağlamışlar ve modem benim odamda duruyor şimdilik. Hem kablo karmaşasından kurtulmak hem de olası sağlık riskini aza indirmek için modemi salona taşımak istiyorum ama elimde sadece telefon kablosu var.

İşte o kablo (uçları boş bendekinin): www.alkayaelektronik.com

Bunun ucuna rj45 uç çakılır mı? Uzatma işini elimdekilerle en kolay nasıl yapabilirim bi yardımcı olur musunuz?

 
rj45 uç çakılır tabi ama onu çakacak pense varsa olur. yoksa direkt iki kabloyu birbirine bağlar gibi kesip bağlayabilirsin.


  • himmet dayi  (28.09.16 17:38:38) 
Başı olan bir kabloyu diğerine bağlayabilirsin. zaten iki kablo var renk sıkıntısı da yok, sadece çıplak bakır kablolar birbirine temas etmesin. ikisini de ayrı ayrı birbirlerine kıvırıp bağladıktan sonra bantlayabilirsin.


  • xaxxbczczaaxax  (28.09.16 19:22:13 ~ 19:22:34) 
rj45 değil rj11 telefon jakı olan kablo ile ek yapman gerekir,bahsettiğin siyah kablo telekom'a ait olan ve modeme giren telefon/adsl hattı kablosu ise.

siyah kablonun ek yerini ayır modeme kablo çek modem tarafında ki uç rj11 jacklı olsun kablonun diğer ucunu da siyah kabloya ek yap,jack pense falan yoksa rj11'li kabloları direkt ek yapabilirsin.
  • sealth  (28.09.16 20:30:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.