[]

askere gitmek zorunda mıyım?

28 yaşındayım. üniversite terkim. işim gücüm var ve şuan askere gitsem döndüğümde işle alakalı her şey yalan olacak. ama şuan kontrol ettim şubeye çağırmışlar. ben nasıl çözcem bu işi? yani askere gitsem hayatımı çok kötü etkileyecek. hem maddi hem de manevi olarak.

bedelliyi beklesem ne zaman çıkacağı belli değil. belki çıkmayacak da. ben napacağım? psikolojimi bozdu bu durum. kaçak olmak da istemiyorum. bilemedim.

not: teknoloji alanında çalışıyorum ve 1 gün bile internetten uzak kalsam işlerim altüst olur. kaldı ki 1 sene çok uzun bir süre. yoksa gider gelirdim sıkıntı olmazdı.

 
hemen özel üniversite bul, açık açık sor askerlik dolayısıyla kayıt yaptırmak istiyorum şartlarınız nelerdir diye.
yaşın 28 olması sorun ama, 29dan sonra her türlü alıyorlar sanırım, bu üniversite mevzusuyla 1 sene daha ertelersin en azından, 1 sene sonraya da kim öle kim kala artık...

  • luchetti  (28.09.16 16:13:14) 
açıköğretime başvur. okuyarak sınırsız süre askerlikten uzak kalabilirsin.


  • freetakilir  (28.09.16 16:16:29) 
29 yaşından sonra okuyor olsan bile askere alırlar diye biliyorum


  • luchetti  (28.09.16 16:21:24) 
açıköğretim numarası da yemiyor artık, fyi.


  • piremses  (28.09.16 16:23:28) 
zorunlu olduğu için gitmek zorundasın. gidenlerin de işi gücü vardı. onlar da maddi manevi kayıplar yaşadı. böyle ağlayınca bir ayrıcalık kazanılmıyor.


  • herzl  (28.09.16 16:32:40) 
bu yaşına kadar bir açıköğretim kaydı yapsaydın bari. bilmiyor muydun böyle olacağını? maalesef gitmek dışında bir seçeneğin yok. gerçekten HİÇ gitmek istemiyosan eşcinsel olduğunu söyle, muafiyet al. demokratik ve laik devletimize göre eşcinsel olmak ileri derecede psikoseksüel bozukluk <3


  • nathanieltroy  (28.09.16 16:36:35 ~ 16:37:25) 
1-yurt dışı çözüm değil ilk çıkışında tutuklanırsın hele bu aralar ohal varken.(arkadaşım londra diye alana gitti erzincan da buldu kendini).
2-özel ünüversite son tecilden sonra birşey yapamıyor.
3-eşcinsel isen bunu belgelemen gerekiyor fotograf veya video ile.belgeledikten sonra askerlikten atılsan bile muhtarına kadar dosyan gönderiliyor hiç bir devlet kurumunda işin yok artık.
4-gideceksin paşa paşa her vatan evladı yapacak bu görevi..
  • jamswety  (28.09.16 16:59:31) 
Zamanında gitmiş veya üniversiteyi bitirmiş olsaydın bunları yaşamazdın. Ya vatandaşlıktan çıkacaksın ya da gideceksin. İstersen bedelliyi bekle ama keyif senin.
Sırf iki sene ertelediğim ve askere gitmeden kabul edilmeyeceğim, döndüğümde ise şartların değiştiği ve giremediğim bir iş yüzünden hayatım mahvoldu.
Ha ne olacak dersen döndükten sonra şansın yaver gitmezse sefil olursun.
  • xaxxbczczaaxax  (28.09.16 17:13:47 ~ 17:17:37) 
Ya işlerini devredeceğin birini bulacaksın ve gideceksin, ya da kaçak devam edip bedelli bekleyeceksin.

Vatani görev vs barbar safsatalarını bi kenara bırakırsak, şimdiye kadar bir çözüm düşünmüş olman gerekiyordu. Sorunları yok sayınca kaybolmuyorlar malesef. Askere gitmek istemiyorsan ya üniversite bitirecektin ya da yurtdışına gidecektin.

Ben de başını boş bırakamayacağım bir internet işi yapıyorum, yardım edebileceğim bir şey varsa özelden yaz.
  • harzem  (28.09.16 17:26:52 ~ 17:28:35) 
bir şey olmaz yıllık 4000 cezası var sadece. artık kelepçeleme falan yok. bakaya olarak yurtdışına çıkıp geri geldim kimse sen kimsin nereye gidiyorsun demedi. gbtye de girdim otelde de kaldım bir şey olmuyor (otel hariç hepsi ohal sürecinde oldu). en fazla kağıt imzalatırlar. altına şerh düşersin imzalarken askere gitmeyeceğimi beyan ederim diye oldu bitti. öyle arkadaşım kendini erzurum'da buldu diye konuşanlara da inanma. ama idari cezanın parasını yıllık olarak kenara koy elbet ödeyeceksin onu.

ehliyet, nüfus cüzdanı veya pasaport çıkarmaya gidersen kaçak olduğun gözüküyor. korkma bir şey olmaz.
  • argent dawn  (28.09.16 17:32:54 ~ 17:36:32) 
Kaç git buralardan, yurtdışında AB üyesi olsun, olmasın bir ülkede bir iş bul, okula falan başla. Üç beş şerefsiz daha rahat yaşayıp şark kurnazı politikalarını daha rahat uygulasın diye askere falan gitmem, bir yol bulup sen de gitme.

Birkaç bin zengin zümrenin eline bakan vatana da bacağım girsin. Toprağınıza sıçayım.
  • quanche  (28.09.16 17:42:39) 
sigortalı işte çalışıyorum. gelen giden yok.


  • argent dawn  (28.09.16 18:19:25) 
Bedelli çıkana kadar rahat rahat takıl. Adli bir vakaya karismazsan sorun olacağını sanmiyorum. Kacak olduğun sürece para cezasina carptirilirsin. Ne kadar cok kacarsan o kadar idareye gelir kazandiracaksin. Seni askere alip ne yapacaklar. GBT'de de gözükmez asker kaçağı olduğun. OHAL bitene kadar dikkat et, yeter. Katma deger uretiyorsan için rahat olsun. Ulkene boyle hizmette bulunuyorsun.


  • saclari saman sarisi  (28.09.16 19:13:56) 
eğer askere gidecek olursan işten ayrılırken kıdem tazminatını almayı unutma.


  • gezegen olan pluton  (28.09.16 19:18:14) 
"vatan evladııı, Londra diye giden arkadaşım kendini Erzurum'da buldu" safsatalarına inamma. Hele Çocuk kandırıyor sanki. Argent Dawn doğru söylülyor, bir tanıdığım da aynı şekilde çıktı geçen. Sonrası senin becerilerine kalmış artık..


  • mirandaiam  (28.09.16 19:52:45) 
gbt'de bile cikmaz asker kacagi oldugun. zorla askere goturulmek diye de bir sey yok artik, inzibat gelip iki koluna giremiyor yani. kendini erzincan'da bulan arkadas hava alaninda jandarma bulup ben asker kacagiyim diye mi bagirmis acaba?


  • xfestos  (28.09.16 20:17:38) 
ben olsam gitmem. şu ülkede yapılacak en gereksiz şey belki de askerliktir. duygusal yaklaşacak çağları geride bıraktık. gerçek askerlik ruhu çanakkale savaşında öldü.


  • matrix  (28.09.16 21:16:08) 
seninle aynı durumdaydım. salaklık edip gittim askere. iş hayatım 5 sene geriye gitti. şimdiki aklım olsa beklerdim bedelliyi . gbt de çıkıyor bu arada. ama yaptırımı yok. en fazla 15 gün içinde teslim olacağım diye bir belge imzalatıp salarlar. ha rahatsız olursun kontrollerde falan ama kimse seni tutup götürmez. öyle bir dünya yok. bakaya kaldığın kadar ceza ödüyorsun


  • delidir yakalayin  (28.09.16 23:51:03) 
Cok gezmiyorsan eger gitme bisey olmaz. Bedelli bekle.
Şehir icinde kontrol noktalarinin az cok nerede oldugu belli zaten. Ona dikkat et.
Hastanedr yatili kalman gereken bir durum olursa eger polise bilgisi gidiyor haberin olsun.
Otelde kalman gereken bir durum olursa eger. Bir akrabanin kimliğini kullan. Lobidekine durumu izah etmeye kalkma.
Riske girersin. Ozetle is - ev ucgeninde duracaksan eger. Bisey olmaz diye dusunuyorum. Ben yillarca boyle atlattim. Bedelli cikincada kurtuldum
  • naharir  (29.09.16 13:12:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.