[]

Motosiklet çalınmasına karşı hangi zincir?

Yıllardır apartmanın önüne park edip Allah a emanet bıraktığım scooterımın çalınmaması için önlem almaya karar verdim. İlerde 30bin üzeri motor almayı da düşündüğüm için kesenin ağzını açtım mecbur. En büyük endişem kamyona yükleyip götürülmesi olduğu için bir şekilde yere sabitlemem lazım. Etrafta bağlayabileceğim hiç bir şey yok.

www.feyizoglu.com
www.feyizoglu.com

şöyle bir kombinasyon almayı düşünüyorum. Sorum şu;

1. Bağlama halkasını apartmanın önündeki beton kaldırıma monte etmem lazım. Komşular sorun çıkarmaz. Göz önünde de olmayacak; ancak belediye yine de sorun çıkarırabilir mi? İnsanlar park dubası gömüyor garajının önüne, benim bir tane halkam dert olur mu?

Bir diğer alternatif binaya monte etmek ama bunun için komşuları ikna etmem kolay olmaz.

2. Standart bir Bosch darbeli matkapla beton kaldırımda delik açabilir miyim?

3. Buradaki zincir bu parayı hak eder mi? İdeal zincir kalınlığı ve uzunluğu nedir?

 
Öncelikle seçtiğin zincir güzel ancak zincirleri kesmek için gerekli olan demir makasını yere dayayıp diğer koluna güç vererek kestikleri için zincirini yere serili olarak bırakmaktan kaçınman lazım.

Kesinlikle yere koymaman senin hayrına olur. Tüm kilit tanıtımlarında, polislerin çektiği yabancı ülke kamu spotlarında bu söylenir.

Bende olan zincir şu, www.feyizoglu.com
Artı alarm olması ve milletin en azından üstüne oturmasını, dayanmasını engellemek adına alarmlı disk kilidi olarak ABUS 8077 var.

ABUS ürünlerini en uygun amazon.de'den alabilirsin. Türkiye'de 600 dü disk kilidi ben 400'e mal etmiştim. Zaten iki haftada gelir en geç.

2. Standart matkaba beton ucu takarsan delebilirsin.

3. Daha ucuz zincir alma. benimki 12 mm, senin aldığın 14 mm aynı markanın. Zincirin kalınlığı çok önemli değildir. Piyasadaki 50 tl lik demir makasları 16 mm çapa göredir. Daha kalın zincir zaten bulamazsın. Zincirin geçtiği işlemler önemlidir. Aşırı sert çeliği dondurup vurarak kırarlar. Yumuşak çeliği demir makasıyla keserler. En güvenli çelik zincir ise Case Hardened denilen Dış çeperi sertleştirilmiş ancak iç kısmı hala sünek kalan zincir tipidir.
Uzunluk olarak bendeki 170 cm bağladığım yere tam geliyor. 150 olsa yetmez. Ama senin koyacağın yere uzun gelirse demire bi tur daha dolarsın hallolur, dikkat etmen gereken dediğim gibi zeminden mümkün olduğunca yüksekte tutman.

ABUS iyidir.
  • okumayi sevmeyen okur  (28.09.16 15:39:45 ~ 15:42:38) 
25$ civarinda bozuk para büyüklügünde gps cihazlari var. 1 yil pilleri dayaniyor. Onlardan al ve görünmeyecek bir yerine yapistir. Calinsa bile elinle bulmus gibi bulursun :)
thetrackr.com

  • VIPCH  (28.09.16 15:49:35 ~ 15:50:25) 
VIPCH'in önerisi güzel gerçekten ancak, şerefsizler jammerla geziyor. O da oldukça kolay bulunan bir şey, motosikleti parçalayana kadar jammer bulunduruyorlar yanında.

Ha amatör bebeler yok mu, var, adam şortuyla şapkasıyla motoruna biniyo alıyo götürüyo, ama usta olanlar da oldukça fazla.
  • okumayi sevmeyen okur  (28.09.16 15:56:30 ~ 15:57:26) 
şimdiden allah yardımcın olsun. ben zamanında motoruna çok dikkat etmiş, ve bir dönem dikkatini azaltınca cezasını çalınmış bir motorla ödemiş biri olarak seni çok iyi anlıyorum. sonrasında da bir daha aynı stresleri yaşamamak için istanbul'da motor sahibi olmayı bıraktım. dikkatini max düzeyde tut.

zincir + disk kilidi güzel kombinasyon. disk kilitleri bir süre sonra sapıtıp kafalarına göre ötmeye başlıyor, komşuların huysuzsa sıkıntı çıkar. zincirin parayı haketmesi uzun vade motor planlarınla alakalı. 900 TL'yi zincire vereceğime ayda 100 TL'yi sağlam bir araç takip sistemine vermeyi tercih edebilirdim.

yalnız GPS takip işleri bir üstteki arkadaşın yazdığı aletlerle olmuyor. o ucuz aletlerin çalışması için etrafında aynı aletlerin olması, yani bir alet-ağı olması lazım. popüler olmayan bir takip maskotu alırsan eline geçecek bilgi sadece "motorun bıraktığın yerde değil" olabilir. nerede olduğunu gösteremez.

benim yukarda yazdığım ayda 100 tl civarında olan sistemler araç kiralama şirketlerinin de kullandığı, aküden elektrik çeken ve direk uyduyla bağlantı kuran aletler.
  • berkertoy  (28.09.16 16:09:09 ~ 12.11.16 10:59:51) 
gps alternatifini de düşünüyorum ama öncelikli amaç çalınmasını önlemek tabi.


  • chavezding  (28.09.16 16:12:51) 
disk kilidinin sapıtmasının önüne geçmek için darbeye duyarlı olanlardan değil de, 3 boyutlu hareket sensörü olanlardan alabilirsin. 1 senedir hiç false alarm vermedi bendeki.


  • okumayi sevmeyen okur  (28.09.16 16:20:38 ~ 16:20:55) 
2 sene once motorunu caldirmis (kasko yoktu) ve acisini hala icinde tasiyan biri olarak;

kasko candir.

hele 30binlik bir makineyi mutlaka kaskolat. kafan rahat olsun. motor hirsizligi o kadar alelade hale gelmis ki... polis hic bir ise yaramiyor. tanidik dahi olsa. yogun goc alan sehrimizde ileriki yillar da pek aydinlik degil.

kasko tek basina yeterli degil tabi. zincir mutlaka olsun. abus iyidir. biraz uzun bir zincir alirsan ev disinda bir yere parkettiginde de kullanirsin. arkadasina gidince vs. ayrica her zaman park ettigin yer gozunun onunde olmaz, icin rahat olur boylece.

baglama halkasina kimse bir sey demez yahu. rahat ol.

kasko ve zincir disinda gps ve alarm sistemlerini iiyice arastir bence.
  • jimicik  (28.09.16 17:06:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.