[]

26-27-28+ yaslarinda universiteden mezun olanlar

24 yasinda, 4 universite degistirmis (birakmis), bu sene 1. sinifa baslayacak kardesinize ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz? isin icinden cikamiyorum ve cikamazsam okulu birakacagim gibi




 
4 üniversite bırakmaktan bahsediyorsun.. asıl sorunun başka bir şey olabilir mi?


  • 1adam  (28.09.16 12:28:20) 
Hadi 1,2'sine uyum sağlayamadın 4 üni değiştirmek nedir? Sebeblerini detaylıca yazmassan yardımcı olmak zor olur.


  • iwasbornonamountainside  (28.09.16 12:30:58) 
-Ilk universiteye sadece Almanca ogrenmek icin girdim, ogrendim de.
-Ikinci universite yurtdisinda ozel bir universitedeydi, sirf cift diploma imkani oldugu icin baslamistim ama partner universite degisince biraktim.
-Ucuncu universite yine yurtdisinda Almanca egitim veren bir universitedeydi, ailevi sorunlardan dolayi birakip Turkiye'ye donmek zorunda kaldim.
-Dorduncu universite Turkiye'ye dondukten sonra alelacele, biraz da ne yapacagim korkusuyla bilincsiz bir bicimde asla olmak istemedigim bir meslek grubu icin egitim veren bir universiteydi.


Simdi de Hacettepe Fransizca Mutercim-Tercumanliktayim. Fransizca hazirligi yeni gectim.
  • bollocks44  (28.09.16 12:36:52 ~ 12:38:38) 
3 üniversite değiştirip 24 te mezun oldum. 25 im yüksek yapıyorum.

Tavsiyem kimseyi takmadan yoluna bak. Çevreden illa ki baskılar gelecektir o yaşta okunur mu fakan diye. Çevrende senin gibi öğrenci kişiler olsun. Yaşıtlarım şunu bunu yapıyor deyip moral bozma
  • Cruyff  (28.09.16 12:39:58) 
odtü'de bu yaşlarda okuyan azımsanmayacak kadar öğrenci var. öncelikle yalnız olmadığını bil.

bazı şeyler için geçmiş olabilir, ama geçen kaçan fırsat o bu bunları şu an düşündükçe seni geri çekmekten, kaygı bozuklukları yaşatıp psikolojini bozmaktan başka bir işe yaramayacak. bu da ister istemez okuldaki başarını etkiler.

imkanın varsa psikolojik destek al bu süreçte. ve eğer gerçekten istediğin bölüm ise diğer her şeyi geri plana atarak okuluna odaklan ve bitirmeye çalış.
  • patiska  (28.09.16 12:53:41) 
benim durumum da çetrefilli. 29'umda dört yıllık fakülteden mezun olacağım (2 dersim kaldı)

3 üniversiteye gittim. birini terk ettim, birini bitirdim. o bahsettiğim biri 2 yıllıktı, sonra dgs'yle istediğim fakülteye geçtim. bu fakülteye 2010 girişliyim, 6.5 yılda bitimiş olacağım :)
  • nickini degistiren yazar  (28.09.16 13:22:14) 
27yim yeni mezunum. Şimdiki aklım olsa 18 yaşında ingiltereye gider dönerci açarım


  • Batuhanolabilir  (28.09.16 13:49:44) 
bi arkadaşım senin gibi bir kaç üniversite meselesinden sonra 30 yaşa doğru mezun oldu, bölüm birincliği filan aldılar hatta hem eşi hem kendisi.
şunu söyleyebilirim sadece öğrenci kafasında olursanız belki kendinizi yararsız ve sıkıntılı hissedebilirsiniz ama öyle yapmaya gerek yok bence.
almancanız var ne güzel, şimdi de fransızca öğreniyorsunuz ve tercümanlık bölümündesiniz. bence hemen tercüme işine başlayın vakit kaybetmeden, ticari ve çok zor olmayan metinlerin çevrildiği şirketler var. az miktarlar verseler de başlayın ve bu işte tecrübe kazanın. kısa sürede ev geçindirecek kadar para kazanabilirsiniz. okul da bir yandan yürür. böylece 27 yaşında hala mezun olamamış bir insan gibi değil, çalışırken bir yandan da diploma almaya çalışan bir insan gibi hissedersiniz. zaten öğrencilik hayatını yeterince yaşamışsınız. artık o kafadan çıkın:)
  • red g  (28.09.16 14:43:19) 
ben de 25 gibi başlıcam. 29 gibi mezun olcam. tavsiye veremicem ama bu cevap okula bölüme göre değişir. okul bitince diploma işe yarayacaksa bırakma. ve okulu bırakınca ne iş yapıcan? askerlik de sorun. bunlara göre cevap değişir.


  • tute  (28.09.16 16:55:04) 
27 yaşında üniversiteden mezun oldum. hazırlığı, geçişi şusu busu derken 2006 da girdiğim üniversite kapısından 2013 de çıktım. öncelikle eğer başınızdan evlilik gibi size sorumluluk getirecek bir olay geçmedi ise veya okumanızda maddi açıdan zorluk çekmiyecekseniz çok da kafanıza takmayın. üniversite çok güzel bir yer :D

şaka bir yana işin iyi tarafından bakın çünkü kötü tarafı size birşey kazandırmaz. artık mezun olma yaşı ortalama 24-25 oldu. bir kaç sene kaybınız var gibi düşünseniz de çok büyütülecek bir durum değil bence. okulun da güzel ismi var en azından. sana tavsiyem öğrencilik zamanında hafiften böyle çeviri yapmaya başla. yani çok para almasan da işi öğrenirsin çevre edinirsin, bakarsın mezun olduktan sonra iş aldığın yerde çalışmaya başlarsın. ama okulu bırakmak bir seçenek olmasın bence. en azından bir lisans diploman olsun elinde. bıraksan daha iyi bir seçenek var mı önünde ?
  • sutu seven kamyoncu  (28.09.16 17:06:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.