[]

hoca ne yapmaya çalışıyor / ben ne yapayım?

çalışmamla ilgili tonlarca kötü şey söyleyip bk attıktan sonra benim örneklerimi isteyip benim çalışmamı farklı bir metotla yapmak isteyen hocaya ne denir?




 
Okurken gozumde fiyat kirmak icin mali kotuleyen abla ornegi canlandi nedense de ne yapilir bilemedim.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (28.09.16 10:54:23) 
Belki gerçekten metodunuz kötüdür.


  • kurnaz  (28.09.16 11:26:44) 
Çalışmayı beğenmiş, keşke önce ben düşünseymişim olsun yapılmışı var alır yeniden düzenlerim diyor, yedirmeyin +1


  • elikası  (28.09.16 11:26:54) 
@kurnaz o zaman şu metotla yap demek yerine neden benden örnekleri istiyor?


  • la noix  (28.09.16 11:27:25) 
@la noix

Belki yaptığınız iş metotlardan bağımsız çok kötüdür.

Sizi tanımam etmem, ama üniversitede tecrübemle rahatlıkla söyleyebilirim, bazı öğrenciler ne yapsa yapamıyor, cidden adam uğraşsa da yok olmuyor yani. Hocalar da dolayısı ile araştırmanın fikri, temel bazı şeyleri iyise sorabilir, o adamda ziyan olacak çünkü.
  • kurnaz  (28.09.16 11:38:42) 
"Metod tavsiye ederseniz kendi emegimi kendim degerlendirmek isterim" denir. Denemiyorsa, "birlikte calisabiliriz hocam" denir. Icten neler denir bilmiyorum, ordan istediginizi soyleyebiirsiniz.


  • shadowcat  (28.09.16 11:40:10) 
Gavattır


  • Batuhanolabilir  (28.09.16 11:44:11) 
Direkt benim calismami sadece metodu degistirmek icin ornek istiyorsa (ayni parametrelere bakiliyor) metottan bagimsiz calismamda ne kotu olabilir anlamadim

Sorunun orijinalinde de var bu bilgi. "Benim calismami" "benim orneklerimle" yapmak istiyor

bu arada hoca danışmanım değil. danışmanım istatistik konusunda yönlerdirdi bu hocaya
  • la noix  (28.09.16 11:45:26 ~ 11:50:03) 
@la noix

O orneklerin isleyisi, gelistirme ve sonuclama cok kotu olabilir.

Dedigim gibi ben o kadar kotu ornekler gordum ki akli ucar milletin anlatsam.

Hocanin kotu niyeti olabilir, o bambaska, ama objektif olarak kendi isinize bakmaya calisin.

Ben hemen sadece hoca emegimi caliyorrr demeden once isin de kotu olabilecegini soyledim.

He bir de bu ogrencilerle muhatap olan bendim enstitude. Abi cok kotu tez gelmis, ama ilkokulda mi yazmis, yorumlamis adam belli degil, adama anlatamadik, anlamiyo adam neden kotu oldugunu, benim isim harikadir diyo.
  • kurnaz  (28.09.16 11:54:18) 
fikir hırsızı denir. örneklerinizi vermeyin diyeceğim ama hoca sonuçta el mahkum.


  • for day to break  (28.09.16 11:57:10) 
Kesinlikle tik hastasi adam degilim, isterseniz atmayin ama mantelite hatali, akademide daha objektif olmaniz gerek, dediginizi cok iyi anladim.

Cevap olarak isinizde sikinti olabiliri kabul etmemek akademiye aykiri.
  • kurnaz  (28.09.16 12:00:59) 
@kurnaz ilk cevabına tik attım zaten ama hali hazırda sorunun orijinalinde olan bilgiler varken yaptığın yorum yanlıştı. aynı çalışma x değil de y metoduyla yapılacak. aynı bilgiler olacak yani. hani bu bi geri bildirim değil "y metoduyla yapsaydın daha iyi olurdu" ya da "gel beraber y ile yapalım" diye. daha planlama aşamasına bk atıp da o planlamayla toplanmış örnekleri istemek sıkıntı. bana kötüledikleri kendi çalışmasında da olacak yani

ben kalkıp da benim çalışmam mükemmel vs demedim. madem o kadar kötü benim dizaynım, gidip kendi örneklerini toplasın
  • la noix  (28.09.16 12:03:55) 
sakın ha ihalene konmaya çalışıyor gibi geldi.
emeklerini word yerine excele koyup pasta yiyecek gibi anladım ben.

  • basond  (28.09.16 12:25:16) 
Disaridan baska bir istatikci destegi al ama hocaya ornekleri verme bence.

Farkli metotlarla istatikci ile birlikte tekrar analiz yapin.
  • neferkitty  (28.09.16 12:28:38 ~ 12:29:25) 
"Ne var, becerememissin, adam kendi yapacak" demeye gelmistim ki adamin senin danismanin olmadigini gordum. Bu durumda soyle isler surec: Oncelikle ulkedeki tek istatistikci o degil, baska istatistikcilerle gorusebilirsin. Bu arada da o hocaya "Henuz ben calismami tamamlamadim, tamamladiktan sonra hem verilerimi hem orneklerimi seve seve paylasirim" dersin. Bircok laboratuvarlar ortak calisiyoruz, kendi calismalari tamamlanmadan kimse orneklerini paylasmiyor. Paylasilacak kisi guvenilirse, "biz su tarihe kadar yayinlayacagiz, lutfen bekleyin" diye rica ediyoruz.

Calisma yayinlandiktan sonra verilerini paylasmayanlara acayip kotu gozle bakiyoruz. Daha gecen gun bir olay oldu, adamlar verilerin bir kismini paylasmadi. Ortalik ayaga kalkti, calismalari da sorunluydu, paylasmak zorunda kaldilar. Zaten artik buyuk dergiler tum datanin paylasilmasini zorunlu kilmaya basladilar. Orneklerin kendisi buna dahil degil ama bence paylasilmali.

@krem peynir ben de insan ornekleriyle calisiyorum, etik kurulla ilgili oyle bir durum yok. Biz etik kurul raporlarini 1-2 kisiyle aliyoruz. Ornegin, Tayland'dan alirken gruptaki Taylandli arkadasimiz, Tayland'da isbirligi yaptigimiz grubun sorumlusu ve bizim grubun sorumlusu vardi calisma listesinde. Ornekler bir kez toplanip yayinlandiktan sonra veri kamuya mal olur, yeni ornek toplanmasindansa toplanmis orneklerin kullanilmasi tercih edilir.
  • evrim halkasi  (28.09.16 13:48:46 ~ 13:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.