[]

Ben hiç depreme denk gelmedim, nasıl oluyor?

Manyak mısın, Allah korusun vb. diyenler olacaktır ama çok merak ediyorum.
İçten içe de tırsıyorum. küçük zararsız ama hissedilir bir depreme şahit olmak isterdim.

Benzeterek anlatmaya çalışırsanız, deprem anı nasıl oluyor?
Ses vb. çıkıyor mu?
Alttan vurmalı titreşim mi, sağa sola sallama mı oluyor nasıl oluyor?

www.youtube.com

iyi geceler

 
17 Ağustos Marmara Depremi'ni yaşadım. Allah yaşatmasın diyorum. Yerin altından gürültü geliyor. Bitsin artık diyorsun. Bir kere de dışarıda yakalandım. Bir adım bile atamama ihtimalin var.

Edit: Bu arada İzmit'liyim. Depremin merkez üssü olan Gölcük karşımızda.
  • dissendium  (28.09.16 00:53:39 ~ 01:01:22) 
17 ağustosta edirnedeydik biz türkiyenin en az etkilenen yeri sanırım, kaldı ki edirnenin en sağlamkonutlarında oturuyorduk 3. kattı, öyle bi uğultu vibrasyon oldu ki ve uzun sürdü

yeter artık bitsin noolur dedim ben bile edirneden.

annem o zaman çorludaydı, gece sallantı başladı kalkıp 2 adım atamadım dedi.

yani aa bu insanlar niye kaçamamış kaçamıyolar mı deme 2 adım bile atamıyormuşsun.

depreme dair hatırladığım ilk şey gümm diye alttan vurması oldu.
  • killerbee  (28.09.16 00:55:49 ~ 01:00:16) 
ben istanbul'da küçük küçük hissedilenleri yaşadım. ranzanın alt katındaydım uyuyordum, baya bi sallandım filan. en son yataktan kalkıp bağırarak küfrettim "ne var la niye sallıyorsunuz" diye. koridordan bi çocuk seslendi deprem oluyor çık kaç filan diye. mal gibi uyuyordum sinirden kalkmasam.


  • klassno  (28.09.16 00:57:33) 
salliyor xD

benim en korktuğum dikey bir titresimmis gibi olan. gürültü çıkarıyor bu. kısa ve ani. son yıllarda izmir' de hissettiklerim hep böyleydi. acayip korkarım.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (28.09.16 00:57:47) 
ses çıkıyor gümbürtü gibi bi anlık, şiddetliyse öyle bir sallanıyorsun ki dakikalar geçmiş gibi geliyor, bitmiyor, bi bakmışsın sadece 45 saniye sürmüş. hafifledi artık gideyim diyorsun o zaman bile seni yere düşürüyor. öyle bi şey.


  • pide  (28.09.16 01:01:13) 
neredeyse her türlüsünü yaşadım. sağa sola sallayan da var, alttan vurup titreştiren de. hatta 12 kasım düzce depreminde yer ayağımın altında dalgalandı, resmen hissettim bunu.

17 ağustos'ta duyduğum sesi ömrüm boyunca bir daha duymak istemem.
  • devilred  (28.09.16 01:05:46 ~ 01:07:08) 
17 ağustos depreminde 8 yaşındaydım sabaha karşı olduğu için pek hatırlamıyorum ama babam bizi kucaklayıp iki kat aşağı inebilmişti evimiz o zaman ahşaptı, çok fazla uğultu duymuştum. artçıları falan daha net hatırlıyorum, 5 küsürlük bi tanesine başkasının 6. kattaki evinde yakalanmıştık o dün gibi aklımda mesela koridorlarda sağa sola çarpa çarpa evin içinde koşturuyorduk, merdivenlerden inilmez falan demişlerdi. öyle kolay değil alttan da vuruyor sağa sola da savuruyor. bulunduğun zemin ve binaya göre değişiyor yani.


  • nickimin hakkini veremedim  (28.09.16 01:07:33) 
itanbul'da 17 ağustos tan bir kaç ay sonra 7.2 lik bir deprem olmuştu onu yaşamıştım. (bkz: şirinler izlerken depreme yakalanan efsane nesil)

beşik gibi sallanıyor koskoca apartman, "ha yıkıldı yıkılacak, hadi bitsin artık da öleceksek ölelim" gibi düşüncelere kapılmıştım o yaşta. kimse yaşamasın o korkuyu.
  • luchetti  (28.09.16 01:08:27) 
Hic büyük deprem yasamadim ve tabi ki umarim da ulkece yaşamayiz ama 4 civarı depremleri cok seviyorum hafif sallanıyoruz aksiyon falan oluyor.

2004'te sanırım izmirde pes pese 5 ile 6 arasi degisen depremler olmuştu okullar tatil falan olmuştu hatta acayip eglenmistim o hafta kendi halimde. Tabi dedigim gibi daha buyuk bi deprem olmasini istemem ve buyuk deprem yaşayıp korkusu olan kisilere saygim sonsuz yanlis anlamasinlar lütfen.
  • nundu  (28.09.16 01:15:27) 
tüm britannica'lar yere ve üstüme düştüydü. yaşın tutuyosa nasıl bir sarsıntı anlarsın sanırım.


  • inannas jofn  (28.09.16 02:02:55) 
17 ağustostan önce bunun aynısını anneme babama söylemiştim evde. küçüğüz tabi o zamanlar, ama garip bir şekilde doğayla ilgili ne desem tutuyordu.

babam baya bi kızmıştı öyle şeyler deme diye ve 1 hafta içinde oldu.
ben uyuyordum baya bi ortalarında uyandım. gümbür gümbür tanklar geçiyor gibi oluyor.
  • safepassage  (28.09.16 08:43:58) 
17 Ağustos da dahil hepsini hissettim. Kısa sürenlerde değil de 5 saniyeyi geçenlerde hayatın, sevdiklerin gözünün içinden düşüyor valla (Evet 5 saniye deprem için çok uzun bir süre.).

Direkt acil durum moduna geçiyor beyin. Bitsin istiyorsun. Hep otururken yakalandım o yüzden fiziksel olarak pek hissedemedim. Ev ve evdeki eşyaların oynadığını gördüm ama.
  • piremses  (28.09.16 08:54:32) 
Malum gölcük depreminde çocuk olduğum için tekrar sallansa da sallansam diyordum. Öküz gibi uyuduğumdan asıl sallanmayı hissetmedim bile.


  • fatih baker  (28.09.16 22:23:42) 
Bazen yoldan bir kamyon geçer, temel sağlam değildir bina yerinden oynar ya öyle bir şey. Sallamalı da zıplatmalı da olabilir. Dalga tipleri var.

encrypted-tbn3.gstatic.com

Depremden korkmuyorum, deprem değil bina öldürür. Fay hattında yaşıyoruz. Eski evimizde 3 büyüklüğünde bile koltuk balkondan dışarı uçacak gibi oluyordu çünkü depremler yüzeye yakın oluyor. Şimdi 5 küsür oluyor hmm, yine mi deyip geçiyoruz.
  • Lim5  (28.09.16 22:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.