[]

imei kaydetmek

selamlar,

amerika'dan iphone aldim. e-devlet uzerinden giris yaptigimda imei kaydetmek icin pasaportun tr'ye giris tarihi uzerinden 120 gun gecmemis olmasi gerekiyor diyor. daha once bu sure 1 aymis. simdi 2 bucuk ay once yurtdisindan gelmis arkadasim uzerine imei kaydettirebilir miyim? bazi gsm firmalarina sordugumda onlar bu surenin 2 ay oldugunu soylediler. ben yanlis mi anladim bu 120 gun olayini, bilen arkadaslar yonlendirirse memnun olurum :)

(gorsel ekte)

tesekkkurler.

 
120 gün. yeni değişti sayılır bu süre, sorduğunuz telefoncunun haberi yoktur daha.


  • nrmnm  (28.09.16 00:18:28) 
120 gün, kayıt işlemini e-devlet üzerinden şık diye yapabiliyorsunuz, telefonculara para kaptırmayın. ödemeyi de intvd.gib.gov.tr adresinden yapıyorsunuz.


  • luchetti  (28.09.16 00:30:29) 
ben de oyle dusunuyorum ama imei kaydetme durumu biraz sancili oldugu icin kesinliginden emin olmam gerekiyor. daha once 120 gun kuralindan yararlanmis arkadaslar var mi acaba? dedigim gibi gsm firmalarinin bazilari o 120 gunu telefonun tr icerisinde imei kaydettirmeden kullanmak oldugunu belirtti. (bir de bu durumun unlockla alakali oldugunu biliyorum ben unlock olan telefonu belli bir sure tr icerisinde kullanabiliyormussun.)


  • unalbey  (28.09.16 00:31:54) 
imei kaydetme olayı sancılı falan değil. online olarak yapınca ödeme+kayıt oturduğunuz yerde 5dk bile almaz. korkulacak herhangi bir yanı da yok. yine de tercih sizin. hem yurda girişten itibaren 120 gün içinde kayıt yaptırabiliyorsunuz hem de tr içinde kayıt ettirmeden telefonu kullanabileceğiniz süre 120 gün. gördüğünüz gibi gsm operatöründeki arkadaşlar henüz bunu bile bilmiyor, çok da güvenilir değiller yani.

unlock/simlock farklı bir olay, doğrudan imei kaydıyla ilgili değil.

edit: www.mcks.gov.tr
  • nrmnm  (28.09.16 00:38:11 ~ 00:39:46) 
tesekkur ederim. finlandiya'dan 80 gun once arkadasim geldi. rahatca pasaportuna kaydedebiliriz o zaman :)


  • unalbey  (28.09.16 00:40:48) 
17/10/15 de degişmiş, neredeyse 1 yıl olmuş. cahil kalmışlar.


  • 507  (28.09.16 00:43:56) 
ben bizzat anlattığım şekilde internetten yaptım, 10 dakika içinde halloldu korkulacak hiçbir şey yok :)


  • luchetti  (28.09.16 00:49:27) 
Sen yaparken IMEI numarasını 3 kez kontrol ediyorsun "aman yanlışlık olmasın, elimde patlamasın" diye. Telefoncuların umrunda olmuyor. Hata yapma olasılıkları çok daha fazla. Kesinlikle kendin yap. Arkadaşlar zaten belirtmiş. Çok basit bir işlem.


  • himmet dayi  (28.09.16 09:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.