[]

Yasmin hap

Merhaba, doğum kontrol yöntemi olarak doktorumun önerisiyle Yasmin ilaca başladım. (aslında yan etkileri çok diye hap istemiyordum ama daha önce kondom ile korunduğum ilişki sonucu hamilelik-kürtaj yaşadım) 1-2 sene boyunca kesinlikle çocuk istemediğimiz için bu yönteme biraz da mecbur gibiyim.

Yasmin kullananlar ne gibi yan etkiler yaşadı? Ben kullanalı bir hafta olacak yüzümü sivilce bastı ve karnım hep şiş sanki. Bir de kullanlardan ricam bu hapı bıraktıktan sonra ne kadar süre içinde hamile kaldıNIZ bu tip konularda aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler,

 
Yan etkilerden cok rahatsiz oluyorsaniz doktorunuzla konusun. Daha hafif haplar da var. degistirsin.


  • kuehles blondes  (27.09.16 16:46:42) 
10 sene civarı yasmin kullandım. polikistik over sendromum vardı. bende yan etki sadece kilo alımı oldu ama bunu ilaca bağlamamak lazım çok yiyordum ve sağlıksız yiyordum. hapı kışın kullanıp yazın kullanmıyordum ben yazın regl olmamak için. hapı bıraktıktan sonra ufak bir ilaç tedavisi gördüm ve 2. ayda hamile kaldım.


  • sta  (27.09.16 16:48:26) 
Qlairista kullanıyorum ben. Yenice bir hap. Onu sorabilirsiniz doktorunuza.


  • bir garip melek  (27.09.16 17:06:16) 
qlairista +1. yasminde 1 sene depresyondayım sandım meğer hormonlarım çıldırmış. qlairista pamuk gibi, saçlarımı dökmese hiç ara vermeden kullanırım, şimdi 3-4 ay ara veriyorum. ama yine de her ilaç her kişide farklı yan etki yapıyor.

yasminde bana olanlar, kilo aldım, göğüslerim inanılmaz büyüdü, her gün en az 1 kez ağlıyordun sürekli sinir stres, normalde sivilcem yoktu - kullanırken de çıkmadı. reglim de zaten düzenliydi aynı kaldı. ilk bir ay deli gibi mide bulantısı yaptı. libidom bitti.

qlairistada olanlar, ilk bir ay sivilce yaptı sonra sıfır etki. yine ilk iki ay halsizlik yaptı biraz. sıfır bulantı. reglim normalde vefat seviyesinde oluyor onu baya azalttı, ama normal olan bir arkadaşım da hiç olamadı mesela. en kötüsü saçlarımı çok döktü deli gibi döktü. kiloyla ilgili bir değişiklik olmadı. libidomda değişiklik olmadı.

Edit: qlairistayı iki yıl önce 1 aylığına kullanmıştım migren yaptı resmen 1 ay gözümü açamadım. iki sene sonra hiç böyle bir yan etkisi olmadı. aynı kişide bile yıllar içinde başka yan etkileri oluyor.
  • freya  (27.09.16 17:25:25 ~ 17:26:11) 
yaz 24+4 kullanın , ben hamilelik için değil başka hormonal nedenlerden kullanıyorum hiçbir yan etkisini görmedim .tavsiye ederim.


  • devilone  (28.09.16 11:08:42) 
rahim içi araç öneririm
kesinlikle yan etkisi daha az. gebelik riski daha az
hapı unutursanız direkt risk var çünkü
  • la noix  (28.09.16 12:05:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.