[]

Oglum ek gidaya basliyor- Allahini seven uzerime sakinlestirici atsin

Gozlerim dolu dolu oluyor bugun. Dogumhanede sesini duydugum ilk andan bu yana 6 ay 2 gun gecmis. Sipanin gozleri dunyaya kapaliydi ancak hafif hafif aralaniyordu simdi ise fildir fildir. Zaman ne hizli gecmis. Yanimda uyuyor simdi. Ah ne basinizi agrittim hamileyken soyle oldu ne olacak boyle oldu ne olacak diye. O gun ya dogacak buyuyecek baska seylerle kafamizi utuleyeceksini kibarca anlatan arkadaslar ne kadar hakliymis.

Bugun de ek gidaya basliyoruz. 3-5 kilo sutu heba edip yogurt yapmayi basardiktan sonra sizinle de paylasmak istedim. Iyi ki guzel dilekleriniz vardi, iyi ki varsiniz duyuru ailesi.


Soru nerede diyenlere gelsin ( iste panik burada basliyor)

Ayyy bu cocuga baska ne yediricem ben? Doktorumuz bir liste verdi ama kafam karisti. Simdi aksam ustu tattirma seklinde yogurt vericem ya meyve vermiyor muyum bugun? Sebze? 3 gun kurali hemen basliyor mu? Ayyy bu sipa buyudu degil mi :)

Seviyorum sizi

 
bizim kız da 6 ay 5 günlük bugün.

meyve rendesi (elma, şeftali, üzümden biri) veriyoruz. bugün sebze çorbası da başlayacak. aynı gün 2 farklı şey verilmez diye bir şey yok ama midesi zorlanmasın diye 3-4 farklı şeyi de karıştırmamak lazım. bizimki yogurdu her seferinde yemedi mesela, içine biraz şeftali rendeledik tamamdır dedi.

yağlı, asitli, glikozlu şeyler vermeyin tamamdır.
  • 507  (27.09.16 13:53:00 ~ 13:55:12) 
çocugun kilosu yerindeyse ve anne sütü almaya devam ediyorsa sırf 6 aylık oldu diye ek gıda vermek zorunda değilsiniz. bu 6 ay muhabbeti mamacıların tezgahı. çocuğa 6 ay dolunca vahiy mi geliyor artık bunları yiyebiliyim diye?
doğal akışına bırakın bence. anne sütünün bir süre sonra yetmediğini cocuğun da farklı bir şeyler tatmak istediğini zaten anlayacaksınız..

  • nuisance  (27.09.16 14:47:33) 
Burada dikkat etmenin faydalı olacağı nokta şu; çocuğu bir gıda ile tanıştırdıktan sonra 2-3 gün başka bir gıda ile tanıştırma ki, alerji olursa hangisinden olduğunu şıp diye bul.

Çok mu lazım, değil gibi. Ama dikkat edeceksen bence buna dikkat et.

Kabak, patates, havuç falan gibi sebzeleri haşla haşla yesin sıpa. sonra yumurta, peynir, ekmek falan derken bir bakmışsın seninle masaya oturmuş sen ne yiyorsan aynısını yiyor.
  • babilbaligi  (27.09.16 15:10:14) 
meraktan soruyorum: en düzgün ve tecrübeye dayalı cevabı ben vermişim ama bir ben tik almamışım. sadece tanıdıklara mı veriyorsunuz nedir yani olayınız tam olarak?


  • 507  (28.09.16 00:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.