[]

abd başkanlik seçimleri/usd

arkadaşlar öncelikle sizce kim kazanır?

ben trump diyorum.

asıl soru ise; borsada veya forex için düşünürsek sizce dolar/tl reaksiyonu nasıl olacaktır ? her iki (trump-clinton) senaryoyla ilgili düşünceleriniz önemlidir :)

teşekkürler.

 
Hillary gelirse her şey eskisi gibi devam eder. Ufak bir pozitiflik gelebilir ama kalıcı olmaz.

Trump gelirse, belirsizlik ve olası kötü senaryolar nedeniyle başlangıçta negatif yansır ama bence bu da kalıcı olmaz. Trump'ın şovlarını başkanlığa aynen taşıyacağını zannetmek naiflik olur. Seçilmek için yaptığı numaralar, başkan olunca balon olur. Ha klasik bir başkan olmaz evet, 2. Bush gibi gaf üstüne gaf yapar. Ama dünya ekonomisini etkileyecek ciddiyette -beklenmedik- kararlar da al(a)maz. Piyasa bunu ne zaman fark ederse de, eski tas eski hamama geri döner.

("Trump gelirse dolar çöker, dolar/tl 2'ye kadar düşer" gibi iddialara nasıl güleceğimi cidden bilemiyorum. bunu diyen kişinin dünyadaki sermaye birikiminin hareket yönü ve stok durumu hakkında gerçekten hiçbir algısı yok demektir. dünyanın rezerv parası dolar. dünya ekonomisini kötü etkileyecek şeylerde dolar değer kazanır -çünkü riskten korunmak için global para zayıf piyasalardan çıkar evine döner-. dünyanın süper iyi gittiği, ev fiyatlarının balon üstüne balon yaptığı zamanlarda da dolar düşer, 3. dünya ülke paraları değer kazanır -çünkü o ülkelere para girer-)
  • 507  (27.09.16 11:32:26 ~ 11:43:59) 
Dünkü münazaraya bakarsak hillary karşısında trump, recep tayyip erdoğan karşısında emine ülker ya da Akşener gibi.

Hillary kazanır.
Tam bir kurt kadın.
Trump da bir o kadar saf.
  • Batuhanolabilir  (27.09.16 11:38:57 ~ 11:39:45) 
Trump kazanirsa gelismekte olan ulke para birimleri deger kaybeder (ZAR, MXN, TRY vs.) Orda burda risk alan herkes parasini guvenli yerlere alir. Japon yeni ve dolares degerlenir.


  • robokot  (27.09.16 13:41:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.