[]

İnternetten kitap alışverişini kolaylaştıran bir web sitesi yaptım

Okulda hocanın verdiği okuma listesini kitap sitelerinde ararken neden olmasın deyip bütün fiyatların olduğu bir web sitesi yaptım. Umarım sizin de işinize yarar:

www.kitapfil.com


 
Cok hos olmus elinize saglik. Proje cok hosuma giti acaba biraz aciklama sansiniz var mi altyapiyi nasil kurdunuz? Dil, framework? Fiyat cekme isini nasil yaptiniz ornegin? Githubda paylassaniz kaynak kodu ne guzel olur :)


  • leben  (26.09.16 22:48:50) 
@leben, laravel kullanarak hazırladım, github'ın student pack'inde digitalocean kredisi vardı ondan faydalandım. fiyatlar için de bir bot yazdım, hala dolaşıyor :) açık kaynak yapmayı düşünmüyorum açıkçası, hızlı ve çirkin bir kod oldu, testlerini hazırlarsam belki olabilir.


  • bi sey dicem  (26.09.16 22:53:09) 
güzel olmuş ben kitapmetre yi kullanıyorum ama artık burdan bakarız :)


  • gozu acik sevisen yahudi  (26.09.16 22:54:14) 
çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
sık kullanılanlara ekledim. :)

  • m e b  (26.09.16 22:57:20) 
şahane!
elinize sağlık!

  • blatta hiberna  (26.09.16 22:59:50) 
güzel olmuş. elinize sağlık.
ancak bence tasarıma kafa yormanız iyi olur.

* anasayfadaki son eklenenler kalabalığını görmek zorunda olmak hoş değil.
hatta son eklenenler sekmesi hiç olmasa da olur.

* alfabetik yazarlar seçmesi çok gereksiz. arama kısmı zaten bu görevi görmüyor mu?

* popüler neyin popüleri? bu sitede en çok arananların mı?
onun yerine bazı sitelerin-kitapevlerinin en çok satanlarından yola çıkarak bir 'en çok satın alınanlar' sekmesi oluşturmanız.
[ben kod vs. olaylarından anlamam ama bunu derlemek ve bir alegoritma ile sunmak mümkün olsa gerek diye düşünüyorum]

yerinizde olsam tüm sekmeleri kaldırır. anasayfayı boşaltır. arama kutusunu google gibi sayfaya sade bir şekilde ortalardım.
bir tercih olarak 'Kitapfil.com internet kitapçılarını sizin yerinize gezerek istediğiniz kitabı en ucuza nereden alabileceğinizi gösteren bir rehberdir.' yazılabilir. ama zaten bu bilgiyi aşağıya koymayı uygun görmüşsünüz.

* bir de sitenin amacı fiyat kıyaslamak ve analiz edip koymak olduğu için yani kitap satmadığınız için arama yaptıktan sonraki 'benzer kitaplar' bölümü gereksiz duruyor. bırakalım da onu idefix falan yapsın ve kitap satmaya çalışsın. yazarın diğer kitapları mantıklı mesela.

bu gibi törpüler ve sadeleşme ile daha işlevsel bir site haline gelebilir ve tercih edilir olabilir.

not. en altta yer alan Kitapfil.com'dan sonra 'nokta'yı kaldırınız bence :)
  • buak  (26.09.16 23:15:26) 
ben çok beğendim. her kitap siparişimde tek tek dr, babil, idefix, kitapyurdu karşılaştırması yaparken yoruluyordum. artık hep kullanacağım. teşekkürler :)


  • ruhen hastayim ben  (26.09.16 23:38:16) 
akademik kitaplar da yer alırsa içinde şükela olurmuş, beğendim ben.


  • devilred  (26.09.16 23:45:32) 
Çok güzel bir site olmuş. Birde stok durumunu belirtebiliyorsan fevkaladenin fevkinde olur. :)


  • lastdragonborn  (26.09.16 23:49:34) 
elinize sağlık süper!


  • sttc  (26.09.16 23:54:19) 
Harika! Ellerinize sağlık.


  • empty man  (27.09.16 00:16:32) 
pdf vs. gibi ekitap satışı yapan taninmiş sitelerdeki fiyatları da göstererek işi genişletebilirsin.


  • 1adam  (27.09.16 00:23:53) 
@buak bunlar çok güzel öneriler, hepsini değerlendireceğim, çok teşekkürler


  • bi sey dicem  (27.09.16 00:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.