[]

Iphone Pil Değişimi

Merhaba,

Telefonumun şarjı aşırı hızlı erimeye başladı özellikle hücresel veri açıkken, su gibi içiyor adeta. Harici şarj cihazı bile fayda etmemeye başladı.

Şimdi fiyatlara baktım da Apple pili 275 liraya değiştiriyormuş, faydasını görür müyüm, gerçekten söylediği gibi ilk aldığım zamandaki haline gelir mi pil durumu? Zira telefondan başka hiçbir şikayetim yok...

Not: 5s

 
275 çok fazla geldi bana. zaten telefonun ömrü maks. 2 yıldır bundan sonra. doğubankta orjinaline en yakın bataryayı 80 liraya değiştirebilirsiniz. bu da sizi 2 yıl rahatlıkla götürür.


  • golgi aygıtı  (26.09.16 22:31:23) 
amazondan 15 dolara batarya aldım. 500e yakın olumlu yorum vardı. haftaya falan gelir heralde. youtube'dan da videolara baktım, oldukça basit bir işlem, değiştirmek. bir bak derim.


  • onurrrrr  (26.09.16 22:54:18) 
ben internetten 4s batarya siparişi vermiştim 4 bataryası yollamışlardı internet sakat olabilir.


  • follow rivers  (26.09.16 23:10:30) 
pil üzerindeki APN numarasının aynı olmasına dikkat edin.
internetten aldığınız piller orjinali gibi olmayacak ama uzun bi süre idare edecektir. memnun kalırsanız yine alırsınız.

  • sttc  (26.09.16 23:55:29) 
Simdii benim de 5Ste o problemim vardi, daha gecen hafta berlin apple storedayydim bu problem icin.

Adam dedi ki 3 sebep var.

1-ya pil olmus, o zaman pil degisecek.
2- power management yapan bi cip varmis, o cip olmus. (Bu durumda garanti kapsamindaysa telefon ucretsiz degisim, granti yoksa ucretli degisim ya da recycle programla eskiyi cok aza saydirip yeni almak)
3-bu cipin kalibrasyonu sasmis olabilir, tekrar kalibre etmek.


Diagnostics filan bisey aciyo, macbooka bagliyo filan. Telefonu hangi gun saat kacta sarj etmissin filan hepsini goruyor sjjsjs kac kere sarj etmissin filan. Vay be demistim. Benimki 1717 full sarj cikti. Adam sok gecirdi bu cycle sayisi cok yuksek diye ve buna ragmen batarya omru %91 diye. Normalde o sayida sarj edilmis bi bataryanin %80 civarlarinda omru kalirmis ama bebinimki cok iyiymis. Pil degismezmis. %75 omru filan kalsaymis pil degistirmeyi teklif edermis.
Sonra bikac seye bakti, mesela ornegin telefonda %80 sarj varken 3 dkligina sarj oluyomus gibi gozukuyomus filan. Boyle boyle anormal grafik. O 3 dkdan sonra 10 dk normal durmus ama sonra yine sarj oluyo gozukuyo filan

Bu ciple olan soruna isaret edermis.
Kalibre edelim, 2 haftada filan anlarsin iyilesme oldu mu olmadi mi dedi. Eger iyilesme olmazsa = cip olmus demek.
Ben daha bi iyilesme hissediyorum.

Ha bu islemleri yaparken telefonun sifirlaniyor, tum bilgiler gidiyor. Backup yapmadan sakin gitme. Bir de ios un son surumune guncelliyolar iste otomarik olarak.

Umarim yardimci olmusumdur.
  • kuehles blondes  (27.09.16 00:03:22) 
Cycle Count'u telefonu jailbreak yaparak siz de öğrenebilirsiniz. İkinci el ipad falan alırken aldıktan sonra bakardım. Adamlar sözünün eri çıkardı. 35 cycle count ne la :D Gerçi ürünü sattım. Her neyse. Cycle count 1200'ün üstündeyse batarya performansı gitmiş demektir. Ayrıca iphone şarj optimizasyonu makaleleri var. Bir bakın derim.
Selamlar

  • empty man  (27.09.16 00:19:08) 
Çok teşekkürler herkese :)


  • bi mekan  (27.09.16 11:52:18) 
5s'lerin bazı serilerinde pil problemi var.

Apple ya pili ya da telefonu değiştiriyor (geçen hafta bir yakınımın telefonunu komple değiştirdiler).

Yani Jail Break filan yapmadan bir apple store'a git.
  • burfak  (27.09.16 12:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.