[]

IELTS mi yoksa TOEFL mı?

Helloşqa,

Soru başlıkta. Gavur ünisinde almayı düşündüğüm İngilizce bölüm için IELTS'de 6 (diğer ünide 6.5) ya da TOEFL'da 80 (diğer ünide 85) puan istiyorlar. Kısa süren cahil araştırmam sonrası IELTS'nin daha kolay olabileceğini düşünüyorum.

NOT: Örnek testlere baktım da IELTS'den ölsem 4 puan alırım.

Ek soru: Önereceğiniz sınava ait kaynak site\döküman vs de önerebilirseniz sevinirim. Kursa gitmeyi düşünmüyorum.

Teşekkürler.

 
ielts daha kolay


  • zynppp  (26.09.16 15:16:46) 
İelts paper-based bir sınav ve speakingte canlı kanlı insana konuşuyorsun güzelliği farklılığı bu. Ben bu yüzden tercih ettim performansım öyle daha yüksek.

toefl (ibt ise) bütün soruları bilgisayar ekranına bakarak yapıp sepakingte saçma sapan bir robota konuşuyorsun.

ikisde aynı zorlukta bakma biri daha kolay diyenlere.

alacağın puanlar gayet rahat. kursa gitmeden yaparsın sorun yok. ielts için malum ortamlardan cambridge serilerini bul bitir. bir de google dan "ielts simon" arat şimdi link veremedim.
  • qazaqwsx  (26.09.16 15:35:37 ~ 15:36:47) 
Daha geçtiğimiz hafta sonu IELTS'e girmiş biri olarak, sınavın kendi kaynakları olduğunu söylemek istiyorum. 500 lirayı gömdükten hemen sonra sistem size resource sunuyor. Road to IELTS ve Word bilmem ne diye birkaç bir şey var. Deneme sürümü gibi soru bankalarının bir kısmına erişebiliyorsunuz, devam filmleri için extra ödeme yapmanız gerekiyor. Öyle.


  • offred  (26.09.16 17:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.