[]

Arkadaşlık-küslük, siz ne yapardınız?

selam destan yazdım. lafı çok uzatmışım ama özetleyemedim, affedin :D

bizim 5 aile bir arkadaş grubumuz var. daha doğrusu vardı. aile diyorum
çünkü eşlerle birlikte görüşüyorduk. dağ başında küçük bir ilçedeyiz yapacak pek bir şey yok zaten bizde bu arkadaşlarla ayda iki-üç kere falan bir araya gelip gün yapıyorduk. gün diyorum ama altın günü gibi düşünmeyin, eşlerimizde katılıyordu sohbet-muhabbet, tabu falan oynuyorduk. senede bir ya da iki kez de plan yapıp birlikte geziye gidiyorduk 3-4 günlüğüne.

şimdi kadın arkadaşlarıma ayşe, melda, remziye ve hilal diyeceğim.

en başta bizi bir araya getiren ayşe oldu. melda hariç hepimizin eşleri zaten
iş yerinden arkadaşlar. melda ve ayşe ise zaten buralı ve yıllardır arkadaşlar.
geri kalanımız hep başka şehirlerden geldik.

4-5 senedir iyi kötü birbirimizi idare ediyorduk. en son yaz başında hangi gün toplanalım diye whatsaptan yazıştık. son birkaç haftadır bir araya gelememiştik. o hafta toplanalım istedi çoğunluk. ayşe de o gün şehir dışından arkadaşlarım gelecek x saatten sonra toplanın bende geleyim dedi, melda da x den sonra çok geç olacak dedi. ayşede sinirlenip tamam biz gelmiyoruz siz toplanın dedi. ondan sonrada meldayla ayşe birbirine girdi. özelden de yazışmışlar ayşe ne varsa dökmüş meldaya daha kötü olmuş.

o gün biz ayşesiz toplandık hatta başka şehre gittik gezmeye günübirlik. ayşenin istediği saatte toplansaydık o şekilde gezemezdik. melda gün boyu çok üzgündü ayşenin söyledikleri yüzünden. neler biriktirmiş şok oldum falan diye anlattı. ben hep geçer bunlar ya düzelir bu kadar saçma bir şeyden arkadaşlığınızın bozulacak hali yok ya modunda şeyler söyledim. hepimiz öyle düşündük açıkcası.

ama ayşe böyle gezdiğimizi öğrenince hepimize tavır aldı. ortak gruptan daha sonra yaptığımız yazışmalarda da ters ters konuştu. sadece melda değil herkese karşı. hatta ben özelden yazdım 'canım seni kırcak bir şey mi yaptım niye böyle yazıyorsun' diye o da sorununun meldayla ilgili olduğunu söyledi. ben de 'hıı ok düzelirsiniz ya' falan deyip çekildim açıkcası konuya hiçbir şekilde müdahil olmak istemedim. sonuçta onların yıllardır süren bir arkadaşlıkları var.

ama melda ile ayşenin arası düzelmedi daha da kötüye gitti. hatta hilal bizi iftar yemeğinde falan bir araya getirdi. kimse tavır yapmadı ama olaylarda konuşulmadı, sonraki günlerde bütün planlara ayşe gruptan biz gelemeyeceğiz bundan sonra falan yazdı. üzerine biz meldaya, ayşeyle arasını düzeltmesi için gaz verdik, konuştu ama yine kavga ettiler olumlu bir sonuç çıkmadı. meldaya ayşe: "o kadar çok ağladım ki, eşim ağlama yeter artık görüşmeyelim bundan sonra dedi" bile demiş. sanki biz ocağına incir ağacı diktik ne yaptıysak bu kadar.

hatta remziye de aramış ayşeyi görüşelim kaynaşalım manasında ayşede hayrola niye arıyorsun gibi ters ters konuşmuş remziye çok sinirlendim açıkcası kavga etmek istemedim eyvallah deyip kapattım diye anlattı.


sonraki zamanda ayşe, hep facebooktan bize ve özellikle meldaya olduğunu tahmin ettiğimiz laf sokmalı sözler paylaştı. mesela "Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen; Hem yolunu kaybedersin hem dostunu" gibi sözler. melda hariç hepimiz çok güldük bunlara çünkü çok çocukça geldi. melda genel anlamda hep üzgündü.

geçen ay başı haftasonu melda eşi falan birlikte bursaya gezmeye gittik kayınvalidemlerin evi boştu bir gece kalıp geri döndük. remziye ve hilal şehir dışındaydı zaten. ayşeyle meldanın arası kötü olduğu için ve onun arabasıyla gittiğimiz için ayşeye sormadım zaten uygun olmazdı. bunun üzerine ayşe ikimizi de facebooktan arkadaşlıktan çıkardı.

daha sonra üçlü olarak remziye melda ve ben eşlerle birlikte pikniğe gittik, remziyeyi de arkadaşlıktan çıkardı. bir tek hilal kaldı arkadaş olarak.
hatta hilal ile ayşe aynı binada oturuyor. ayşe kızına doğum günü falan yaptı ama hilal hariç hiçbirimizi çağırmadı. bundan önce her sene birlikte kutlamıştık. hilal ise bize olaylarla ilgili ayşe ile hiçbir şey konuşmadığını söyledi. hilal zaten ayşeyi pek sevmezdi bir kaç kere tartıştıkları olmuştu ama küsmemişlerdi.

artık olaylar bu raddeye gelince ayşesiz toplanmaya devam ettik remziye de ayşe ile ilgili içinde ne varsa döktü. mesela önceki sene gezilerimizde ayşe remziyeye benim için 'meldaya daha sıcak davrandığımı hep onunla ilgilendiğimi' falan söylemiş. açıkcası bunu doğru bulmadım çünkü meldanın 1,5 yaşında oğlu vardı ve grupta en yardıma muhtaç kişi oydu. ayşenin kızı 12 yaşında. remziyenin çocuğu zaten yoktu o zaman. tabii ki meldaya yardım edeceğim. bundan daha doğal bir şey olamaz. 1,5 yaşında çocukla durmadan gezdik.

neyse bu tarz millet arkadan ne konuştuysa ayşeyle hepsi döküldü. ben çok şaşırdım açıkcası 5 senedir kimseyle öyle 'aman şu da ne kadar böyle' falan diye bir kere konuşmuşluğum olmadı. sonuçta benim içinde her şey mükemmel değildi ama o kadar kalabalıkta ne olcaktı başka diye düşündüm hep. ben kendi annemle bile anlaşamıyorum mantıklı bakarsan.grupta zaman zaman birbirine yaklaşan kişiler oldu ve ben bunu hep doğal karşıladım sonuçta herkes kafa dengi arkadaşıyla daha çok anlaşır bundan daha doğal bir şey olamaz değil mi? ve benimde öyle aman aman kafa dengim hiç olmadı. daha çocuk istemiyorum dediğimde uzaylı gibi baktılar mesela. zaten özel sektörde çalışan bir tek ben varım hepsi memur öğretmen. grup harici kimseye özel vakit ayrıcak zamanımda olmuyor açıkcası olsa da kendime zaman ayırmayı, evde eşimle film izlemeyi tercih ediyorum.

neyse olaylardan sonra anladım ki ayşe benim arkamdan bayağı bir atmış tutmuş. üstelik ben kendimce ona çok yardım etmiş fedakarlıklarda bulunmuştum. mesela ev taşırken yardıma gidip 2 gün sabahtan gece yarısına kadar deli gibi iş yapmıştım mesela. üstelik çok yoğun çalışıp yorgun olduğum hafta. vs bunun gibi daha bir çok şey var.

şimdi geçen hafta ben ayşenin 3 aylık hamile olduğunu öğrendim ve onun adına çok sevindim. geçen sene düşük yapmıştı çok üzülmüştü. şimdi ben her şeye rağmen ayşeyle barışmak için tekrar adım atayım mı? facebooktan arkadaşlıktan çıkardığından beri hiç karşılaşmadık ama mutlaka bir ortamda karşılaşırız böyle küs küs nasıl davranacağımı bile bilmiyorum. eşlerimiz iş yüzünden aynı ortamda konuşup görüşüyorlar ama ben görüşmesek bile böyle küs kalmak istemiyorum. siz olsanız ne yapardınız?

 
Erkek olsa bu kadar yazamaz
Cevap bu kadar kadın iyi bile idare etmişsiniz
barışın küs kalmayın
  • basond  (26.09.16 14:00:20) 
Durumum yoktu ama okudum. Ayşe' nin karakteri kötüymüş. Kıskanç ve şirretmiş ama madem bi şekilde yüz yüze geleceksiniz bir tebrik et. Böyle insanlara yüz vermeye gelmez. O yüzden resmi davran derim. Böylece geri adım atacaktır.


  • petekpare  (26.09.16 14:05:09) 
Of ya sonra bana cinsiyetçi derler, şu kadınalrın birbirini çekememezliği falan inanamıyorum artık, aşıyorsunuz kendinizi. Ayrıl


  • aklimdakisorular  (26.09.16 14:06:59) 
basond
hahaha :D evet kadınım. barışalımda melda bu saatten sonra barışmaz çünkü barışmak için çok adım attı ve sonuç alamadı. remziyeye bakarsan ayşe kendi uzaklaşmak istedi, çünkü hakkaten böyle bir sebepten küsmek çok mantıksız.

özel olarak benim barışmam lazım belki zamanla ikna ederim ama ne diyeceğimi bile bilmiyorum açıkcası. off ne salakça şeyler.
  • yue  (26.09.16 14:07:14) 
petekpare
Çok teşekkür okuduğun için ^_^

Hiçbir şey olmamış gibi mi arayıp konuşayım mı yoksa mesaj mı çeksem ki nasıl yapıyım daha önce hiç böyle küs olduğum biri olmamıştı.
  • yue  (26.09.16 14:31:31) 
böyle enerji vampiri insanları hayatınızdan direkt çıkarın derim. Yani tabii size kalmış da ben hayatta adım falan atmazdım, zaten tersleyecek ya da surat yapacak, hamile diye bir şey de diyemezsiniz, sinirlendiğinizle üzüldüğünüzle kalırsınız.


  • whoosie  (26.09.16 14:39:41) 
whoosie
haklısın aslında zaten yapı olarak tartışmaya girebilen biri değilim, terslese bile bir şey diyemeyeceğim. Zaten mantıklı düşününce istese alttan alıp arkadaşlığımızı sürdürürdü gibi geliyor.

  • yue  (26.09.16 14:46:27) 
krem peynir
ah keşke bizde bunun için uğraşıyoruz ağır depresyon bile geçirdim ben antalyadan buraya gelince. eşim akademisyen olduğu için katlandık.

  • yue  (26.09.16 14:55:51) 
Ayşe hamilelikten ötürü bu kadar hassaslaşmış bence. Çünkü bu tavırlar pek normal değil. Bence bir yerde karşılaşırsanız selam ver, nasılsın diye sor. Eğer sana göre şöyle uygun bir hal olursa niçin bu kadar kızdın, bu derece büyüyecek bir şey yok aslında, gel unutalım de. Hamilelik bu derece hassaslaştırmıştır diyorum ben.


  • yaren  (26.09.16 15:11:05) 
yaren benimde ilk aklıma öyle geldi
hatta tedaviyle hamile kalmış ama bize anlatmamış olabilir. olayların patlak verdiği kısım hamilelik öncedine denk geliyor çünkü. Sıkıntı yapmış olabilir.

Ama melda sormuş açık açık hayır demiş. Bunda gizleyecek bir şeyde yok aslında.
  • yue  (26.09.16 15:19:02) 
Arkadaşlığınız boyunca sık sık problem yaşar mıydınız Ayşe'yle? Yaşıyor olmanız lazım, çünkü bu tepkiler çok çiğ şeyler yani. Bence bilmediğiniz bir fevkaladelik var. Muhtemelen kafası başka şeylere kızgın ama açık edemiyor. Yani eskiden böyle bir tip değil idiyse. Böyle idiyse de yolları ayırma vakti gelmiş diyelim.


  • yaren  (26.09.16 15:27:20) 
sonradan okuduğum için anca cevap yazdım.
ayşe berbat bir karaktere sahipmiş,
herkes beni sevsin, millet benim etrafımdan ayrılmasın, aman ayşe sen olmazsan olmaz desin triblerinde. sen kimsin lan ayşe?
en çok meldanın durumuna üzüldüm.
küslük durumunda herkes ayşeye olan gıcıklığını belirtmiş,
dolayısıyla yarın bir gün bir araya geldiğinizde mecburen ayşeye iyi davranacaksınız yani bir şey olmamış gibi, hepinizin ayşeye karşı olan bu iyi davranması diğerine yapmacık gelecek ve böylelikle birbirinizden tiksinirsiniz.
bana kalırsa siz ayşeyi dışarıda bırakıp eski ekip görüşmeye devam edin.
barışma ayşe ile.
ne çekeceksin ayşenin kahrını, baksana ufak bir mevzudan bile hepinize küsmüş ya la.
bensiz yapamadılar havasına girer barışırsanız.
böyle vatsaptan bir grup kurma ile milletin efendisi triplerine girmesin.
barışırsan 3 gün sonra yine aynı olursunuz.
ayşeden nefret ettim lan.
  • seyduna6687  (27.09.16 15:30:56) 
seyduna6687
haklısın, bensiz yapamadınız tribine girecek büyük ihtimal.

beni facebooktan çıkardığı için görememiştim ama dün eşimin hesabından girdim (onu çıkarmamış asdhfhfh :P) yeni dostlarımla falan diye fotoğraflar paylaşmış çok güldüm :DD onları görünce vazgeçtim gibi oldu zaten.
  • yue  (27.09.16 15:53:31) 
Okudum. Ayşe seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım!

Görüşmeyin, adım atmayın, önünüze bakın. Arkadaşlık tek taraflı olmamalı.
  • pomknos  (27.09.16 16:00:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.