[]

Görüşmelerdeki sorular - en kötü/sevmediğiniz özelliğiniz ne?

Buna ne cevap veriyosunuz abi, delircem.




 
mükemmeliyetçiliğim ki gerçekten öyle


  • limoncello  (26.09.16 12:37:55) 
buna verebilecek net bir cevabım yok derim.

ben kendim şöyleyim böyleyim gibi karakteristik özelliklerimi anlatacak kadar objektif olamam iyi yada kötü özelliğimi kendim söylemem kadar anlamsız bir durum yok.
  • basond  (26.09.16 12:42:58) 
mükemmeliyetçilik deme de ne dersen de. görüşmeye gidenlerin %95'i onu söylüyor, bence görüşmeciler gülüyodur artık onu duyunca. herkes bunun olumsuz değil, aslında olumlu bir şey olduğunu bilir.

ben "yeni girdiğim bir ortama alışmak benim için biraz zaman alabiliyor, bu da bazen dışarıdan soğuk görünmeme neden oluyor ama bunun farkındayım, değiştirmeye çalışıyorum" falan diyorum. en azından olumsuz yanın üzerinde çalıştığını göstermiş oluyosun, bunu her zaman belirt.

bir de "eskiden işle alakalı olumsuz bir gidişat olduğunda modum çok fazla düşüyor ve bu da verimliliğimi azaltıyordu, artık işe küsmeden kendimi motive edici şeyler yapıyorum, örneğin 1-2 dakika temiz hava alıyorum veya bir kahve hazırlıyorum" gibi bir şeyler söylüyorum bazen.

tabii bunlar hep başvurduğum pozisyonlara göre değişiyor. yani söyleyeceğin şey, yapacağın işle alakalı olumsuz bir izlenim bırakmamalı. örneğin müşterilerle birebir iletişim kurduğun ve yeri gelince müşteri şikayetleriyle muhatap olduğun bir pozisyonda bu son söylediğim işveren tarafından olumsuz algılanabilir. "o zaman bu müşteriye sinirlenip trip yapar" diye düşünebilirler. iyi ayarlamak lazım.
  • nathanieltroy  (26.09.16 12:51:07) 
Bu soruda amaç sizin sevmediğiniz özelliğinizin ne olduğunu öğrenmek değil, kendinizi geliştirmek için neler yaptığınız.

"Geliştirmeye yönelik gördüğüm özelliğim X, böyle düşünmemin sebebi şunlar (geçmişten bir kaç örnek verin). Bu konunun üstüne gittim ve şunları bunları yapıyorum vb."
  • crown  (26.09.16 12:53:06) 
@limoncello
herkes öyle diyor zaten, bana da çok saçma geliyor:)

@nathanieltroy
@crown

çok teşekkür ederim, bayaa faydalı oldu. güzel bir şeye uyarlarım ben onu :))
  • kurnaz  (26.09.16 13:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.