[]

sürekli korkan bebek

merhaba arkadaşlar 18 aylık bir kızım var ve son bir kaç aydır birçok şeyden korkmaya başladı. daha önceleride sesten korkardı fakat bu aralar pek çok şeyde korkmaya başladı ve neredeyse söylediği iki kelimeden biri “kork” oldu. asıl sorun ise gece uykularında sürekli ağlayarak uyanması ve uzun süre iç geçirerek ağlaması. neredeyse sakinleştirebilmemiz bir saat sürüyor. geçen gece de benzer şekilde uyandı ayağını öpüyor bana uzatıyor. ne oldu kızım deyince hav hav dedi. ne yaptı hav hav kızım dediğimde ise mem mem felan dedi (yemeğe falan mem der de). herhalde rüyasında bir köpeğin ayağını ısırdığını falan gördü diye yorumladık bizde. bu yaşta bir bebeğin böyle rüya görmesi mümkün mü onuda bilmiyoruz gerçi. aile içinde kavgamız gürültümüz yoktur. işten geldiğimizde bende eşimde mümkün olduğunca kızımızla oyunda oynamaya çalışırız. hava uygunsa dışarıda çıkarırız. hani aile içi olumsuzluktan etkilenmesi de mümkün değil. ikimizde böyle şeylere inanmasakta eşim bir okutsak mı demeye başladı. çekincem bu kadar çok korkmasının ileride kızımı bir şekilde daha rahatsız etmesi yada başka rahatsızlıkları tetikleyebilmesi. ne yapacağımızı bilmiyoruz da bu kadar küçük bir çocuk için psikiyatrist ile yada pedagog ile görüşmek uygun olur mu sizce yada bunlar gelip geçici şeyler mi?




 
sizin izlediğiniz bir şeyden etkilenmiş olabilir mi? siz izlerken yanınızda duruyor olabilir. ya da akrabalardan birisi köpeklerle korkutmuş olabilir mi siz yanında değilken? eskiler çok yapar hani olur ya anneniz kayınvalideniz vs. aklıma başka bir şey gelmiyor açıkçası. ben de inanmam fakat kazık kadar ben de bir aralar sürekli kanlı rüyalar görüyordum, muska yazdırmıştı annem ondan sonra kesilmişti. kesilmesi de psikolojik olabilir bilemiyorum. yeğenim var 9 aylık, o da ağlayarak uyanıyor özellikle dişten dolayı ateşli olduğunda susturmak mümkün değil. bu tarz ateşli bir durumu varsa belki o da neden olabilir. geçmiş olsun umarım çözersiniz.


  • who cares wins  (26.09.16 11:06:05) 
Çocuk yetiştirme konusunda hiçbir fikrim yok ama çocukken başımdam böyle bir şey geçtiği için yazmak istedim. Paranoyaklık yapmış olmayayım ama siz işteyken bakan kişi bir şekilde korkutuyor olabilir mi? Yemeğini yemezsen köpeklere veririm seni falan gibi örneğin?


  • buff  (26.09.16 11:07:55 ~ 11:08:16) 
okutmak okutulan inanmadığı sürece doğadisi bir olay, faydasi olmaz. siz pedagoga gidin, o yapamiyorsa bile yardım edecek yere yine o yonlendirsin. çocuktur geçer dersiniz ama ben 5 yasimda gördüğüm korkunclu bir ruyayi hala hatirliyorum, hic belli olmuyor...


  • her giriste sifresini unutan adam  (26.09.16 11:15:29) 
Film veya dış gezmelerinizde vs. bir köpekten ürkmüş olabilir. Ayağının dibine gelen köpek, başka birine havlayan bir köpek vs.
Ufak değil, profesyonel yardıım almak iyi olur. Korkusunu geçirmek için oyuncak ya da yavru köpek yardımcı olabilir ama bir bilene danışmadan hareket etmeyin.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.09.16 11:21:20) 
belli bir süre annem, kayınvalidem ve eşimin kızkardeşi baktı. onlar bakarkende vardı bu tepkileri. şimdi çok yakın bir tanıdığımız bakıyor ve gerçekten kendi torunu gibi sevdiğinden eminim. köpek örneğini belirgin bir örnek diye söylemiştim. tabi bakan kişinin böyle bir korkutma yapmadığını şuan söyleyemem. sorarım ama. genel olarak bazı şeylere aşırı tepkili. mesela son bir iki ayrdır ben ve annesi dışındaki kişilerden çok kaçıyor ve yine "kork" diyip duruyor. karşı kapı komuşumuza eskiden kendi gitmek isterdi şimdi kadın ne yaparsa yapsın bizi bırakmıyor. bi güven sorunu oluştu son zamanlarda.

izlediğimiz birşeyi görmüş olabilir demişsiniz ama yanındayken genelde televizyon izlemiyoruz. televizyon açtığımızda ise onun için şu çocuk kanallarını falan açıyoruz. tabi görmüşte olabilir ama pek ihtimal vermiyorum. eskiden köpektir kedidir gördüğünde kendi heyecanlanıp gösterirdi. hatta bir seferinde kediyi uzun süre elleyip sevmişiliği vardı.
  • lrdrylgh  (26.09.16 11:25:36 ~ 11:29:17) 
gece teroru diye bir sey varmis. biraz arastirin isterseniz. gerci sizinkinde genel de bir korkma hali var. gece teroru uykudan katilarak uyanma ve bir sure kendine gelememe durumu.

bir video vardi, bebek daha 1 yasinda yok. annesi karsisina gecip once agucuk bugucuk ona tepkiler veriyor, sonra birkac dakika boyunca ifadesiz bir sekilde ona bakiyor. bebek o iki dakikada mahvoldu yazik. yani siz onun yaninda bir sey olmadi diye dusunseniz de en kucuk bir sey tramva yaratmis olabilir.
  • jimicik  (26.09.16 11:37:29) 
gece terörü demek için geldim, gidiyorum


  • sameidiot  (26.09.16 11:43:58) 
dediğiniz gibi daha sonrasının da etkilenmemesi için bir önlem alın bence. bir uzman bulup durumdan bahsedin, zaten size gerekli bilgileri sorup ilgilenip ilgilenemeyeceklerini söylerler.


  • bunaldım a dostlar  (26.09.16 12:19:46) 
bizim yardımcı da yemek falan yedirirken sürekli "kuşlar yemesin köpekler yemesin" "döv köpekleri" falan diyor. o tarz bir koşullandırma olabilir.

hani siz bir şey söylememişsinizdir ama evde herhangi bir değişiklik varsa (yeni hamilelik durumu, eve alınan bir eşya vs gibi) ondan da etkilenmiş olabilir.

gece terörü değildir çünkü ondan uyku hali devam eder. yani tam uyanamadığı için öyle bağırır. asla cevap falan vermez. sakinleştirmek mümkün olmaz.

bizimki de eskiden çamaşır makinesinin, bulaşık makinesinin dibinden ayrılmazdı, 1 aydır korkmaya başladı. bu dönemde korku durumu yeni oluşmaya başlıyor. ondan önce ürkme vs gibi primitif tepkiler olsa da "korku" çocuğunuzun yaşı döneminde oluşuyor
  • la noix  (26.09.16 12:21:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.