[]

Distimi

Ölmek istediğiniz, fakat intiharı düşünmediğiniz oluyor mu?

Distimik olup tedavi görüp iyileşeniniz var mı?

Depresyondayken ne yapıyorsunuz?

 
Depresyondayken bol bol intihar düşünüyodum. Hatta kendimi astığımı düşündüğümde rahatlıyodum. Depresyonun kaynağını biliyosan, o kaynaktan kurtar kendini. Başka türlü düzelmiyor.


  • rastinon  (26.09.16 01:09:22) 
Kendimi asıyorum. Cenaze töreni falan düzenliyorlar. Arkamdan üzülenleri görüyorum. Ailemin halini falan düşünüyorum. Sonra hüngür hüngür ağlıyorum.

Kendimi asmıyorum. Yavaş yavaş zarar verme yoluna gidiyorum. Günlük rutin olarak yapılınca kısa sürede kansere neden olacak şeyleri araştırıyorum. Sonra kanser olurum. Kendime dikkat ediyor gibi yaparım ama etmem. Geberir giderim. İntihar olmaz, ailem de kahrolmaz.

İntihar etmeyi gururuma yediremiyorum. Çok şey kaybettim, gittikçe kaybediyorum.

edit: küfür size değildi.
  • empty man  (26.09.16 01:30:07 ~ 01:30:23) 
Ben de depresifken ölmek istiyordum ama intihar değilde hani şöyle bir araba çarpsa, ya da pat diye herhangi bir sebepten ölsem gibi. Ya da geçmişte yaşadığım bi olayda keşke ölseymişim dediğmi hatırlıyorum. Ama kendimi intihar düşünmedim.

İlaç+terapi+ spor bayağı efektif oldu bende.
  • ruh i tibbiye  (26.09.16 09:07:48) 
distimik kavramını bu duyurudan öğrendim. distimik miyim bilmiyorum, ama özelliklerini taşıyorum. geçen hafta psikoloğa gittim, belli bir rahatsızlığım yok aslında ama halsizlik, mutsuzluk, dikkat eksikliği vs var ve bu dönem benim için çok ağır geçecek, önlemimi önceden alayım dedim. psikolog bana "hayatı yeniden keşfedin" diye bir kitap aldırdı. kişisel gelişim kitabı değil, şema terapinin anlatıldığı ve pratikleri içeren bir kitap, araştırırsınız. ben çok beğendim. o kitabı okuyup gideceğim bir sonraki seansa. içinde testler vs var, insanın kendisi hakkında daha sistematik düşünmesine de yardımcı oluyor.

bunun dışında intihar girişimlerim de oldu geçmişte, hala bazen düşünürüm öldürsem kendimi diye. geçmişte de girişmiş olmama rağmen başarısız olacağımdan neredeyse emindim. yani istemek ama yapamamak, yememesi gibi bi durum vardı. şimdi intihar isteğim pek yok, bakıyorum da fark ettim ki beni rahatsız, mutsuz eden şeyleri hayatımdan çıkarmışım. sanırım bu yüzden yok. ama mutlu eden de pek bir şey yok, bu yüzden belki de tam olarak kurtulamıyorum. bence depresyonun en güzel çözümü sorumluluk almak fakat eften püften bir şey değil, hayatınızda gerçekten çok şeyi değiştirecek, size heyecan katacak bir sorumluluk olmalı bu.
  • who cares wins  (26.09.16 10:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.