[]

[ANKET] İşinizde yarınınızdan emin misiniz?

Özel sektörde çalışan biri olarak sürekli stres içindeyim. İşimi en çabuk ve en iyi şekilde yapıyorum üstlerim de performansımdan memnun gözüküyor ancak hep bi tedirginliğim var. Sanki ilk fırsatta sana güle güle diyeceklermiş gibi geliyor.

Sizde durumlar nasıl?


 
Beni işten çıkarmaz işverenim eminim çünkü karakteri ''çalışıyorsa hiç dokunma'' mantığında birisi. İlk birlikte iş kurduğu personeli 5-6 ay önce yanından emekli oldu mesela, diğer çalışanlar da genelde 5-10 senelik. Biraz iş veren ve çalıştığın yerin ailesel ya da kurumsal şirket olması ile alakalı. Çok büyük bir kurumsal şirkette çalışsam ben de stres olurdum. Kurumsal şirketlerde yönetici mekanizmaya esas işveren müdahalesi hoş karşılanmaz ve bu nedenle personelin işten çıkarılma stresi genelde yüksek olur.


  • neferkitty  (25.09.16 20:29:47) 
eminim. beni kimse işten çıkaramaz cumaya kadar, çünkü ihbar süremi çalışıyorum.
ofiste çalışanın yeri daha kolay doluyor galiba, ben işini iyi yapan bir mavi yaka olarak kovulacağımı hiç düşünmedim.

  • g7mor  (25.09.16 20:51:49) 
Ancak ben ayrilirsam isimden olurum, isten cikarilma ihtimalim cok cok dusuk. Cunku yerine yenisini bulmak cok zor bizim iste, bulunsa bile is yapip yapmayacagi sans isi. Kritik noktadayim yani. O yuzden cikarilmak icin yuz kizartici suc falan islemem lazim.


  • stavro  (25.09.16 20:58:38) 
benim yaptığım işi benim aldığım paraya kolay kolay başka kimseye yaptıramazlar, o yüzden eminim.

biraz "tedirgin" hissetmek kariyer olarak seni zinde tutması açısından çok kötü bir şey değil ama sürekli stres içinde kalman da iyi bir şey değil. ya birazcık anksiyetiksin ya da üzerine gereğinden fazla sorumluluk almışsın; performansından memnunlarsa çok stres yapmaya gerek yok.
  • baba jo  (25.09.16 21:13:42) 
İki yıl atılcam korkusuyla çalıştım,atılmadım istifa ettim. Sonra zaten her ay bir elemanın değiştiği iş yerlerine duştum bende onlar gibi çıkarıldım.


  • geçerkenugradım  (26.09.16 00:00:22) 
asla emin değilim ama atılmak için belli şeyler(kriterler) gerekir. Bu belli şeylere sahip olmadığımı işimi düzgünce samimi şekilde yaptığımı düşünüyorum.

Sonuçta şirket benimle kurulmadı benimle batmaz ve kimse vazgeçilmez değildir.

Şirket kimleri kimleri harcadı ben leblebi gibi çerez kalırım onların yanında.
  • basond  (26.09.16 00:24:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.