[]

evlilik kararı ne kadar sürede alınır?

çok değişken bir şey biliyorum ama sizce ortalama ne kadar sürede almak mantıklı? Daha doğrusu bir insanla evlenmek için onu ne kadar süre ve ne şekilde tanımak gerekir? özellikle evlilik korkusu olan biri için.




 
evlenince bariz ne değişiyor mesela onu belirlemek lazım önce buna cevap verebilmek için. bana göre soyisimler eşitleniyor, sülale bazında herkesin haberi oluyor ve aynı evde yaşanmaya başlıyor (tabi evlilik öncesinde zaten beraber yaşıyorlarsa bu maddeyi de çıkartabiliriz konudan.) yoksa sevgililikten evliliğe geçişin gözle görülür bir farkı olduğuna inanmayanlardanım ben. sevgiliyken ayrılanlar, evliyken de boşanıyor çünkü.


  • matrix  (25.09.16 18:15:34) 
@matrix bendeki korku işte mantığı yok, hapishane gibi. Çoğunlukla birlikte kalıyoruz ama


  • limoncello  (25.09.16 18:20:21) 
fazla genel bir soru. bunun belirlenmiş bir süresi yok. mesela 35 yaşın üstündekiler bu kararı bir kaç ayda alıp güzel bir evlilik yaşayabilirken aynısını yapan daha erken yaştakiler pişmanlık yaşıyor. bazen 8 senelik ilişki bile başarılı bir evliliği garanti etmiyor. burada göz önüne alınacak parametre süre değil kanımca.

belli başlı aşamalardan geçmek gerekiyor. mesela beraber çıkılan bir tatil, aynı çatı altında bir süre yaşama tecrübesi, tartışma ya da ters düşme anındaki davranışların not edilmesi, cinsel mevzular uygun testler olabilir. hayat görüşlerinin uyumu, hobilerin uyumu vs. bunlar da diğer parametreler.
  • zgrydn  (25.09.16 18:33:11) 
ben en az 3 sene gerektiğini düşünüyorum. hiç 3 sene süren ilişkim olmadı ama olanlardan yaptığım gözlemlerle bu sonuca vardım.


  • shotgunwoman  (25.09.16 18:39:29) 
yaş uygunsa üç yıl oldu mesela benim artık gerçekten içime siniyor kendisi, ailesi, bana bağlılığı, sadakatin ve saygının sürmesi. gidiyoz şimdik ailecek tanışmaya okullar bitti meslekler edinildi. :)


  • bana da mi lolo  (25.09.16 18:45:48) 
çiftlerden her ikisinin de çocuk sahibi olmak istedikleri an. tabii ki bu kişilerin bir müddet sevgili olarak takıldıklarını ve hatta çoğunlukla birlikte yaşadıklarını farz ederek söylüyorum. ortada çocuk isteği yok ise evlilik bana çok gerekli görünmüyor açıkçası. tabii insanların çocuk sahibi olmak dışında başka nedenleri de olabilir evlenmek için (aile faktörü, toplum faktörü vb.) işte böyle bir durumda "ben bu insan ile her şeye varım, daha uzun yıllar bu kişinin yanında olmak isterim" diyebiliyorsan eğer gönül rahatlığı ile bu karar alınabilir.

"sevgililik ile evlilik arasında pek fark yok yaa" görüşüne pek katılmıyorum ben açıkçası. çevremde boşanan insanlar oldu. bu kesinlikle sevgilinden ayrılmak kadar basit bir süreç değil. mahkeme işleri, avukat masrafları, mal paylaşımı, nafaka çatışması vb. çok fazla sıkıntı yaşandı. iş bu raddeye geldiğinde ne kadar kaliteli bir insan olursa olsun karşındakinin çirkefleşme olasılığı çok yüksek. çiftlerin belki de %80'i tereyağdan kıl çeker gibi boşanamıyor maalesef. yani "evlilik sadece bir imza yeaa" diyenlere ben kesinlikle katılmıyorum. eğer evlilik için kendini hazır hissetmiyorsan bu işe girme. bu iş çocuk oyuncağı değil.
  • köstebek kurabiye  (25.09.16 18:47:02 ~ 18:48:11) 
bence belli bir yaştan ya da belli bir tecrübe birikiminden sonra kimin ne olduğunu aşağı yukarı bir yıl içinde anlayabiliyorsun.

ama bunu yapabilmek için kafanın da çalışması, sebep sonuç ilişkisi kurabilmek lazım.
yani adamın agresif çıkışları varsa, evlendiğimizde daha kötü olabilir diye düşünebilecek gerçekçi insanlardan bahsediyorum.
bariz olan şeyleri görmekten kaçan insanlardan değil.

eğer kendi hislerinize güvenecek duruma gelirseniz, bence bir ya da bir buçuk yıl falan aşağı yukarı yeter.
çünkü ben aşıkken evlenmenin doğru olduğuna inananlardanım.
  • blatta hiberna  (25.09.16 19:08:57 ~ 19:09:32) 
aşıksan, çok seviyorsan gözün kör olabiliyor. 1 senede bile tanıyamayabilirsin. beraber yaşamıyorsanız bence 1,5 2 sene beklenmeli. bu sırada tatile, yolculuğa vs çıkılmalı. yolculuk(konfor ve plan ile ilgili sorunlar), oyun oynama (rekabetin olduğu ortamlar) ve para (cimrilik, paraya veridği önem ve öncelik) ile ilgili olaylarda insanı daha iyi tanıyabiliyorsun.


  • sttc  (25.09.16 22:28:16) 
@köstebek kurabiye:

aslında bahsettiğin dipnotta haklısın. kişi kendinden bilir işi şeysine kurban gitmişim ben yorumlarken. biz ne kadar da sessizce ayrılmak istesek de karşı taraf epey bir diş bileyerek bunu yapabilir ve kök söktürebilir, haklısın.
  • matrix  (26.09.16 00:17:29) 
6. aydan itibaren 1. yılın sonlarında, eğer ekstrem bir durum yoksa. Maddi manevi her şey yolundaysa geçerli bu dediğim.

Sorunlar varsa ve çözebiliyorsanız kısa veya uzun vadede 2.-3. sene de uygun. Sonrası biraz sıkıntı sadece.
  • chiper  (26.09.16 00:39:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.