[]

kaş göz oynatma meselesi

insanların toplu olarak bulundukları ortamlarda (iş yeri olur, arkadaş grubu olur vs.) sürekli birbirine kaş göz ederek iletişim kuran kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

ben buna çok denk geliyorum. bana birini göstererek kaş göz ediyorlar mesela, bakışları değişiyor, bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar ve ben de bir şey anlamıyorum. akılları sıra bana birini göstererek onunla alay etmemi, ona sinsice ve aşağılar şekilde bakıp sonra da bana kaş göz eden kişiye dönüp manidar bir şekilde gülümsememi falan bekliyorlar herhalde. ben bu oyuna ortak olamıyorum ya. bana çok düşük, çok ucuz geliyor bu tip hareketler. kendimi o ortama ait hissetmiyorum. ben kimseyi dışlamak istemiyorum, kimse ile dalga geçmek istemiyorum, kimsenin arkasından bakıp yamuk yamuk sırıtmak istemiyorum. insanlar benimle bu şekilde iletişim kursun istemiyorum.

kendimi bildim bileli insan ilişkilerim hep biraz zayıf olmuştur benim. sosyal zeka hak getire. böyle mimiklerle falan anlaşmayı hiç beceremem, becersem de bir topluluk içinde bunun uygulanmasını doğru bulmam. utanırım. fakat böyle düşündüğüm için yadırganan ben oluyorum genelde.

siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? bu tip sessiz sessiz kaşını gözünü kırparak, oynatarak diğer insanların yanında iletişim kurmak doğru mu sizce? bu, arkadaşlık bağlarını güçlendiren bir şey mi? siz de yapıyor musunuz böyle hareketler? yanlış düşünen ben miyim?

 
Katıksız birer yavşak olduklarını düşünüyorum. O insanlara katılmamakla doğru bir iş yapıyorsun, kötü hissetme.


  • harvey  (25.09.16 16:54:45) 
Cehennemde onlar için özel bir yer var.


  • Adramelekhh  (25.09.16 16:59:50) 
Ben yaparım bunu genelde ama dalga geçmekten ziyade olağandışı bir şey görürsem onu bozmamak için.
Mesela çok çekingen ya da ciddi birini şarkı söylerken görürsem söylemeyi kesmesin diye kaş göz işaretleriyle gösteririm.

  • petekpare  (25.09.16 17:16:09) 
@hey sen ordaki eheh evet, bana birisi kaş göz edince direkt bön bön bakıyorum zaten. "anlamadım, noldu?" şeklinde bir surat ifadesi takınıyorum. genelde iş yerimdekiler pek hoşlanmadıkları bir kişi ortama girdiğinde bu hallere giriyorlar. benden de onlara ortak olmam bekleniyor ama ben utanıyorum. kendime yakıştıramıyorum. sonra da bu kişiler beni yadırgıyor haliyle, benimle iletişimleri azalıyor gitgide.

neyse, şu an iş yerimdekilerin benimle iletişiminin az ya da çok olması benim açımdan önemli değil ama ben bu durumu şu ana kadar girdiğim her ortamda yaşadım ve sonrasında o ortama yabancılaştım. o yüzden sorma gereği hissettim, bende mi problem var acaba diye. bir de benim gibi başkaları var mı öğrenmek istedim açıkçası.
  • köstebek kurabiye  (25.09.16 17:17:15 ~ 17:18:59) 
Dedikodu amaçlı bakışmalardan çok rahatsız olurum, zaten beceremem, bakma diyorlarsa mutlaka bakarım, sessiz söylerlerse sesli soruyorum ister istemez:)) Senin yaptığın doğru bir şey.


  • geçerkenugradım  (25.09.16 19:23:19) 
mimiklerin söylediğin şekilde kullanılmasindan ben de çok rahatsız olurum ve utanirim. biri böyle bir şey yaptığında onla göz teması kurmaktan kaciniyorum, yaptığı şeyi görmezden geliyorum.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (26.09.16 06:14:50) 
Mimiklerle aram iğrenç değil, az-çok birtakım mimiklerden anlıyorum ama okeyde eşimin ne yaptığını anlamam mesela. Adam okeye dönüyormuş, gözler kasları kopmuş gibi fıldır fıldır bir şeyler yapıyor, ağız hayali bir sakızı çiğneyip tükürüyor gibi bir şeyler yapıyor. Ne bileyim, karşımdaki sanki yüz felci geçiriyormuş gibi hareketler yapınca bana bir gülme geliyor. Hatta okeyde öyle yapılmasını kınıyorum, hileymiş gibi geliyor ama konumuz okey değil tabii ki.

Sevilmeyen bir kişi geldiğinde hani kısa bir of-puf hareketi yapılır, zaten o tek bakışlık bir nefes alma verme hareketi ya da gözünü kırpmadan 'Kurtar beni' bakışıdır o. Baştan aşağı süzmeler, gözle yiyip bitirmeler, sana kaşla gözle yüz felci geçiriyorcasına dedikodu yapmalar çok rahatsız ediyor beni. 'Arkasından konuşmak için gitmesini de bekleyemedin' diyesim geliyor. Bu hareketler tabii ki arkadaşlığı güçlendirir. Eğer iki kişi de bu şekilde dedikodudan ve anlaşmadan hoşlanıyorsa onlar yakında sıkı fıkı olur, aralarından su sızmaz. Yanlış ya da doğru diyemem ama içime sinmiyor.

Şu anda da seni ve karşı tarafı bilmiyoruz ki! Belki gerçekten mimik cahili olduğun için kınıyorlardır, belki kötü niyetlilerdir ve onların drama dolu sosyal yaşantılarına kaş gözle katılamadığın için yargılıyorlardır. Beden dili, mimiklerden anlama alışkanlıklarla gelişen bir şey. Geçen gün bir Hintli ile konuşuyordum, bir öneride bulundum ve karşımdaki boynundaki kafasını tutan vidalar gevşemiş gibi kafasını lımbır lımbır sağa sola sallamaya başladı. Biraz bizdeki 'Ya bilemedim, kararsız kaldım' derkenki başı sağa sola sallama gibi ama boyun eklemlerini yağla biraz, aynı öyle. Aha şöyle
chroniclesofasingaporeanindiangirl.files.wordpress.com
Meğer bu Hintlilerin onaylaması imiş, bana olur demek istemiş. Bu tür şeyler öğrene öğrene oluyor; ne kadar çok maruz kalırsan o kadar çok anlamaya başlıyorsun sanırım.
  • aychovsky  (26.09.16 06:49:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.