[]

düğün salonunu şikayet etmek

eve 150 metre filan ama sanki evin içinde halay çekiliyor.
bunun limiti vs yok mu? saat erken ama gürültü çok fazla.
şikayet etsem ilgilenirler mi? sahibi de mafya diyorlar gerçi.


 
gece 12 den sonra müziğe sınırlama geliyor diye biliyorum ama onun haricinde pek faydası olmaz bence. ama sen yine de şikayet et


  • gazozailacatmauzmani  (24.09.16 22:21:07) 
Kabahatler kanununda şöyle bi madde var:

Gürültü

MADDE 36.- (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.

(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.


Lakin, yazılı olmasa da gece 12'yi geçmeden karışmazlar buna. Yaşadığın muhite göre de değişiyor bu. Saat 2-3'e kadar yazlık mekanlarda bangır bangır müzik çalan yerlere bişey olmuyor mesela.

Fazla şeyapmamak lazım.
  • zontican  (24.09.16 22:21:30) 
düğün salonu ruhsatlı yer kabahatler kanunu falan işlemez 12 olmadığı sürece. tekrar hatırlatıyorum ruhsatlı. demekki yeni taşınmışsınız oraya yeni rahatsız ettiyse bu da bu durumu bilerek taşındığınızı gösterir.


  • c1b2k3  (24.09.16 22:43:05) 
Siz sikayet edin ilgilenirler. Belediyeler o konuda isyerlerini epey sikistiriyor.


  • stavro  (24.09.16 23:16:01) 
ruhsatlı olmasıyla ses desibeli sınırını aşacak diye bir şey yok. ruhdst sınırlar dahilinde kalması ile alakalı. çevre şehircilik bakanlığı bakıyor belediye bakmıyor bu şikayetlere. ellerinde desibel aleti ile gelip ölçüm yapıyorlar. alo 181 arayacaksınız


  • oscar  (24.09.16 23:23:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.