[]

rekabetçi olmayan biri için kamu mu özel mi

kuzenim için soruyorum kendiyle rekabet eden, kendini geliştirmeye çalışan donanımlı ama aşırı hırsları olmayan biri için hem haklar imkanlar ve maaş olarak özel mi daha iyidir kamu mu ? Ve tabii bütün bir çalışma hayatı olarak düşünürsek
ekonomi bölümü mezunu
cinsiyet kadın


 
Ben 5 senedir ozeldeyim. Daha az ücretle kamuya gececek gibiyim. Ben de öyle hırslı biri sayılmam. Bana sorarsan ozelin stresi çekilmeye değmez.

Ekonomi bölümü ile ilgili yorumum yok.
  • nucleon  (24.09.16 22:05:05) 
özel ömür törpüsü.
kamu'da siyaset vs var. şu sıralar iyice karışık.

kurumsal bir özel firma en iyisi olurdu.
  • cedex  (24.09.16 22:09:18) 
yıllardır memuriyetin tembel işi olduğu, bir yere gelmek istemeyen insanaların kaçış noktası olduğunu savundum.

6 yıl özelde çalıştıktan sonra özelin tamamen sömürü üzerine kurulduğunu, izinde bile insana rahat vermeyen, kuyu yazma odaklı çalışan insanlardan oluşan bir düzen olduğunu gördüm ve kpss ye hazırlanıyorum. seçme şansın var sa her türlü kamu. her türlü.
  • gazozailacatmauzmani  (24.09.16 22:17:25) 
rekabet duygusu olmayıp özelde çalışan birçok insan var ama genelde yükselemiyorlar. özelin maalesef çok fazla ayak oyunu var ancak devlet düşünülecekse oradaki ahbap çavuş ilişkileri de değerlendirilmeli.


  • qui gon  (24.09.16 22:49:28) 
Kamuda uzmanim. Girene kadar anam agladi. Kpss Yabanci dil, kurumun sinavi vs. Girebildigim yer de bok gibi bir dogu şehri. Benim calistigim kurum biraz daha özerk olsa da özel sektore yakin çalışma performansi isteniyor. Gece 12ye kadar çalıştığım zamanlar oldu haftasonlari dahil. Yine de özelde calisan arkadaslarima göre cok daha iyiyim. Hem maas hem konum olarak. Siyaset aşırı fazla. Hicbir seye ses çıkarmadan yasarsan mukemmel. Ve bir de kamuda birilerinin adamiysan önün cok acik. Ve fazlaca hak yemeler mevcut. Dedigim gibi hic ses cikarmayacksin.


  • karacigerim vur kadehlere  (24.09.16 23:39:09) 
Kamu çalışanları için de performansa dayalı değerlendirme sistemi getirilecekmiş hatırlatayım.


  • scheisskopf  (25.09.16 00:01:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.