[]

TCDD hesaplı bilet tarifesinde usülsüzlük yapıldığını düşünüyorum(capsli)

Ön bilgi: Hesaplı bilet(normal fiyatın yarısı) uygulamasının içeriden yapılan hamlelerle vatandaşın yararına değil bir odağın hizmetine sunulduğunu iddia ediyorum. Aşağıda bu konuda şüphelenmekte haklı olduğumu gösteriyorum.

Yazdan beridir TCDD'nin Eskişehir ve Ankara seferlerine bakıyorum bir türlü hesaplı bilete denk gelemedim. Bilet satışları 14 gün sonrasına kadar yapılabiliyor. Dün 7 Ekim'e kadar satışlar açıktı ve baktığımda satın alınmış koltuklar ciddi oranda şüphe uyandırıcı. bir sefer de değil bütün seferler böyle(görüntülerdeki gibi ben örnek olsun diye sadece 8 Ekim 6.30 Eskişehir seferini koyuyorum).

Bu durumla ilgili TCDD'nin vatsap hesabıyla kısa bi yazışmamız oldu: i.hizliresim.com

Bugün bakılabilen 8 Ekim 6.30 Eskişehir seferiyle ilgili vagonlardaki görünüm ise oldukça ilginç:
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

yarın 9 ekim seferi için biletlere bakılabiliyor olacak. merak edenler yarınki seferlere bakabilirler.

normalde koltuklar bu şekilde askeri bir düzenle dolmaz, karışık dolar. satın almanın bu şekilde olması için kararın tek bir yerden alınması gerekir.

askeri okul amfi: www.dho.edu.tr
istanbul hukuk amfi: hukuk.istanbul.edu.tr

sizce bir yolsuzluk/usülsüzlük var gibi gözüküyor mu?
var gibiyse ne yapılabilir??

 
Grup satışı olmuştur belki. Merkezden filan.


  • kurnaz  (24.09.16 13:12:06) 
sınırlı sayıda satılmaktadır diyor. belki oralar rezervedir, ya da online satışa açık değildir.


  • medievalman  (24.09.16 13:12:23) 
@kurnaz. bu yazdan beri bütün seferlerde var sadece bu seferde değil malesef. hesaplı bileti hiç göremedim. tekrar söylüyorum bi seferde grup satışı yaparsın bütün seferlere mi grup satışı oldu? el altından bu biletler misal eskişehir 22,5 bunları 30-35 ten okutuyolar belki. ya da birilerine peşkeş çekiyolar.

bu da rastgele seçtiğim 7 Ekim 13.45 treni görüntüleri:
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
  • error522  (24.09.16 13:15:06 ~ 13:25:51) 
-haklısın, koltukların bu şekilde alınmış görünmesi hiç mantıklı değil.
-bir üçkağıt yapıyor olmaları kimseyi şaşırtmaz zaten.
-4-5 ay önce 3 kişi internet üzerinden hesaplı bilet alarak ankara'ya gidip gelmişliğimiz var. biz mi şanslıydık yoksa sonradan mı bi' katakulli yapmışlar acaba bilemiyorum.
  • nrmnm  (24.09.16 13:29:57) 
ankara-istanbul biletine ne zaman baksam hesaplı bilet olmuyordu. heralde bana denk gelmiyor diyordum ki senin yazdığına uyandım :)
adamlar 72 saat kalaya kadar belirsiz aralıklarla satışa veriyoruz diyor gerçi. usülsüzlük yapacaksa satışa çıkacağı zaman bir gruba haber verir onlar da alır hepsini. ancak bunu ispatlayamayacağın için şikayetin sonuçsuz kalır.
biraz sesini yükseltirsen bu uygulamayı kaldırırlar. tabi kamuoyundan destek bulması gerek. uçak gibi ilk satışa çıktığında düşük, satıldıkça yükselen fiyat yapmaları gerek.
  • cekilmis gayfe  (24.09.16 13:36:19) 
ben bu işin başında olsam yani biletleri nete satışa koyan kişi olsam, istanbul-ankara yoğun bir hat olduğu için ve mutlaka bu biletler satılacağı için satışa çıktığında ucuzdan alırım hepsini ve gişeden birini ayarlayıp dediğin fiyattan ortak olarak satarım. koltuk sayısının yüzde onu kadar olsa indirimli bilet illaki satarsın. sattıkların satamadıklarını karşılar artan karın olur. iyi iş :)
teori bi yana eğer böyle bişey yapılıyorsa da üst yönetimin haberi olmadan alt taraftan yapılıyordur. bence şikayet et.

  • hayatbirfilm_basroldesensin  (24.09.16 15:43:01) 
geçen sene sürekli eskişehir-pendik arası gidip geliyordum. nerdeyse her hafta. ve hep bu şekilde oluyor. dikkat edin seferin saatine 24 saat kala bu yerlerin hepsi açılır.

bunu yapanın acentalar olduğunu düşünüyorum. kendileri önceden kapatıyor sonra acentaya gelen yolcuya satıyor. bunu dile getiren bir yazı yazmıştım tcdd'ye. dedim sistemsel bir problem var. acentalarınız sürekli bu şekilde koltukları kapatıyor. isim değişikliği vs. gibi işlemleri engelleyin ki böyle bir şey olmasın. cevap olarak sistemimizde problemimiz yoktur diye bir cevap geldi. örümcek kafalı oldukları için fazla yapacak bir şey yok.

rezalet başlığı açılıp konu büyürse mutlaka bunun önüne geçerler.
  • mr.goodcat  (24.09.16 15:56:59) 
Acenta ya da turist kafilesi olayları olabilir. Tcdd'nin bununla uğrasacağını sanmam.


  • babilbaligi  (24.09.16 23:36:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.