[]

Sıvı çamaşır deterjanı kullanan var mı?

Dün Bingo'nun hassas giysiler için sıvı deterjanını aldım. Konsantre degil normal olanındandı. Bugün deterjanı makineye koyar koymaz suyun gelip çekmesini beklemeden aktı gitti içeriye doğru ama aynı yere gitmiştir değil mi bu? Çamaşırları çıkardığımda biraz garip kokuyorlardı içime sinmedi o yuzden soruyorum.




 
Deterjan koyulan kısımda sıvı deterjan için koyulması gereken bir blokaj aparatı olması gerekir. Yoksa deterjanın yarısı boşa gider.


  • teknikekip  (24.09.16 12:40:44) 
ben çalıştırıyorum önce makineyi su gelirken döküyorum sıvı deterjanı emin olmak için


  • eleutheiros  (24.09.16 12:49:06) 
Su gelirken koyuluyor benim bildiğim.


  • sutlu nescafe  (24.09.16 12:50:23) 
deterjanın yarısı nasıl boşa gider yahu? deterjan gözünün altında bir tane delik var. o deliğin ucu aşağıdaki kazana bağlanıyor. yani blokaj olsa da, olmasa da, su gelirken de döksen, önceden de döksen, o deterjanın gideceği yer o delik ve dolayısıyla çamaşırların yıkandığı kazan.

o blokaj aparatı şu işe yarıyor. makinelerde gecikmeli çalışma var mesela. deterjanı koyup 3 saat sonra yıka diyorsun, makine 3 saat sonra yıkamaya başlıyor. blokaj olmazsa deterjanı yine dökersin, akar gider yine kazana, ama kurur orda. belki iş görmez.

veya ben ön yıkamalı yıkıyorum mesela. ilk başta ön yıkama gözüne deterjanı döküyorum. e ana yıkama gözüne dökersem o da gider. o deterjanın, ön yıkama bitip ana yıkamaya geçtiğinde orada bekliyor olması lazım. o yüzden o blokaj aleti lazım. bende yok. ne yapıyorum? kulağım makinede bekliyorum. ön yıkama bitip su boşaltma sesi gelince başına dikilip, ana yıkamaya geçince ana yıkama gözünden tekrar veriyorum deterjanı. kaç sefer daldım unuttum, ana yıkama deterjansız oldu. blokaj olsa onu da en başta koyarım, akıp gitmez.

yani koyduğunuz deterjan illa çamaşırlara gitmiştir, kafaya takacak bir şey yok. deterjanın başka gidecek yeri de yok.
  • kibritsuyu  (24.09.16 13:18:05 ~ 25.09.16 18:49:03) 
Hep akıyor, sonuçta gideceği yere gidiyor. Kokunun sebebi ise yeterli deterjan koymamış olabilir misiniz? Belki az gelmiştir.


  • alciphron  (24.09.16 13:43:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.