[]

Ötv

Yav bunlar konutta indirim, kredi kartı artırımları filan yapacağına neden araçlardaki ÖTV'yi kaldırmıyorlar. Konut almak araç almaktan daha zor ve çoğu kişi önce araç düşünüyor şu zamanda.

Devlete kaldırılamayacak kadar büyük gelir mi sağlıyor ? (araç fiyatının yaklaşık yarısı, biliyorum)


 
konut üretiminin içinde ithalatın payı düşük, büyük kısmı içerde kalan para. konut satışı artınca yerli ekonomide hacim artıyor. otomobilde ise yerli katkı payı düşük, otomobil alman parayı dışarı gönderiyor bir de cari açık veriyoruz. aynı cep telefonu gibi.


  • 507  (24.09.16 11:28:01) 
Arabalarin tamami yabanci marka, dolayisiyla yerli uretim bile olsa firma yabanci oldugundan para yurtdisina gidiyor.

Su an amac cari acigi dusurmek, neredeyse hicbir sey uretip satamadigimiz icin Turkiye'den cikan para ulkeye giren paraya gore yuksek kaliyor. Onu duzeltmek icin mesela yerli markali telefonlara ekstra taksit getirdiler ki daha cok tercih edilsinler, para ulkede kalsin.

Yerli bir araba markasi olmadigi icin arabada indirim ya da herhangi bir avantaj yapmazlar.
  • crown  (24.09.16 11:29:57) 
Amaç arkadaşın da dediği gibi Cari açığı azaltmak.


  • niedy  (24.09.16 14:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.