[]

tıp mühendislik mimarlık hadi bi de hukuk olsun

okumayanlar gerizekalı mı? Ülkede öyle bir algı var sanki. Siz ne diyorsunuz?

mühendissporluyum


edit: bu asla benim argümanım değil bu arada yanlış anlaşılmış olmasın. Türkiye'de insanlarda öyle bir algı var onu demek istiyorum

 
Değiller.


  • dissendium  (24.09.16 00:04:55) 
tanıdığım en mal insanlar hukukçulardı. daha doğrusu hukuk öğrencileriydi. o kişileri 15 yıl önce tanıdığım için günümüz hukukçuları konusunda fikir verebilir bu. ot la bildiğin ot


  • burya  (24.09.16 00:09:49) 
değiller hatta akıllıca ve bilinçli seçtiyse daha da güzel insanlar.

adam psikoloji istiyor, hukuğa puanın yetiyor diyor ailesi. mallık resmen.

bunun yanında akıllı adam-matematiği iyi adam işletmede coşar gider.
  • kurnaz  (24.09.16 00:11:11) 
kompleksliler bence. o algıya sahip olanlar yani.


  • bohr atom modeli  (24.09.16 00:11:21 ~ 00:11:38) 
Bahsi geçen bölümlerden birini okumadım, gerizekalı değilim.


  • pike  (24.09.16 00:17:57) 
evet var. benim sınav sonuçlarım açıklandığında babam dönüp kardeşime "sen çok çalışıyorsun tamam mı öğretmen olmanı istemiyorum" demişti. insan bir yalandan tebrik ederdi ne bileyim. hiç unutamıyorum bunu ya.

benim düşündüğüm türkiyede hangi mesleği yaparsan yap -istisnalar hariç- köle gibi olman. madem köle olacağız bari istediğimiz işin kölesi olalım.
  • ruhen hastayim ben  (24.09.16 00:25:59 ~ 00:30:48) 
son zamanlarda duyduğum en saçma şey, nasıl bir yaklaşım bu ya.


  • sabirstone  (24.09.16 00:27:06) 
bence herkes gerizekalı.


  • nrmnm  (24.09.16 00:29:42) 
ne bileyim adama iyi bi okulda sosyoloji okuyor mesela odtüde boğaziçinde olsun, anadoluda hukuk okuyan biri onun okulu iyi ama bölümü dandik diyor, oo işletme zaten tırt bölüm diyor. İletişim falan okusan zaten onu eşek de yapar gibi algı. Küçümsemeler. Bölümün tırtı nasıl oluyor anlamadım, insanlar genelde ilgi alanına göre bölüm seçer ya da seçmeli.
Türkiyede insanların yaklaşımı bu, yok mu böyle bir algı bence var. Gününmüz için konuşuyorum, zira ben okula girdiğimde işletme bölümü coşarken hukuk çok daha az talep gören bir bölümdü

  • limoncello  (24.09.16 00:33:59 ~ 00:36:12) 
Böyle bir algı var ama benim karşıma da en çok tıpçılardan gerizekalı çıktı.

Ben de kompleksle ilgili olduğunu düşünüyorum. Kuzenim nişanlandı, nişanlısı geçen sen ne iş yapıyorsun diye sordu, mimarım deyince gözü büyüdü. Neden? Bir halt yaptığım yok, ülkenin top 3 mimarlık fakültelerinden birinden mezun olmama, birinde yüksek yapıyor olmama rağmen hem de. Overrated bölümler. Okuması nispeten zor olduğu içindir belki?

Keşke öğretmen olsaydım.
  • gmzo  (24.09.16 00:37:09) 
Şöyle tırt olarak görülüyor: sen bir bölümün ders kitaplarından birini eline alıp herhangi bir sayfasını açtığında o sayfayı anlamıyorsan o bölüm zordur, anlıyorsan ya da anlayabilecek gibiysen o bölüm tırttır. Örneğin normal bir insan eline anatomi kitabı alıp omurilikten çıkan sinirlere bakınca olum bunları nasıl ezberliyonuz diye düşünür ve o kişi tıbbın tırt olmadığını fark eder. Ya da biri eline akışkanlar mekaniği kitabı aldığı zaman gördüğü sembollerin ne olduklarını bile bilmiyorsa mühendislik zor olarak değerlendirilir. Eline ceza muhakemesi hukuku kitabı alırsan da aynı şeyleri düşünmen mümkün. Ama işletme, sosyoloji deyince akla böyle şeyler gelmiyor. Sebebi bu olabilir.


  • dissendium  (24.09.16 00:38:24 ~ 00:38:55) 
aslında bu sosyoloji felsefe vs. gibi bölümleri ingilizce okumak da çok zor. Ben biliyorum bizim okulda sosyolojide bi arkadaşım vardı sayfa sayfa makaleler okurlar. Sınavda da 7-8 sayfa essay yazarlardı ve çalışırken 5-6 defa bir makaleyi okumak zorunda kaldığını söylerdi anlamak için ki çalışkan bir kızdı. Yani aslında onlar da hemen anlaşılmıyor mesela bizim mühendislikte bellidir sayılar üstüne çalışırız ama hele ki sevmeyen için o makeleleri okumak işkencedir eminim


  • limoncello  (24.09.16 00:47:15) 
@acemi o zaman mühendislik var mühendislik var
işletme var işletme var ama insanlar aynı kefede değerlendiriyor
işletme mezunusun ya ilk 500den girilen boğaziçi işletme ya da aöf işletmenin farkı yok ikisi de işletme lisans mezunu olarak görülüyor.
  • limoncello  (24.09.16 00:49:28) 
Ben iibf okudum. Sonuçlar açıklandığında annem balkona geçti ağladı kardeşimi azarladı sen çalışacaksın diye ve bana kayıt olmayacaksın falan dedi. Sonra kuzenimi istemediği bir mühendislik bölümü yazdırdılar ve kız dersleri geçemeyince sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldı. Şimdi bütün akrabalar ve kendi ailem aman rahat ol aman para ve okul önemli değil önemli olan akıl sağlığı gibi yorumlar yapıyor. En azından aile içindeki yorumlardan kurtuldum ben zira dediğiniz gibiydi


  • jazzabel  (24.09.16 01:11:51) 
Şu sözel okuyanlar zeki degildir onyargisi beni benden aliyor. Benim babam psikolog, annem arkeolog. Ben hukuk fakültesi mezunuyum, kardeşim mimarlik fakültesinde. İkimiz de her zaman annemin ve babamın bizden daha zeki ve daha mutlu insanlar olduklarını dusunmusuzdur zira ikisi de istedikleri okulu okumuşlar, zevk aldıkları bir eğitim hayatlari olmuş.

Matematik zekası olmayan biri geri zekalı değildir; adamin ilgisi yoktur, sevmiyordur, anlamiyordur vs vs. Türkiye'deki eğitim sistemi sağolsun; iki cümleyi bir araya getiremeyen muhendisler/doktorlar gayet iyi bir yerden mezun, mesleki acidan kendilerini gelistirmis, zeki sosyologlari beğenmemeyi kendilerinde hak görüyor. Ben ne mühendisler tanıyorum evlerden irak.
  • fraise  (24.09.16 01:50:10) 
okuyanlar ayrı, okumayanlar ayrı gerizekalı oluyor. zekanın nasıl farklı çeşitleri varsa yoksunluğunun da farklı çeşitleri var.


  • cikis yolu  (24.09.16 02:53:10) 
ergenlikte bu saçmalıkları kafamıza sokarak bizi bu hallere düşürdüler işte


  • uzman pratisyen  (24.09.16 04:58:54) 
@sadakatsiz bu asla benim argümanım değil bu arada yanlış anlaşılmış olmasın. Türkiye'de insanlarda öyle bir algı var onu demek istiyorum


  • limoncello  (24.09.16 16:07:05) 
ya ulkenın yarısından cogu muhendıs ve bu ulke cop muhendıslıklerle dolu ne zekasından bahsedıyorsunuz. ben bı tıp okuyanlara karsı "calıskanmıs" dıyorum "zekı" kısmı bıraz karısık cunku. kuzenım var mesela hayatımda gordugum en aptal ınsanlardan olabılır ama hukuktan mezun oldu ne yapayım sımdı buna zekı mı dıyeyım?
turkıye'de bellı baslı kalıplar var ıste, kıramıyorsun.

  • pamuk helvalar cebe  (24.09.16 16:33:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.