[]

işletme mezunları iş bulabiliyor mu?

işletme mezunu dedim ama, bu boğaziçi işletme.

türkiye işletmeci kaynıyor, evet.

ama burada bir boun farkı olur mu?

iş bulurlar bence ama tatmin edici olur mu asıl soru. sonuçta adam boğaziçi mezunu olmanın verdiği bir ekstra bekleniye de sahip olur. ki haklı da olarak. alacağı maaş buna göre mi olur?

teşekkürler.

 
Evet bulabiliyorlar. Ama ben olsam madem puanım o kadar yüksek MIS falan seçerim.


  • roket adam  (23.09.16 22:49:20) 
benim arkadaşım marmara işletme mezunu. yeşil pasaportu vardı, habire evs'dir erasmus+'dır türlü türlü projeye gitti geldi. erasmus yaptı. zaten sosyal, sevimli bi şey pezevenk. bugün yarın bi mülakatı olacaktı, onu geçerse evropa'da şahane bir ülkede yaşayabilir. bunu geçmese bile zaten yüksek yapıcam diyo, teklif meklif dolu, hiçbi şekilde boş kalmaz yani.

velhasıl aktif, girişken ve varoluşçu olunca başarılıyo gördüğüm kadarıyla. öte yandan %100 eminim ki arkadaşımla aynı dönemde mezun olup önümüzdeki 10 sene içerisinde hiçbir halt yapamayacak olan bissürü adam vardır. bu arada bizimki öyle ders çalışan, notları yüksek olan biri de değildi. adamın tek olayı kontaktı. nasıl yapıyosa amk şerefsiz tanımadığı adam yoktu. beni bile tanıyo bak mesela hehe
  • der meister  (23.09.16 22:55:36) 
boun hadi neyse, boun'a gelene kadar kaç tane üniversitenin işletme mezunları ne işler buluyorlar.

ama MIS'ciler daha iyi işler buluyor, roket adam +1.
  • king lizard  (23.09.16 23:12:00 ~ 23:14:14) 
boun işletme işsiz kalırsa diğerler bölümler hiç iş aramasın bence.


  • little big man  (23.09.16 23:43:15) 
yokatlas.yok.gov.tr

şuradan bi' bakın bakalım ülkenin kaçıncı adamını alıyorlar o okullara ve o okulların mezunları nerelerde ne işler yapıyorlar, okulun gücü ve ulaşabildiği kişileri bi' araştırın sonra gelin bi' daha konuşalım.

şöyle bi' örnek daha vereyim; mesela benim etrafım avukat kaynıyor. bizim ailede vakti zamanında hukuk okumayanı dövüyorlarmış sanırım ve bunların bir kısmının eşleri de ya avukat ya da hakim. Ama hiçbirisi galatasaray mezunu değil. Bunların ofislerinde çalışanlarında hiçbiri galatasaray mezunu değil.
Asgari ücretle avukatlık başvurusu yapan Cv gördüm ben işe alım sürecinde. Ama hiç galatasaray yazan bir Cv görmedim.
Sonra la bu nedendir diye aramızda konuşurken, açtım bi' sıralamalarına baktım. Adamlar en son türkiye 64.sünü almışlar. türkiye 64.sü.

Sen bu adamla bırak kıbrısta okuyan hukukcuyu 400-500 kontenjanı olan ege hukuku bile bir tutamazsın.

yani bölümler, arkalarında devlet olmadan başlı başına bir anlam ifade etmiyor. arkasında devlet olmasından kastım ise, devletin o meslek dalında çok fazla alım yapması(günümüzün sağlık bölümleri).
onun dışında iyi okullar iyi çevre getirir, iyi çevrede iyi meslek.

büyük ihtimalle iş arama süreçlerinde çok bulunmadınız ama illa bulunacaksınızdır, yağlı alanlarda iş bulmanın tek ihtimali vardır ''networking''(bunu türkçe söyleyeni dövüyorlar) o yüzden işletme mezunları gibi kıyaslamamak lazım. boğaziçinin felsefesi en son 10bininciyi alıyor, istanbul üniversitesi hukukda aynı puan türünden olduğu halde en son 14bininci kişiyi alıyor ki bahsini ettiğim okul istanbul üniversitesi hukuk fakültesi. antep hukuk 27-28binincileri alıyor.
  • mete kudur  (24.09.16 03:10:04 ~ 03:12:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.