[]

İş bulmak şans işi mi?

Ve yeni mezun kız ve erkek adaydan kız olanı daha mı rahat iş bulur?

Kötü bi işte değilim iyi bir firmadayım, fakat çoğu kişi şaşırtıcı biçimde daha iyi yerlere girdiler, staj yapılan yerler akademik başarı vesaire pek de iç açıcı olmayan kişiler bunlar, bi şekilde ego tatmini amacında değilim, sadece merak ediyorum yanlışı mı ben yaptım staj yerlerime sosyal yönüme artı akademik başarıma dikkat ederek? Yoksa şans işi mi biraz da?


 
Dayı işi olabilir. Şans işi olabilir. Diploma notuyla pek ilgisi olmadığını söyleyebilirim. Kız ve erkek karşılaştırması meslekten mesleğe değişir. Makine mühendisliğinde kızlar fabrika ortamında zorlanır diye erkek adayı tercih edebilirler. Yabancı dil bilmek önemli bir etken.


  • dissendium  (23.09.16 21:57:47) 
Dissendium +1
Ayrica staj yaptigin yerde ise girmek, bir firmada calisirken o firmada seni goren rakip firmadan is teklifi almak vs. bunlarda da insan iliskilerin etkili olur.
Sektorler arasi degismekle birlikte erkeklerin ozellikle seyahat gerektiren pozisyonlarda ya da yonetici pozisyonlarinda bir tik daha rahat bulabildigini dusunuyorum.
  • kassiopeia  (23.09.16 22:06:08) 
bazen kendi kusurlarımızı, noksanlarımızı görmekte istekli olamayabiliyoruz. belki senin de göremediğin eksik bir yanın vardır. Ya da diğer kişinin senin görmek istemediğin üstün bir tarafı vardır. benim fikrimi sorarsan bu soruyu seni yakından tanıyan birine (mesela aileden birine) sorarsan daha faydalı olabilir.

bazen de sadece doğru zamanda doğru yerde olmak gerekiyordur.
  • scheisskopf  (23.09.16 22:07:46) 
türkiyede ne kalitede akademik eğitim alabileceğin ayrı bir tartışma konusu. Adademik başarı önemli değil. En azından kendi işim ve mülakatım işin söyleyebilirim bunu. Grup mülakatında benden akademik anlamda çok iyiler vardı. Ama işin niteliklerine yatkınlık ve iletişim daha önemli. Diploma bir kağıt parçası. Senin öyle ya da böyle kendine ne kattığın önemli.


  • tuborg yesili  (23.09.16 22:13:25) 
Mobilde olduğumdan iğrenç yazım hatalaımı maruz görünüz.


  • tuborg yesili  (23.09.16 22:14:12) 
Bulunduğum işten memnuniyetsiz değilim. Sadece gözlemlediklerinizi merak ettim, bu arada erkeğim, bugün bir arkadaşla konuştuk bu konuyu yeni mezunlarda askerlik vs gibi konulardan kızların öncelikli olduğunu düşünüyordu, öyle bir durum sektörde var mı merak ettim.


  • body electric  (23.09.16 22:28:10) 
Şansa çok inanmam ama benim olayım biraz da şans gibi. Tecrübe ve dil yokken istediğim bir sektörde, istemediğim bir pozisyonda iş buldum. Mutsuz iki ay sonunda bir açık oldu ve tam istediğim olmasa da beni rahatlatan ve bir adım öteye çok daha rahat taşıyabilecek bir pozisyona geçtim. Stresim bitti, maaşım epey arttı, önüm de epey açıldı.

Bazen denk gelecek bir şeyler. Onun dışında dayı faktörü bariz olsa da, tırnaklarıyla kazıyarak bir yerlere gelebilir insan. Sen donanımını arttırınca o denk gelmesi gereken şeyler daha kolay denk geliyor. Son olarak insan ilişkisi her zaman her yerde her şeydir.
  • soft  (23.09.16 22:35:03) 
dissendium +1
ek olarak doğru zamanda doğru yerde bulunmaya inanıyorum.

  • tiredpanda  (23.09.16 22:45:09) 
Bence sans ve tanidik isi. Sosyallik, yabanci dil vs gibi seylerden bahsetmeyin, yani bu ulkede bunlarin hicbirine onem verilmiyor. Bes aydir is ariyorum. Adam ispanyolca bilen eleman ariyor, ispanyolca bilmeyen birini ise aliyor ve ben bu alanda yuksek lisans yapmis olmama ragmen giremiyorum. Bes is gorusmesinde de ayni seyi yasadim.

Ingilizcesi super olan tercumanlik mezunu iki arkadasim var. Cok sosyaller ab projesi hazirliyorlar, yurt disinda staj yaptilar, 2.,3. Dilleri var ve bunlar is bulamadilar. Cok uzucu bir durum. Adamlar dereceyle girmisti.Baska bir arkadasim var. Kiz okulu 8 yilda bitirdi.ingilizcesi cok kotu olmasina ragmen bu kiz bir elcilige girdi. Kisaca yalaka degilsen torpilin yoksa nereden mezun olursan ol is yok.
  • geçerkenugradım  (23.09.16 22:46:51 ~ 24.09.16 10:30:38) 
bence de şans işi, kadınların şansı erkeklere göre şundan daha yüksek olabilir asker zorunluluğu yok. Çoğu yer askerlik yapmadıysan almıyor artık. Oysa kadın isterse direkt girebilir.


  • limoncello  (23.09.16 22:47:32) 
Mobildeyim duzeltemedim kusuruma bakmayin lutfen.


  • geçerkenugradım  (23.09.16 22:52:19) 
@geçerken uğradım bahsettiğin senin şu fetöcü kız mı


  • limoncello  (23.09.16 22:53:12) 
kızlar daha rahat iş bulur. iyi bi meslek eğitimi aldıysan kendini geliştirdiysen durum başka. ya da memuriyetde durum başka. ama kalan şeyler için kadınlar önde.

markete kasiyer alınacak --- kadın

muhasebeci alınacak ---- kadın

danışmaya biri alınacak --- kadın


satışa showrooma biri alınacak --- kadın

otele personel alınacak --- kadın

gördüğün gibi herkes her yere kadın almak istiyor. yani o işi kadın yapabilecekse kadın alıyolar. ama hamallık torna vs sektörüne kadın almazlar :))
  • ergenpezeveng  (23.09.16 22:57:58) 
bu kadınlar avantajlı mı konusu bana kalırsa çok saçma...karşı örnek milyonlarca verilebilir...müdürüm kadın ve bir başka kadınla çalışmak istemiyor çok net olarak...oysa yaptığım işte çok iyi olan kadınlar var... ve takdir edersiniz ki ülkemizde mobbing e en çok maruz kalan kadınlar...böyle çok spesifik bir örnek vermezseniz atıyorum kuaför gibi eminim çalıştığınız yerde erkek daha çoktur.

ya gariptir 10 senedir bir fiil çalışıyorum, hem freelance hem de farklı şirket ve markalarda bir çok tecrübem oldu ancak ben hiç iş aramadım...böyle bir şans olduğunu zannetmiyorum...kendini akademik olarak yeterli görmeyebilirsin, zaten akademik bir iş yapmayacaksan buna gerekte yok...benim verebileceğim en net öneri iletişime açık ve iş bitirici ol...boktan bir iş bile olsa en kısa sürede en verimli şekilde yapmaya çalış..göreceksin olaylar çok değişecek...
  • gkhT  (23.09.16 23:08:12) 
@limoncello bu o degil. Bu biraz oynak bi sey.


  • geçerkenugradım  (23.09.16 23:19:47) 
gecerkenugradim +1 ek olarak a ve q


  • aydogank  (24.09.16 00:56:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.