[]

adet düzensizliği - doğum kontrol hapı

benim başladığından beri düzensiz gelir bu regl dönemi. bazen 2 ay bazen 4 ay bazen daha fazla. birkaç sene önce 8 ay gelmedi bildiğiniz, oha diyip doktora gittim. şimdi diyeceksiniz niye bekledin o kadar, sağlık problemlerini çok sallamayan malın tekiyim de ondan. neyse, bana dedikleri yumurtalıklarımda hormonlarımda sorun olmadığı, sadece yumurtalıklarımın yavaş parçalandığı, normal bir kadının hamilelik dönemi ayda bir geliyorsa benim 3.4 ayda bir geleceğiydi. bi tane ilaç verdi, kullan bir haftaya gelir ama düzenli kullanma dedi. kullandım oldum. bi süre de 2 ayda bir falan olmaya başladım.

bu sene yine aşırı bir gecikme söz konusu. sanırım 5 ayı geçti tık yok. bazıları diyor ki doğum kontrol hapı kullan, işe yarıyor. doktora da gitmek istemiyorum tekrar tekrar. aranızda bu sorunu yaşayıp, çözüm bulan ya da doğum kontrol hapıyla çözen var mıdır, ne yapayım ben?

biraz fazla sinirli biriyim, onu bile gecikmeye bağlıyorlar :/ alakası var mı?

 
Doktora git, hallolsun. Doğum kontrol hapı düzene sokar.


  • chillbabe  (23.09.16 21:36:50) 
8 ay ne yahu, yuh. doğum kontrol hapı vitamin değil. doktor kontrolünde alınmalı. hormonları altüst etmese de sallıyor.


  • benaslindayohum  (23.09.16 21:51:44) 
Doğum kontrol hapı +1 Eski bir sevgilimde de bu tarz bir problem vardı o artık çözmüştü ama belli düzende kullanıyordu hapı ve düzenli bir şekilde ilerliyordu rutini. İlk başta doktor görüşmesi yapmış ama o sırada ben yoktum.


  • gozu acik sevisen yahudi  (23.09.16 21:53:23) 
Doğum kontrol hapı+2
İstemsiz aklıma bu geldi (git: www.youtube.com )

Bacım biz reglisi 2-3 gün geciken hatunun sinirine-stresine, nazına-niyazına zar zor dayanıyoruz da kaçacak yer arıyoruz. O 8 ayı düşünemiyorum...
  • bir3iki7  (23.09.16 22:05:26) 
Sinir gecikmeyle ilgilidir, ben yaşadım. Dkh kullandım, kullandığım sürece düzenliydi ama bırakıp kendi kendine olmasını beklediğimde eski düzensizliğine devam etti. Pkos vardı, aşırı kiloluyum ve insülin direnci var dendi. Sonra doktor kilo verip ideal kilona gelsen de pkos ve adet düzensizliği düzelmeyebilir çünkü bu senin doğuştan getirdiğin, yapında var olan bişey dedi. Ben de artık takmıyorum, çünkü taktıkça daha çok gecikiyor, daha çok sinirleniyorum falan. Gerek yok. Çok da uğraşmıyorum.


  • yaren  (23.09.16 22:24:27) 
Ek:

Doğum kontrol hapları acaip tüylenme ve kilo yaptı bende. Alma derim. Psikoterapi alsan çözülebilir, bi uzmanla bu konuda konuşabilirsin bence.
  • yaren  (23.09.16 22:26:23) 
Yasinizin genç ve cocuk istegi olmadigini varsayiyorum. Bunun yarınını da dusunmek lazim simdi size uzak bir gelecek gibi gelebilir ama. Kafaniza gore lutfen dogum kontrol hapı vs kullanmayın. Baska hormonal rahatsızlıklar (tiroid vs gibi) yine adet duzensizligi yapabilir. Tekrardan doktora gidip ayrintili kan ve hormon tahlili isteyin ona gore doktorunuz angi ilaci onerirse onu kullanın. 5 ayı geçmesi de iyi degil... mutlaka gidin bunun şakası yok ki.


  • physcos physcos  (23.09.16 22:35:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.