[]

Fıstık ezmesi bağırsaklar için zararlımıymış

Dr Ozun sitesinden:
Peanut Butter - Yes, peanut butter is tasty, but it can also ruin your gut health. Peanuts are grown on the soil and stored moist in silos which then cause them to grow a type of fungus called aflatoxins which can effect the health of your gut.


Peanuts are one of the most common allergens today and have been linked to food sensitivities, leaky gut and a slow metabolism. Also, peanuts are very high in omega-6 fatty acids which may cause serious inflammation in the body. For these many reasons, peanut butter is a metabolism death food!

What to do instead: If you want to start revving up your metabolism then make a switch to almond butter. Almonds are high in an amino acid L-arginine which increases HGH production in your body. This is turn causes your body to build lean muscle which sends your metabolism sky high!

Just one tablespoon spoon of almond butter with celery, in a smoothie or with some apples are great snacks to re-ignite your metabolism.

Ben fıstığı protein açısından iyi diye çiğ olarak baya bi tüketiyorum ezmesini falanda yapıyorum. İngilizcemde çok iyi değil gerçi ama anladığım kadarıyla çok iyi bir şey değilmiş öyle mi?

 
fistik yeme, bagirsaklari bozar, badem ye kanatlari tak uç diyor.


  • thewizardofearthsea  (23.09.16 20:51:11) 
badem ezmesi yemeyi tavsiye ediyor fistik ezmesi yerine. fistik ezmesi gut sagligimiz icin zararli olan bir cesit mantarin gelismesine sebep oluyormus ve ayrica metabolizmamizin yavaslamasina sebep oluyormus. badem ezmesi ye metabolizmani atesle diyor dr ozun..


  • ubi dubium ibi libertas  (23.09.16 20:58:35) 
Linki bu
www.doctoroz.com

Dr ozun değil ya doktor öz :D mobildeyimde anlaşılır diye çok şey etmediydim pardon.
  • yue  (23.09.16 21:04:17) 
Badem lobisi yaptırmış bu haberi sanırım


  • yue  (23.09.16 21:07:42) 
1. Yanına balık ye.
2. Aflatoksinler sadece fıstıkta değil tahıllarda ve tüm kuruyemişlerde üreyebilir.
3. Aflatoksinlerin karaciğer kanseri yapmasına değil de bağırsaklardan sızdırmasına mı takılmış.
  • Lim5  (23.09.16 21:13:25) 
ya tamam çoğu zarar da azı faydalı bence. oz e guvenilmez demiyorum ama amerikalilar fıstık ezmesini çikolata niyetine aşırı tüketiyorlar o yüzden böyle yazmış bence. yoksa az yiyorsan no probelm.


  • benaslindayohum  (23.09.16 21:18:01) 
Omega6 açısından zengin ürünler vücutta iltihaplanmaya, bağırsak sendromlarına hatta kansere kadar varan sağlık sorunlarına neden oluyor. Yerfıstığı da böyle bir ürün. Normalde omega3 ve omega6 1:1 oranında almak gerekiyorken günümüzde, tahıl tüketimi nedeniyle, bunlar neredeyse 1:1000 oranında alınıyor, o da metabolik sorunlara neden oluyor ama yerfıstığı bunun uçlarından biri ama ana nedeni değil; tüm omega6 içeren ürünler için geçerli bu.


  • angelus  (23.09.16 21:20:36) 
Onu da azaltayım madem. Ben fıstığı seviyorum ya çiğ miğ götürüyorum hergün. Ortalama en az bir avuç yiyorumdur herhalde. Bademde yiyorum ama fıstık daha ucuz tabii. İş yerinde atıştırmalık olarakta iyi gidiyor of :/


  • yue  (23.09.16 22:14:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.