[]

İki Defa iş Buldum

Merhabalar. Kısaca özetleyeyim, bir şirkette 4 yıl çalıştım sonra çalışırken bir iş buldum, fakat bu işi bulduğumda da hali hazırda başka bir firmayla da görüşüyordum. O dönem çalıştığım şirketten çok mutsuz olduğum için ilk gelen teklifi kabul ettim, zira diğer görüştüğüm şirket işe alım olursa bile yıl sonuna kadar bir süreç olduğunu hemen cevap beklememi söylediği için riske atmak istemedim. Daha sonrasında da o dönem çalıştığım işyerine ihbarımı verdim, işten çıktım ve bu yeni bulduğum şirket için işe giriş evraklarını toplamaya başladım ve 26 eylül pazartesi işe başlamak üzere tüm dökümanları teslim ettim. Kısacası firma önümüzdeki Pazartesi beni bekliyor.

Bugün sabahtan telefon çaldı, İK cı hanımefendi ikinci şirketin olumlu baktığını teklif için bugüne randevu istedi. Ben de hemen gittim tabi. Teklifi yaptılar, maaş olarak ilk şirketin epey üstünde veriyorlar. Zaten ben bu ikinci şirketi istiyordum zira daha bilindik ve güçlü bir firma. Sektörünün öncüsü diyebilirim.

Şimdi benim derdim ise ilk şirkete (evrakları teslim ettiğim) yarın telefon açıp ne diyeceğim olması. Aga ben gelmiyorum Pazartesi, siz bana o kadar zaman ayırdınız güvendiniz ama ben gelmiyorum nasıl derim. Etik olarak tartışmıyorum bile bu konuyu. Çok çirkince birşey ama dediğim maaş farkı çok ciddi bir boyutta, daha kurumsal bir firma, herkesin mutlu olduğu biryer. Tek derdim yarın telefon açmak ve uıtana sıkıla muıhtemelen bahçe hortumuyla ıslatılmış gibi terleyerek onlara gelmiyorum demek.

Yaptığım ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışmayalım. Sadece elinden gelenler için bana yaırn ki konuışma için bir kaç fikir versin. Şu an gerçekten uyuyamıyorum sürekli yarınki telefon konuşmasını hayal ediyorum. Ve eriyip bitiyorum haliyle.

 
olanı söyleyeceksin. başka bir şirketten görmezden gelinemeyecek kadar farklı bir teklif aldım, özür dilerim ama onu kabul etmek durumundayım şeklinde.


  • antikadimag  (23.09.16 00:31:22) 
Etik değil diye düşünme. İşe başlamış olsan bile ilk 2 ay boyunca bana ne kardeşim ben gelmiyorum demek yasal hakkın. İşe başlayacağı gün gelmeyip başka şirketle anlaştığını sonradan söyleyenler gördüm, seninki yine hiçbir şey.


  • kingdom of rust  (23.09.16 01:09:19) 
Yahu özel sektörde kimse vazgeçilmez ya da yeri doldurulamayacak değil. Sen durumunu söyledikten en fazla 1 hafta içinde görüştükleri başka birisini alırlar. Kafaya takmamak lazım. Hatta karşı taraftan umursamazvari bir cevap alabilirsin söylediğinde, şaşırma. Yasal olarak da bu senin hakkın. Şirketlerin yaptığı onca etik dışı şeyin yanında bu mu etik değil :)


  • rivulet  (23.09.16 01:17:41 ~ 01:18:31) 
Endişelenmeyin.
Öncelikle 2 ay deneme süresi var. Bu süreden sonra asıl eleman oluyorsunuz. Bu süre dolmadan szie kalıcı gözle bakmamalılar.

Etik olan şey dürüstlüktür.
Firmayla görüşüp reddedemeyeceginiz bir teklif aldiginizi ve onu kabul edeceginizi söyleyin. Sonuçta serbest piyasa ekonomisinde temel unsur para.
Sizden daha kurumsal demenize gerek yok ama ücret olarak daha iyi bir anlaşma yaptığınızı saklamanıza gerek yok.
Hem dürüst davranmak iyidir. En azından kafanız rahat olur. Yarın obur gun bir şey olur; adamlarla karşı karşıya gelirsiniz. Sizi yalancı bilmesinler.
  • balik kraker  (23.09.16 05:49:21) 
Öncelikle rahat ol çirkinlik/etik dışılık gibi bir durum söz konusu değil. Telefon et ya da mail at (ben olsam mail atardım), göreve başlayamayacağını ve teklif için teşekkür ettiğini bildir. Detay vermene gerek yok. Onların daha önceden görüştükleri adaylar vardır zaten onlardan birine teklif yaparlar olur biter.


  • Lethe  (23.09.16 08:01:06) 
öncelikle çok çirkince bir şey değil bu, onlar işçi arıyor siz de iş arıyorsunuz, tek seçenek yok iki taraf için de.

merak etmeyin ik'cılar defalarca karşılaşmıştır böyle bir şeyle, üstelik 3-5 güne başka bir aday bulurlar, görüştükleri bir sürü insan vardır.

öyle veya böyle bir telefon konuşması olacak, karşı taraf da yalandan "aaa öyle mi çok üzüldük, neyssssee hayırlısı o zaman" filan diyecek, olay bu.
  • bcdhms  (23.09.16 09:07:54 ~ 09:08:13) 
Yapılan yorumlar nokta atışı olmuş. Biraz önce aradım "aa hayırlı olsun, teşekkürler bilgilendirme için" dedi kız ve kapattık telefonu. saat 09:46 ve bu telefon görüşmesi için tüm gece ayaktaydım...


  • liriamer  (23.09.16 09:46:23) 
olay bitmiş ama fikrimi yazayım, geliyorum bugün işbaşı yapmaya dedikten sonra gelmeyen, telefonlara cevap vermeyen insanlar ile karşılaşıyorlar.

senin bilgilendrmen onlar için iyi bir şey bak adam haber verdi iyi çocukmuş bile demiş olabilirler.
  • pembe baytar  (23.09.16 10:29:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.