[]

Yeşil pasaport ve geri verme süreci

Diyelim sigortalı bir kişi bordo alamadı ama yurtdışına gitmesi gerekiyor ve yeşil pasaportla gitti. 25 yaşını doldurduktan sonra yeşil pasaportu iade ederken geçmişe bakılıyor mu?




 
Pasaport geçersiz olduğu için geçersiz.

Buradaki kritik durum şu,diyelim bordo 1 sene vizeniz var, ama pasaportunuzun süresi doldu kullanılıyor. Yeni pasaport ile taşıyorsunuz.

Fakat yeşil pasaportta iptal oldu ise sigorta gibi işlerden ve iade etmediyseniz, iptal geçmişe yönelik olduğundan iptal sonrası vize olduğu için geçersiz.
  • kurnaz  (22.09.16 19:27:51 ~ 19:28:29) 
@kurnaz peki yeşili olup sigortadan dolayı hakkını kaybetmiş ama yurtdışına çıkmak isteyen ama ohalden dolayı bordo alamayan insanlar napacak? yeşili üzerinden aldığı aile ferdi de emekli. vizesi yok. bir de sigorta yapılsa bile emniyet geri iade için tebligat vermedikçe iade etme zorunluluğu yokmuş diye okudum, doğru mudur? son sorum da, diyelim sigortalı bir kişi bordo alamadı ama yurtdışına gitmesi gerekiyor ve yeşil pasaportla gitti. 25 yaşını doldurduktan sonra yeşil pasaportu iade ederken geçmişe bakılıyor mu?


  • rivulet  (22.09.16 19:33:12 ~ 19:35:43) 
Bordo vermiyorlar mı?

Verilmemesi çok ilginçmiş ama yoksa çıkmayacaksınız o halde.
  • kurnaz  (22.09.16 19:35:21) 
Kim demişse saçmalamış. Sigorta giriş anında iade edilmesi zorunlu. 25 yaş üstünün zaten kaçarı yok.


  • kurnaz  (22.09.16 19:36:31) 
ben ohal'de yeşil pasaport iade edilemiyor diye biliyorum. yani edilse de bordo verilmiyor.


  • rivulet  (22.09.16 19:37:07 ~ 19:37:39) 
biliyorum ediyorumu yok ki bu işin. girin sistemde pasaport başvurusu yapma ekranına başvurun.

bordo pasaportun verilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. çünkü bu seyahat hakkının ksııtlanması durumunda.

yeşil pasaport devletin malı. dolayısı ile istediğini yapabilir onla. isterse çat diye iptal eder. ama bordo pasaport kişinin anayasal bir hakkı. uluslarası kanunlarca da koruma altında. mesela devlet hiç bir bordo pasaportu kafasına göre iptal etme hakkına sahip değil, yurt dışı yasağı koyabilir bu iç işlerinde farklı bir şey.

kısaca yok öyle bir şey. he aksayabilir. uzayabilir süreler. ama verilmiyor gibi bir şey söz konusu değil.
  • kurnaz  (22.09.16 19:43:26 ~ 19:44:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.