[]

internet iptali ve ceza yememek

1.5 yıldır filan internet kullanıyorum. iptal edince iptal parası isteyecekler muhtemelen ama kanunda diyor ki 1 yılı aşınca ceza ödenmez. şimdi ben bu cezayı ödedikten sonra tüketici heyetine gidip parayı geri almam mı gerekiyor yoksa parayı ödemeden mi başvurmam gerekiyor? nasıl yapayım?




 
ben vodafone taahhütümü iptal ettim, çok yüksek ceza ücreti gelir falan diyerek caydırmaya çalıştılar ama sonra ekstra bir ücret gelmedi. sen de iptal için aradığında söyle böyle böyle kanun var diye. o zaman cezasız iptal edebilirler. faturayı cezalı keserlerse ödeyip geri almak zorunda kalırsın. ödemezsen de faiz biner falan derken uzayabilir işler. bazı yerlerde 1 seneyi geçiyor tüketici mahkemesinin karar vermesi..


  • nrmnm  (21.09.16 14:36:07) 
peki iptal ettirmeye giderken modemi de götürmem gerekiyor mu? ceza sonradan fatura olarak mı gelecek? yoksa bayiden mi ödemek gerekiyor?


  • gonul_isleri  (21.09.16 15:15:52) 
çok detaylı bilgiye sahip değilim ama 1 yılı aşan sözleşmelerde koşul göstermeksizin cayma hakkına sahibiz diye biliyorum.(nette biraz bak kaynağa ulaşırsın.) senden para talep ederseler hemen git tüketici hakem heyetine .


  • orixim  (21.09.16 15:19:21) 
modem işi adamlarla senin nasıl anlaştığına göre değişir. değişmediyse eğer superonline'da iptal ettikten sonra modemi kutusuyla götürüp bir şubeye iade ediyorsun. ttnet ise taahhüt karşılığı hediye ediyor. taahhütü bozarsan modemin parasını ödersin, ondan kaçış yok.

kapattıktan sonra bir fatura daha kesilir, ceza olursa o faturaya yansıtılıyor.
  • nrmnm  (21.09.16 15:29:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.