[]

Avukatlar (yada bilenler) bakabilir mi?ev sahibi ölünce kiracıya ne oluyor?

detaylar şöyle;

ev kadının üzerine. kocası önceki sene vefat etmişti. şimdi kadın vefat etti.

bir kız bir erkek iki çocuğu var. ana-babadan kalan iki ev varmış, paylaşacaklarmış.

bu durumda kiracının (yani ben) durumu ne olur?


cevap verenlere şimdiden teşekkürler..

 
Zulu geleneklerinde ev sahibiyle beraber gömülüyorlar...

şaka şaka...

bir şey olmaz, evin yeni sahibinin kiracısı olarak devam edersiniz.
lakin mülkün sahibi değiştiği için kendi oturmak isterse tahliye talep edebilir diye biliyorum...

Saygılar, sevgiler.
  • mhm  (21.09.16 14:12:11) 
kiracının durumu aranızda yapmış olduğunuz kira kontratı süresince devam eder, geriye kalan mirasçılar isterlerse ve geçerli bir sebep öne sürerlerse kira kontratınızın süresinin bitmesine yakın feshi ihbar gönderip sözleşmenizi sonlandırabilirler. feshi ihbar gönderilmezse kira sözleşmeniz aynı süre ve şartlarda sözleşme süresi kadar kendini yeniler. kira sözleşmenizin bitimine kadar her hangi bir problemle karşılaşmazsınız.

edit: evin yeni bir maliki olursa, yeni malik sıfatı ile tahliye isteyebilir.
  • from brain to fingers  (21.09.16 14:12:40 ~ 14:13:46) 
kendileri taşınmayacaksa bir şey olmaz, aynı şekilde devam edersin. kendileri oturacak olurlarsa sözleşmeni feshedebilirler ama en kötü şu anki sözleşmenin bitiş tarihine kadar kalabilirsin. evi satarlarsa, yeni sahibi de eve oturmak zorundayım diye sana ihtarname çekerse sözleşme tarihinden bağımsız 1 ay içinde boşaltman gerekiyor diye biliyorum. hukuki durumların dışında ev sahibiyle nasıl bir yol izleyeceğiniz hakkında konuşup ona göre de hareket edebilirsiniz.

hukukçu değilim, yamuluyorsam düzeltirler..
  • nrmnm  (21.09.16 14:15:29 ~ 14:16:49) 
sen kiracı olarak hayatını devam ettirirsin, ne yazık ki ev sana kalmıyor ;)


  • re noreno  (21.09.16 14:15:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.