[]

yeni sistem

Aradım araştırdım ama hala netleşmedi kafamda. Herkes farklı bir şey söylüyor, iyice karışıyor kafam.

Eskiden çaylak onay listesi sözlüğe giriş tarihine göre sıralanıyordu. Haliyle 7-8. nesilden birileri çaylak olduğu zaman önüne sürekli birileri geliyordu ve bu sıra hiç bitmiyordu onlar için. Haliyle adaletsiz bir durum yaratıyordu bu(sözlüğe yapılan katkı falan filan demeyelim şimdi.)

Yakın zamanda sistem değişti. SSG demiş ki "10 entry'yi tamamlama sirasina cevrilmistir. siranizda ciddi degisiklik goruyorsaniz sebebi kaydolmanizla 10 entry'yi tamamlamaniz arasinda ciddi zaman farki (aylar yillar) olmasidir. 3 yil once aldigi kullanici kenarda bos dururken birden dun girdigi 10 entry'yle sirada en one gecmenin adaletsiz oldugunu dusundugumuzden boyle bir degisiklige gittik"

eğer 10 entry tamamlama tarihi ve sözlüğe giriş tarihi arasındaki fark bizim sıramızı belirliyorsa eski nesillerin daha geride olması gerekmez mi? Bu şartlar altında 9. nesil bir çaylak nasıl 30.000lerde olabilir? Yazarlıktan çaylaklığa düşürülmek sıralamaya etki eder mi? Hadi hepsini geçtim neden sürekli geri sayıyorum. Bu mantıkla farz edelim, sözlüğe dün kayıt oldum sabah yazarlığım onaylandı, akşama çaylak oldum. Hop listede 1. sıradayım. Adalet mi şimdi bu?
Madem adaletten bahsediyoruz insanların çaylaklık sürelerinin eşit olmaması yeterince adaletsiz değil mi zaten? Ya da çok farklı sebeplerle çaylak olan insanlar... Bir adam sadece imla hataları yüzünden çaylak olup aylarca bekliyor diğeri daha ağır gerekçelerle çaylak oluyor ve bir kaç hafta sonra geri dönüyor. Bunu da sadece sözlüğe giriş tarihi ve on entryi tamamladığı tarih belirliyor.

Son olarak, mesela bazı sabırtaşı yazarlar benden sonra çaylak olmuş ama benim çaylaklığım devam ederken onun yazarlığı tekrar onaylanmış oluyor. bu nasıl mümkün olabilir?

 
"eğer 10 entry tamamlama tarihi ve sözlüğe giriş tarihi arasındaki fark bizim sıramızı belirliyorsa" yok böyle bir şey, yanlış anlamışsın dostum. sadece 10 entry'i ilk tamamlama süresi esas alınıyor.

gg affı oldu 1-2 ay önce. gg gerekçesiyle çaylak olan sabırtaşı yazarlar geri döndü, ondan olabilir.
  • emraah  (09.12.09 04:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.