[]

irlanda,dan sonra hangi ülke(ler)

içimdeki dublin aşkı bir başka gencolar, gelecek yaz gideyim diyorum artık.. ramazan bayramı artı bi hafta izin alıp 2 haftalık sürece dublinden başlıyayım. irlandaya kaç gün yeterli olur ? ben 5 diyorum ama işte bilene sorayım dedim.. sonrasında sanki 2 ülke daha gezebilecek vaktim var gibi. fransa italya ispanya buralara gittim.. amsterdam var aklımda şöyle avrupa haritasına bakınca nasıl yapsam dublin-amsterdam-prag üçlüsü en mantıklısı gibi duruyor. fikirleriniz nelerdir? bir de bu durum da iki vize almam gerekecek değil mi?




 
irlanda'ya 5 gün fazla. benim de eskiden kalma hayranlığım vardı ama gidince biraz hayal kırıklığına dönüştü. Dublin için tek gün yeterli ama haftasonuna denk getirin. Cumartesi gecesini temple bar civarında geçirirsiniz sabaha kadar galway girl dinleyip içinizdeki özlemi giderirsiniz. dublin haricinde galway'e gitmeseniz de olur. 1 tane caddesi var onun dışında bomboş bir şehir. mimari açıdan ise ingiltere ya da iskoçya gibi tarz bir mimarisi yok. doğal güzellik olarak klasik olan cliffs of moher var 5 saat ayırın en az. tüm irlanda'yı arabayla turlasanız bile 3 gün yetecektir. wild atlantic route dahil benim açımdan hayal kırıklığıydı.


tavsiye kısmına geçeyim. manzara seven bir insansanız iskoçya ile birleştirin. highlands bölgesi inanılmaz. ingiltere'ye mutlaka gidin. ingiltere'den kastım londra değil. araba kiralayıp köyleri keşfedin. fransa italya ispanya her zaman gezilir. tek bir gezide farklı iklimlere maruz kalmyın.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (21.09.16 09:16:53) 
Irlanda cok hos bi yer, 5 gunun faZla oldugunu dusunmuyorum. Ben 4 gun kalmistim galiba. Aurica ekstra vize almaya kasacaksaniz (ben uk vizesiyle girmistim, iskocyadan ucmustum) tabi ki de 1 gun kalmayiin shdsja 1 gun nedir ya, insan hicbir sey anlamaz.

Dublin guzel ve yasayan bir sehir, eglenirsiniz. Insanlar arkadas canlisi.
Sonra howth a gitmistim, dubline yakin bi balikci koyu. Hem fish&chips in dibine vurmustum hem de ufak capli bi cliff walk yapmistim. Harikaydi.
Cliffs of moher vardi gormek istedigim ama vaktim yetmedi. Ayrica ring of kerry i arabayla surmek vb cok guzel seyler var. ilk etapta aklima gelenler bunlar. Giant's causeway filan.
Sehir istersen de shannon vb var.
tabi ki dublin ve howth disinda goremedim cunku 4 gun bunlara yetti. Ama ben ayrintilari sveen biriyim, insanlarla iletisimde olmayi da severim. Sokakta biriyle konusup onla sonra puba filan giderim yani shsh

Neyse tavsiyem ingiltere ile birlestirmen.
Uk visa waiver diye bi program var. ingiltere vizenle ill girisi ingiltereye yapmak sartiyla (ingiltereden kasit tum united kingdom) irlandaya vizesiz gidebiliyosun. Muhtemelen 2 vizemalmaktan daha ucuza gelir ve irlanda ucaklari cok cok ucuz ingiltereden.

Onun disinda iskocya guzel tabi ki, ingiltere de guzel. Ama irlanda da guzel.
  • kuehles blondes  (21.09.16 10:47:41) 
@kuehles, @ iktisatci tamam olay kafamda canlandı şu an, her türlü ingiltere vizesi almam gerekiyor o zaman ben ilk onu halledeyim ingiltere-irlanda vakit kalırsa da iskoçya yaparım.. çok teşekkürler


  • Golgi  (21.09.16 13:17:50) 
Irlanda'da yasayan biri olarak "Irlanda'ya 3 gun yeter" soyleminin dogru oldugunu dusunmuyorum. Kac sene oldu hala bitmedi cunku burasi. Turkiye gibi dusunun, birinin Istanbul'a 3 gun yeter dedigini.

Ne gormek istiyorsaniz ona gore plan yapin. 3 gun ayiracaksaniz ayri, 10 gun ayiracaksaniz ayri planlar yapin. Mimari icin gelmeyin, cok bir sey yok. Insani icin gelecekseniz Dublin'e gelmeyin. Gezmek icin, dogasi icin gelecekseniz 1 haftadan az kalmayin.

Ayrica @kuehsel blondes'in dedigine katiliyorum, Ingiltere yapin once, sonra buraya gelin. ancak o olay da 31 Ekim'de bitecek, acele edin.

Yagmurlugunuzu unutmayin. :)
  • ekyil  (21.09.16 15:58:40 ~ 15:58:56) 
2 yıldır dublin'de yaşıyorum. şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki neredeyse londra kadar enternasyonel bir şehir, burada o irish experience'ı yaşayamazsınız. temple bar civarındaki publarda turistik bir imitasyonunu yaşarsınız en fazla. irlanda'ya doğası için, kültürü için geliyorsanız benim önerim dublin'e 1-2 gün ayırıp kalan 3-4 günde araba kiralayıp (türkiye'ye kıyasla çok uygun fiyatlara) roadtrip yapmak ya da trenle yakındaki malahide, howth gibi yerlere gitmek + mutlaka ve mutlaka galway'e gitmek.

ha 1 günlüğüne de gidersiniz. dublin'in belli başlı yerlerinde snap atıp, insta'ya foto yükleyip fln ben burdayım diyebilirsiniz aradığınız buysa. hatta dünyada hiçbir şehre gezmek için 1 gün yetmez ama dublin'e bu dediğim şekil için yetebilir çünkü çok kompakt bir şehir ve her şey birbirine çok yakın.

vize için de yukarda yazdığı gibi en mantıklısı uk vizesi alıp ordan buraya geçmek. arkadaşlarım hep öyle geldi extra vize almamak için.
  • gencay  (21.09.16 17:33:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.