[]

Dil Sezonu

Dil ogrenmek adanmayi ve bununla birlikte vakti gerektirir, o dil icerisinde ne kadar verimli vakit gecirebilirsen o olcude gelisir. Dolayisiyla konusmaya calisma saatlerimle baslayayim: hafta ici sabah 8 - aksam 7 bucuk calisma saatlerim. Is yerinde Rusca konusma imkanim var, yani gelen musterilere gore.(Rusya'ya ihracat yapmamizdan mutevellit) Rusca icin ismek kursuna yazildim, ekim ayi basi itibariyle baslayacak. Zaman zaman Rusya seyahatlerimiz de oluyor. Rusca konusunda kisa surede iyi bir mesafe alacagima inaniyorum. Bunun yaninda ingilizcemi de bir yandan gelistirmek istiyorum, yani is yerinden dondukten sonraki bos zamanlarimi cok verimsiz gecirdigimi fark ettim. Rusca'ya yeni baslayacagim, Ingilizcem pre-intermediate ve intermediate seviyeleri arasinda bir yerlerde. Rusca oncelikli olmak uzere Ingilizce'ye vakit ayirmak istiyorum. Aradaki dengeyi nasil kurmaliyim? Rusca konusunda kafam daha berrak. Kurs hafta sonu 9-13 arasi. Kurstan gelen yonlendirmelere gore ev calismasi olarak ve kaynak olarak bir eksigim kalacagini dusunmuyorum pek. Fakat Ingilizceyi nasil konumlandiracagim konusunda kafamda soru isaretleri var. Cok hayati olmamakla birlikte iyi bir dil sinavi puani elde etme dusuncem var.(toefl,ielts,yds) Neler onerirsiniz?




 
İngilizce Rusçadan daha değerli bir dil. O yüzden İngilizceyi merkeze koyun. Önce dil bilgisini tamamen bitir, sonra kelime çalışmaları yap. Sonra alt yazılı dizi, film izleyerek dile iyice ısın. Rusça için Kiril alfabesi öğrenmekle başlayabilirsin. Daha sonra her gördüğün Rusça yazıyı okumaya çalışırsın. Müzik dinleyerek kulağını alıştırırsın. Rus edebiyatını seviyorsan ilgini artırabilecek konularda araştırma yapabilirsin. Çünkü dil demek yeni bir kültür demektir. Rusçayı öğrenmek için Rus insanının düşünce yapısını anlamak gerekir. Sonra yavaşça dil bilgisi çalışırsın.


  • dissendium  (20.09.16 23:40:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.