[]

Kira kontratı imzalamadan önce evin son halini görmek istemek

Merhaba! Kiralamayı düşündüğüm evde şu an tadilat yapılıyor o yüzden en son tam olarak nasıl olacak bilmiyorum. Emlakçıya dedim ki tadilat bitsin öyle imzalayayım kontratı. Bir araba laf etti, ya şimdi tutarsınız ya da kaporanız yanar diye çıkıştı. Bana yaptığım şey mantıklı geliyor ama o kadar laf yiyince kendimden şüpheye düştüm, belki ben hatalıyımdır. Kontrat imzalamadan önce taşınacağın evin bitmiş halini görmek istemek mantıksız mı? Teşekkürler!

Edit: Tadilat demişim ama boya aslında


 
net haklısın.


  • basond  (20.09.16 21:28:01) 
bitmiş halini görmek istemek mantıklı.
ayrıca, tadilat halindeyken taşınamayacağına göre, kontratı yapıp neden boşuna kira ödeyesin ki?

tadilat biter, imzanı atarsın, temizliğini yapar, taşınırsın.
tadilatın büyüklüğünü bilemiyorum, ama diyelim ki aksilik çıktı, 1-2 ay boşuna kira verebilirsin oturmadığın bir ev için.
  • blatta hiberna  (20.09.16 21:29:51) 
yapılacak tadilat evdeki degişikleri baştan söyledi ise eve bakmak istemekte haklisin. evi sana teslim ettikten sonra yapilmayan/noksan şeyler konusunda umursamaz kalabilir ya da yersiz mazeret ileri sürebilir.


  • 1adam  (20.09.16 21:31:55) 
bunun tek çözümü var aslında çok basit.

tek tek o yazılanların hepsini kağıda dökeceksiniz. döküldükten sonra eğer yapılmaz ise noterden ihtarname çekersiniz. 2. defadan sonra kafanıza göre ev bulunca da çıkacağım bir aya dersiniz. paranın üzerine yatarlarsa filan komisyonla çalışan avukat ile dava açarsınız.
  • kurnaz  (20.09.16 21:35:41) 
Lan tabii ki mantıklı! Hatta yapman gereken zaten o. Emlakçı dediğin yamyamdır, yamyam!

Not: kiracı değilim, dolaylı yoldan ev sahibi sayılırım.
  • plajda baretle dolasan muhendis  (21.09.16 01:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.