[]

aksef'le cefaks aynı ilaçlar mı?

sinüzit olmuşum. doktor aksef yazmıştı bana cefaks vermiş eve gelince farkettim. üstelik doktor gebelik ihtimaline karşı aksef yazmıştı. yarın gidip ilacı eczacıya fırlatcam, bir ton da laf sayacam. çok sinirliyim. böyle bir hakkı var mı?




 
var. etken maddesi aynıysa verebilir. muadil ilaç deniyor buna.


  • cekilmis gayfe  (20.09.16 19:59:09) 
muadil ilaç veriliyor biliyorum ama insan bana bi sorar. bana sormadan vermiş.


  • for day to break  (20.09.16 19:59:47 ~ 20:02:08) 
Ilk kez mi ilac alıyosunuz anlamadim ki. Bir ilaci her sirket farklı isimlerle çıkartiyolar etki güçleri yaklasik ayni olacak şekilde. Eczaci da genelde 1 tanesini aliyor. Doktor ilaçları cogunlukla sirketlerle yaptığı anlasmaya gore yazar. Eczacida yoksa muadilini verir ve etkisi +- %10 aynidir. Bunu sana sormasi da gerekmez eczacinin çünkü bu genel kullanimdir etken maddesi ve etki gucu belli oranda aynıysa ilaclar degistirilebilir


  • nundu  (20.09.16 20:03:39) 
hayır defalarca ilaç aldım ama hep sorulur ben de ne yazıyorsa onu verin yoksa başka eczaneden alırım derim sorun kalmazdı. ama bu sormadan koymuş poşete eve gelince gördüm. yeğenim radyoloji uzmanı ve muadil alma der hep bana.


  • for day to break  (20.09.16 20:06:44 ~ 20:06:59) 
sorsa ne olacak aynı ilacı alacaksın işte. ha erikli su içmişin ha pınar su. içi aynı adı farklı sadece. anladı?


  • cekilmis gayfe  (20.09.16 20:08:35) 
@gayfe kardeş, bu tartışılan bir konu. bazı doktorlar eczaciların kendi anlaştıkları firmaların ilacını satıyormuş ve bu sağlık bakanlığınca eşdeğerdir onayı tam verilmiş olmayabiliyormuş. daha önce sözlükte de biri yazmıştı debe'ye girmişti. ya da ellerinde kalanlardan kurtulmak için de yapıyorlarmış. daha buna benzer çok şeyler var ama yazmaya üşeniyorum.


  • for day to break  (20.09.16 20:20:04 ~ 20:20:49) 
Bir fark yok. İkisi de jenerik ilaç onların. Zinnat isterim diye tuttursan belki.


  • Lim5  (20.09.16 20:27:08) 
muadilini verirken en basta soylemesi lazim. tartisilan bir konu, eskiden bazi doktorlarin ilac firmalariyla anlasmalarindan bahsediliyordu; simdi eczaneler bu ise elatti. soylemeden sana muadilini verenlerin cogu kotu niyetli diyim de durumun ciddiyeti belli olsun. eskiden ev sahipleri ve taksicileri sevmezdim, simdi eczacilar girdi bunlarin arasina. keske marketlere eczane kismi acilmasi gerceklesse de bir kazik da onlara girse.


  • ubi dubium ibi libertas  (20.09.16 20:34:07) 
hiçbir bilgi sahibi olmadığınız, oradan buradan duyduğunuz bol "mış"lı bilgilerle çok sinirleniyorsunuz ve eczacıya fırlatacaksınız.

gayet ilginç. allah eczacılara sabır versin.
  • doxanikee  (20.09.16 20:43:06) 
for day, öyle bir ilacı eczacı verirse sgk reçeteyi ödemez. doktorun yazdığı tanıya ve etken maddeye uygun ilaç vermek zorundadır eczacı.

doktor da mümessilinden avanta yediği ilacı yazıyor zaten, eczane de avantası iyi olan muadilini veriyor. doktorun yazdığını da sihirli değnek sanma, çoğu avantasına bakar.
  • cekilmis gayfe  (20.09.16 21:01:30) 
Yeri gelmişken herkesi avantacılık ile suçlayan insanların kendi ahlakından şüphe ettiğimi söylemek isterim. Kişi kendinden bilir işi.


Muadil verirken söylese daha uygun olurmuş ama yüzüne fırlatmak ne kadar kaba bir düşünce.

Aynı ilaç.
  • bir ileti paylastim  (20.09.16 21:05:55) 
doxanikee, duyduğum bilgilere mış'lı işe yaramaz diye yaklaşmam. benim için hepsinin önemi vardır doğruyu yakalamamda. ayrıca mış benim anlatımımla alakalı. birçoğunu birebir doktorumuzdan duydum. eczacının kafasına fırlatmayacağım ama fırlatmaktan beter edeceğim tüccar kafalıyı. artık Mevlam sabır mı ne verir bilmem.


  • for day to break  (20.09.16 21:13:31) 
Doktor illa onu almanı istese BENZERİNİ VERMEYİNİZ yazar zaten reçeteye. Adı duyulmamış garip firmalar olmadığı sürece muadil için endişelenmeye gerek yok. Biri Deva, bir Nobel. İlaçların çoğu orijinal değil. Minoset olmasın Panadol olsun demiyorsan eczacıya atarlanamazsın.


  • Lim5  (20.09.16 22:04:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.