[]

Bir Excel ve bir Word sorusu

- Excel'de çift tıklayınca formül aşağı iniyor ve ne kadar satır varsa hepsini o formülle dolduruyor. Bunu da yatayda mouse ile tutup sürükleyerek yapıyoruz ya; formülü 10001 sütun için genişletmem ve sürüklemem lazım. Haliyle de o kadar tutup sürüklemem imkansız. Uzun iş ve bunu çok tekrarlı yapmalıyım. Aslında yapmak istediğim sütunlara 0 - 0.1 - 0.2 - 0.3 - .... diye numara vermek. Sürüklemeden nasıl olacak bu iş?

- Word'de bir tablonun hücresinin içine bir şekil yapmak istiyorum. Atıyorum ki, daire. Normalde daireyi yukarıdan bulup çiziyoruz ya, Enter'a basınca dairenin yeri değişmiyor ama tablo aşağı iniyor ya da tablo ile şekil farklı derecelerde aşağı iniyorlar. Bunları sabit tutmanın yolu var mı? Şekil çizer gibi değil de, 'Kardeşim, bu hücrenin içinde bir daire olacak' derecesine nasıl getirebilirim? Bu şekillerin duruma göre içine dolgu yapılması gerek. Dolayısıyla resim olarak yapıştırmak mantıklı olur mu?


 
Makro yazıp göndereyim ilki için, 2 dk'lık iş.
Tam olarak 0.1 artışla 10001 sütun mu istiyorsun?

  • cakabo  (20.09.16 19:26:35 ~ 19:29:35) 
Office sürümün ne?


  • aklimdakisorular  (20.09.16 19:43:27) 
@cakabo Aynen öyle. Makro sorun değil, yazılır. Ben de üşendim de, bunun kısa yolu var mı diye merak ettim. Basit ihtiyaç; bu tarz basit ihtiyaçların genelde basit çözümleri oluyor. Öyle 5 sn'yi aşmayan bilmediğim bir çözümü var mı diye merak ettim.

@aklimdakisorular Mac için 15.21... bir şeyler.
  • aychovsky  (20.09.16 19:47:03 ~ 19:49:38) 
Makro olmadan formül kullanarak yapılabilir.
2. hücreye A1 + 0.1 formülü girersin.
Formülü kopyaladıktansonra XFD1 hücresine gidip ctrl shift left arrow ile tüm hücreleri seçip enter ile formülü girebilirsin.

Başka yol bulamadım.

Makrosu da bu.

Sub hucre_doldur()
baslangic_deger = 0
artis_deger = 0.1
hucre_adedi = 100
For i = 0 To hucre_adedi
Cells(ActiveCell.Row, ActiveCell.Column + i) = baslangic_deger + artis_deger * i
Next i
End Sub
  • cakabo  (20.09.16 19:56:02) 
Formülsüz daha kolayı var.

Doldurmak istediğin satır/sütunun ilk değerini girip komple seçiyorsun.

"Giriş" sekmesinde "Düzenle" bölümünde "Doldur" altında "Seriler" seçeneği var. Oraya tıklıyoruz.

Adım değerini ve son değeri girip onaylıyoruz.


EKLEME: 2. Word sorunu tam anlamadım. Tablonun içine şekil çizince, tablo ile şekil eşit oranda beraber aşağı iniyor zaten.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (20.09.16 20:31:47 ~ 20:37:43) 
Sanırım ben tablonun içine şekil çizmeyi beceremedim. Şekil eklemeyi seçince Word'ün rasgele bir yerine şekli koyuyor, ben onu sürükleye sürükleye hücrenin içine götürüyorum. Oysa şekli hücre içine çizmem gerek.


  • aychovsky  (20.09.16 20:41:09) 
Deminki excel çözümü için gif de hazırladım, bu arada power pointin ekran videosu alma özelliği varmış yeni farkettim:

ezgif.com


Word sorusuna gelince, şekli eklemek istediğiniz yeri önce Mouse ile seçerek eklemeyi deneyin. Çizdiğiniz şeklin üzerine basınca sağında küçük bir kutucuk belirir, orada kaydırma ve sabitleme seçenekleri var. Yardımcı olur.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (20.09.16 20:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.