[]

ilk defa duyuruda böyle bir şeyle karşılaştım.

arkadaşlar şu duyuru malumunuz

www.eksiduyuru.com

başlığı tamamen ilgi çekmek için açılmış, kötü niyetli başlığı olan bir duyuru.

bende cevap olarak başlığın ilgi çekme amacı olduğunu yazdım.

cevabım silinmiş, başlık sabitlenmiş. yanına da "yavru kedi içerir" yazılmış. bu olması gereken, buna lafım yok.

benim cevabım niye silindi olması gereken bu ise?

 
peki bu duyuru soru olmadığı halde hala soru durumunda kalıp neden duyuruya çevrilmiyor?

soru yok ortada cevaplanması gereken.

bu yapılsa idi benim cevabım silinmeyecekti. gerekte yoktu.
  • kurnaz  (20.09.16 19:04:59 ~ 19:07:59) 
İlgiyi başlık sahibi kendi üzerine çekiyor sanki, bundan şahsına fayda sağlıyor arkadaş.

Kötü niyetli demişsin, senin cevabın da bana göre kötü niyetli. Kısacası göreceli şeylerden bahsediyoruz ve içerlenmeye gerek yok burada.
  • chicha  (20.09.16 19:10:22) 
@chicha

nesi kötü niyetli yazdığımın?
  • kurnaz  (20.09.16 19:15:45) 
öncelikle sahiplendirme veya yardım içeren kedili köpekli başlıklar ilgi çekmek için korsan kız, tatlı çocuk, yaramaz düğme filan gibi değişik tamlamalarla; o çocuğun bakımını üstlenen kişi tarafından içinden çocuğa nasıl seslenmek geliyor ise öyle açılır. bu konuda anlaşalım.

kötü niyetli başlıktan kastınız nedir, nasıl bu yargıya vardınız gerçekten anlayamadım, üstelik ileri gidicem; böyle bir yargıya varmanız bence sizin kötü niyetli olduğunuzu gösterir. zaten hayvan alt başlığındaki bir duyurubu, cevap vermemişsiniz ki, özel mesajla da iyi niyetli bir şekilde bildirebileceğiniz bir yorumda bulunmuşsunuz. yine de haklı olabileceğiniz, başka kişilerin de yanılabileceği göz önünde bulundurularak yanına yavru kedi içerir eklemişler. problem? bence yok.
  • evde liyakat kalmamis  (20.09.16 19:20:08) 
@evde liyakat

hocam ben bir hayvanseverim. özellikle kediler konusunda da oldukça hassas olan biriyim. çocuğu gibi seslenebilir insan. burada sıkıntı yok ki.

benim kötü niyetli olarak tanımladığım tek bir yer var. başlık ilgi çekme amaçlı. kedi sever ya da ilgilenenler değil. yani ben tr de yaşamadığım için ilgi duymuyorum kedi duyurularına, yardım edemiyorum ya da zor oluyor. bundan dolayı pas geçerim.

ama bunu açıp bakıyorsun ne diye. bu yanıltmadır.

ben nasıl evimde gözüm gibi baktığım ve örümceklerin hışmına uğrayan karıncalarım için "gelinnnn adam öldürüyorlarrr!!" diye duyuru açmam hoş değilse bu da öyle. örnekte bilerek saçmaladım.

amacım bu tarz duyuruların belirtilmesi, kedi ise kedi içerir yazmak zor değil. ben ihtiyaç lazım yazsam çat diye başlık değiştiriliyor. modlar tamamen haklı burada. amaç ilgi çekmek çünkü.
  • kurnaz  (20.09.16 19:28:24) 
bu ortamı fizik kanunları yönetiyor da anormal durum olunca anaa neden oldu dur çözeyim durumu olmasın.
İnsanlar her durum için ayrı fikir beyan ederler.

Yanlışlık düzeltilmiş daha kurcalamanın çok da bir getirisi yok..
  • basond  (20.09.16 19:29:35) 
Bir duyuru açılıyor, başlığı korsan kız için yardım, yanında da pati işareti var. Ne düşünürsün? Gerçekten insan bir korsan kadın Pasifik Okyanusu'nun ortasında gemiden düştü, sonra ıssız bir adaya baygın bir şekilde bedeni vurdu, orada 1 sene yaşam savaşı verdikten sonra bir yolcu gemisi tarafından tesadüfen bulundu, ama sağlık sorunları yaşıyor ve hastanede bizden gelecek maddi destekleri bekliyor diye mi düşünürsün?
Gayet açık bir başlık. Alelade bir insan bile okuyunca haa siyah beyaz dişi bir kedinin yardıma ihtiyacı var demek ki diye düşünür, başka da bir şey düşünmez; çok zeki olmasına bile gerek yok.

Cevabın da silinmiş çünkü açılan duyuruya cevap değil. Bu kadar. Burada da tartışılacak bir şey yok.

Fuzuli polemikten başka bir şey değil şu açtığın duyuru.
  • buff  (20.09.16 19:35:44) 
Soruya cevap olmadığı için silinmiş. Değil gerçekten.

Duyuruda 'Kedinin adı Korsan Kız' yazıyormuş. E kediler dişi-erkek olur diye, adını 'Korsan Dişi' mi koysun. Benim kedimin adı da Kızım'dı; hayvanı 'Dişim' diye mi seveyim. İnsanlar kedisini/köpeğini kızım/oğlum diye sever. Köpeğine 'Erkeğim' diyen birinden korkarım ben mesela, 'Ne yapıyor bu hayvanla' derim. Kedi dişi veya erkek olabilir ama duyuruda 'Elimde kız bir kedi var' dese gerçekten gerekebilen bir düzeltme olurdu, 'Adı Korsan Kız' yazıyor. Adını 'Korsan Dişi' mi koysun? Ha, 'Neden başlıkta kız kelimesini küçük harfle yazmış' dersen, evet, hak veririm ama bu da mesajla gönderilse daha anlamlı olacak bir şey ya da düzeltme yapıldıktan sonra verilen cevabın geçerliliği kalmadığı için silinirdi. Zaten yapılmış düzeltmenin altındaki sadece 'Şunu da düzelt' yazan cevaplar siliniyor. Eğer bir yanlış varsa ve düzeltilmişse, daha önce verilen cevap geçerliliğini yitirebilir, bu da bir ispiyon maddesi zaten.

Ben silmedim cevabı ama başlıktaki kötü niyeti de anlayamadım açıkçası. 'Ameliyat ettirdik, 90 tl eksik kaldı' demiş, hani bir ihtimal 'Dolandırıyor' diyebilirsin. Bunu 'Sen kötü niyetlisin' anlamında söylemiyorum, hakkaten o kötü niyeti anlamaya çalışıyorum. Bu tarz duyurular çok oluyor, izin verilen bir duyuru. Kullanıcı 'Bakın ben kedi seviyorum, ameliyat ettiriyorum' diye hava mı atıyor, milleti mi dolandırmaya çalışıyor; kötü niyetten kastınız hangisi? İnanılmayabilir, ben de tanımadığım insana inanmam, güvenilir bir kanıt isteyebilirdim mesajla mesela. Bu niyet okumanız da soruya cevap içerse silinmezdi. Belki de düzeltildi ve ben kaçırdım.

Yardım kampanyalarını genelde duyuruya çevirmiyorum, çünkü altına son durum yazılabilir, biri 'Ben tamamını gönderiyorum, başka kimseye gerek yok' yazabilir, soruya gelecek cevaba katkısı ekleme yapabilirler (örneğin, 'Bu ameliyatın devamında X bakımı gerekir, o da para gerektirecek. Gelecek zaman için hazır olun' gibi durumla ilgili katkılar yapılabilir.
  • aychovsky  (20.09.16 19:42:21 ~ 19:44:05) 
buff +1 (sesli güldüm ayrıca :)


  • blatta hiberna  (20.09.16 20:56:22) 
@Sour: başlığın ilgi çekici olması kurallara aykırı değil. sırf ilgi çekebilmek için başlığa duyuru ile alakasız ilgi çekici ifadeler kelemek duyuru kurallarına aykırı (bu duyuru'da böyle bir durum yok, önceki halinde de yoktu).


  • kibritsuyu  (21.09.16 00:46:53) 
Fuzuli polemik + 1

Bu kadar detaycı, bu kadar inceleyici olmayın, hayat size çok zor olur.
  • dessy  (21.09.16 08:53:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.